En blixtvisit i Umeå

Jag berättade ju tidigare att jag eventuellt funderade på att åka med min syster till Umeå. Igår vid tolv-tiden bestämde jag mig för att hänga med och några timmar senare for vi :) Aite var naturligtvis med i packningen ;) Det är första "långa" svängen som jag gör med hund.. Och den första "långa" resan jag gör sen jag skaffade Aite. Haha, man blir visst lite låst? Men jag klagar INTE!

Allt har gått jättebra. Vi stannade ett par gånger under vägen för att rasta Aite och oss själva. I Umeå så bodde vi hos min bror och där skötte lillvovven sig också jättebra. Men det anade jag, för Aite är ju van att åka och hälsa på hos andra människor. Det var inga problem alls. Vi kom ju fram ganska sent igår kväll så då tog jag och min bror en skogsprommis med Aite sen blev det sängen nästan direkt. Imorse så blev det en till långpromenad runt Nydalasjön, det njöt både jag och Aite av :) Sen fick lillgubben vara ensam i min brors lägenhet ett tag medan jag och syster for på stan. Hon fyllde i sin tatuering och jag passade på att shoppa solglasögon, några smycken och lite smink.

Efter stan så käkade vi lunch sen började vi köra mot Vännäs. Där bor min systes hönsuppfödare. Hon köpte två till hönor. Så vi har hört en del kacklande under hemresan. Gulligt! :P

Det blev verkligen en snabbsväng.. Typ sammanlagt 7 produktiva timmar där, resten sov vi ju bort :P

Här kommer en bild på mig och Eva-Lena, som vi har döpt ena hönan till:



De andra hönorna heter Lillemor och Gudrun. Tuppen heter Sven-E. Känner ni igen namnen? hehe. PISTVAKT såklart!

Aites första utställning

Det gick faktiskt bra idag :) Över förväntan! Aite gick riktigt fint brevid Stina och han fick bra kritik och HP av domaren. Så här står det på diplomet:

"Tilltalande av utmärkt typ. Vackert huvud med mycket bra pigment. Utmärkt hals, rygg och bröst. Utmärkt benstomme. Ordinära vinklar. Jämna mycket bra rörelser. Utmärkt päls. Lugn och stabil."

Domaren sa även att han var "lovande" ;) haha.

Jag är iallafall jättenöjd :) Han var så duktig både i och utanför ringen. Stolt matte!





Nybadad:

Sista valpkursen

Idag hade vi den sista valpkursen. Det var en succé. Gick så himla bra för mig och Aite idag så nu är jag en otroligt stolt matte ;) Först fick vi gå en "testbana" som såg ut så här:

Gå fot mellan godisfat - Sätt hunden och gå ett varv runt den - Gå vidare - Sätt hunden, platsa den och spring iväg - Inkallning med störningsmoment "boll som rullar" - Gå vidare - Gå på pressening - Sätt hunden - Tandvisning - Gå ett varv runt andra hundar & människor

Aite fixade allt hur bra som helst! Det enda som han var på väg att distraheras av men som jag lyckades avstyra var den rullande bollen och de andra hundarna :) STOLT!

Sedan körde vi platsliggande. Det gick också SVINBRA! (Risk för skryt) Aite var duktigast av alla, hehe. Jag la honom, sa åt honom att stanna och sen gick jag iväg. Och han låg där :) Hur länge som helst, kändes det som! Åh vad det är roligt att träna när det går bra!

Efter övningarna skrev vi en utvärdering och sen var det gruppfoto. När alla hade gått så stannade jag och Stina kvar en stund och lät Aite och Oskar leka av sig lite. Sen tränade Stina lite utställning med Aite :)

HELT KLART EN BRA DAG FÖR HUNDTRÄNING!

Här kommer ett smakprov i bildform:


Stina ska sätta Oskar


Några av valpkursens deltagare :)


Aite sitter och spanar


Stina skriver utvärdering. Aite och Oskar tigger fika :P


Vovvebus :)


Aite & Oskar pustar ut


Trött Japansk spets och trött pudel!

Jag ska sno bilden på hela gruppen från Hundungdoms hemsida sen när dem lägger upp den :) Så ni får se alla snygga människor och alla snygga hundar ;)

/ Helena

En vända till Umeå?

När jag var ute och promenerade imorse så ringde min syster. Hon sa att vi måste hitta på något, för det är så länge sen. Och det stämmer ju :) Ibland har vi riktiga syster-perioder så vi hittar på en massa men nu har det varit dött på den fronten. Hon kommer hem på lördag. Om hon hann skulle hon komma och kolla utställningen då :) Sen åker hon till Umeå på söndag och jag funderar om jag kanske ska följa med? Det hade varit kul med en liten vända dit. Hon skulle göra lite ärenden där på måndag, bland annat köpa två till hönor. Sen tror jag att hon skulle hem igen på måndag kväll? Jag får fundera på hur jag ska göra.. Det blir rätt länge i bil för Aite isåfall. Menmen.. Har ju även planerat att kanske åka till Happis och IKEA nästa vecka med mor :)

Dagens att göra är iallafall:
- Köpa morsdags present
- Handla mat
- Utställningsträna
- Valpkurs



Titta vilken söt bebis? :) 9-veckor gammal!

Planering inför hundsommaren 2010

Jag har just suttit och kollat igenom BHK malmens, NNKKs och Hundungdoms hemsida för att kunna planera in lite aktiviteter. Det här är väl så långt jag har kommit:

29/5 Inofficiell utställning
NU PÅ LÖRDAG!!! AAAAHHH.. jag är nervös! Mamma & pappa sa idag att de också skulle komma och kolla. Gud vad läskigt! hihi. Tur att Stina ska gå med Aite, jag hade nog varit så nervös att Aite hade blivit nervös.. och allt hade gått åt skogen :P

2/7 Kolla lydnadstävling
Gällivare Hundungdom anordnar en officiell lydnadstävling i klass 1, Elit. Det måste man ju helt klart se!

3-4/7 Kolla agilitytävlingar
Gällivare Hundungdom anordnar officiella agilitytävlingar i alla klasser.. tror jag det var. Det hade varit kul att gå och kolla hur himla duktiga en del hundar är :) Jag tror att jag var uppbokad för jobb ena dagen men lite agility ska jag då hinna med :)

10-11/7 Internationell utställning
Jag har inte bestämt om jag ska anmäla mig och Aite till den internationella utställningen.. "Midnattssolsutställningen". Det hade nog varit jättekul :) Jag lär ju göra det. Jag hade för mig att jag var uppbokad för jobb den helgen men tydligen inte. Så det lär bli en helg full av hundar. Grupp 9, sällskapshundar, som Stinas pudlar tillhör var på lördag. Och grupp 5, Spetsar & raser av urhundstyp, som Aite tillhör var på söndag. Jo, nog måste jag anmäla oss. Det hade varit så kul att se vad domaren säger.. Han som kommer döma Aite var från Irland. Läskigt ;)

Jag såg även att BHK malmen skulle anordna en spårkurs. Det hade nog varit lärorikt att gå på, men jag vet inte om det är det man ska satsa pengarna på? Hm. Svårt val. Det är säkerligen en rolig kurs men jag måste tänka på saken. Känns som att det mest kommer vara bruksraser på kursen.. Men det ska man väl inte bry sig om :P

Det jag också hittade på en av hemsidorna var en inbjudan till medlemsmöte hos Hundungdom. Det hade varit i tisdags, och naturligtvis så missade jag det. Dem skulle prata om en eventuell resa till HUND 2010 som är i Stockholm just innan jul. Jag måste nästan kolla med någon vad de har sagt? Det lät ju svinskoj! Jag vill också!

Så måste jag nog kolla vidare, på andra orters utbud. Eller jag får höra med Stina om det.. Hon har koll! För det hade ju varit kul att åka någon annan stans och ställa ut :) Som en liten mini-semester.

Det är alltså det här jag har pysslat med den senaste timmen. Och innan det var jag och Stina ute på gården och tränade lite inför utställning. Jag har insett att jag måste ta en rejäl prommis med Aite innan utställningen på lördag.. och så måste jag ha med något SJUKT gott åt honom. Typ älgkött eller blodpudding. Hehe..

/H

Nyfriserad:



Snyggt va? Jag har samma frisyr som förut, men har färgat svart framtill istället för rött. Jag har även gjort mer blonda slingor, och som ni ser så la jag även in några gröna slingor på ena sidan :) Är väldigt nöjd. Vi får väl se när jag lessnar på det gröna bara.. men grönt är ju min favvo-färg så :P

Spårexpert?



Aite med sin spårexpert-sjal.. som han fick av min syster när han var bebis. Hon anade nog redan att han skulle vara duktig på att spåra ;) Kanske han får ha på den vid spårträning framöver? Eller så inte.

Stina berättade igår att viltspår kan man tävla i fritt, alltså utan att tävla i bruks överlag. Det tyckte jag lät toppen.. för i bruks är det ju så mycket annat som man ska klara, även om man bara är intresserad av att spåra. Så viltspår hade varit kul att testa. Och är hunden duktig kan den bli Viltspårschampion :) och typ få hjälpa till och spåra om det har skett viltolyckor.. Fränt. Jag lär mig nya saker om hund och hundsport hela tiden. Det är kul!

Sök & spårträning

Kan ju börja med att säga att det är kul att få ge mina läsare ett gott skratt ;) Stina höll visst på dö av skratt. På Aites bekostnad. Haha. Vem har inte asgarvat åt bilden i förra inlägget? SÅÅÅ KUUUL!

Något annat som var grymt kul var valpkursen idag. Vi fick testa på spår och sök. Både och gick riktigt bra för Aite. Sök tränar vi ju ofta här hemma så det kände han ju igen när vi gjorde det i skogen. Spår var också väldigt kul. Från början fick han inte riktigt upp spåret men efter några meter så hittade han det och hej vad det gick, han drog som ett spann med draghundar :P haha.

Jag kommer VERKLIGEN sakna valpkursen :/ Vi har fått lära oss på mycket bra och testat på saker som man säkert annars inte hade kommit i kontakt med så lätt. Det är bara en gång kvar nu, och det är på torsdag. Men jag och Stina ska fortsätta träna har vi bestämt. Det blir nog en mix av allt möjligt. Eftersom både jag och hon tyckte att det var så kul med spår idag så blir det nog det igen. Och så har vi ju agilityn.. och utställningar. Mer lär det bli :D Haha. Det är så himla kul med hundaktiviteter!

Någon som är mindre kul är att jag nu har börjat inse att jag är överkänslig mot kokt mjölk. Ja, visst låter det konstigt? Tydligen så kan man vara det. Jag reagerar aldrig när jag dricker vanlig kall mjölk eller liknande, men så fort det är mjölk i maten reagerar jag. Det är trist för oftast är ju mat med mjölk och grädde så himla gott ;) Typ Blackened Chicken Pasta Alfredo från O'learys.. och hemlagad lasagne.. Mums. Men jag får alltid ont i magen när jag äter sånt. Idag åt jag en korvstuvning med grädde. Och nu sitter jag här med världens magknip. HOJJA.

Den roligaste bilder ever, igen:



Jag var tvungen att klippa ut bara Aite ur bilden som jag la upp i förra inlägget.
Så att man verkligen ser hur sjukt rolig han ser ut ;) Helt galen!
Hahahaha. Ett gott skratt förlänger livet!

Det blev inte någon jättelång promenad imorse. Jag hade tagit på mig för lite kläder så vi vände efter en stund. Men lika glada är vi för det :) Nu har jag just bytt i buren åt min systers hamster som jag fortfarande är vakt åt. Den springer omkring som en tog och sprätter i spånet. Gulligt.

Nu blir det frukost för mig och Aite. Sen ska vi väl bara pyssla på lite här hemma. Jag måste avgöra vilken av Aites leksaker som han tycker bäst om.. eller två stycken till och med. För det skulle vi ha med till valpkursen ikväll. Vi skulle träna sök och spåra tror jag? Sen i eftermiddag är det jobb som gäller.

/Helena

Idag var en bra träningsdag

Det gick faktiskt riktigt bra på valpkursen idag. Jag tror att det berodde på min belöning, nämligen stekt älgkött. Aite är en riktig finsmakare. Han var alldeles galen i köttet. Han brydde sig knappt om de andra hundarna. Jag och köttet var mycket roligare. Det är så roligt när det går bra :) Vi tränade bland annat hundmöten, inkallning och tandvisning. Det känns riktigt tråkigt att det bara är 2 ggr kvar nu :/ Det hade varit så nyttigt och kul att fortsätta träna i grupp. Men jag får börja gå på Hundungdoms träningskvällar istället.

Nu ligger Aite utslagen på mattan och jag tänkte lägga mig i soffan och kanske slå på en film eller kolla lite tv :) Jag kanske lyxar till det med lite popcorn också. Hade inte suttit helt fel.

Jag längtar till morgondagens hundpromenad. Gud vad skönt det ska bli! Haha. Jag älskar mina och Aites långpromenader. Hoppas bara inte att det regnar, för just nu öser det ner.

DEN HÄR BILDEN ÄR JU DEN ROLIGASTE NÅGONSIN:



HAHAHAHAHHAHAHAH. Jag håller alltid på garva ihjäl mig när jag ser den.
Han är för charmig min kille ;)
HAHAHAHA

En härlig söndag :)

Det är nog allt jag vill säga.. EN HÄRLIG SÖNDAG.

Inofficiell utställning, tankar om aggretion och en rekommendation

Snart ska Aite på sin första utställning. Den är inofficiell och anordnas av NNKK, om precis en vecka är det dags :) 29/5. Matte börjar visst bli nervös? Haha. Det behöver jag ju inte vara.. Det är ju Stina som ska gå med honom :) Tack till henne!! Undra vad domaren kommer säga om hans bortrakade hår och om såret? Förhoppningsvis gör det inte så mycket.. Menmen.

Pratade faktiskt med min granne igår. Han är lydnadsinstruktör, domare och lite allt möjligt när det gäller hund. En mycket erfaren man enligt mitt tycke. Jag frågade om det var troligt att hunden som bet Aite biter igen, för det är ju det folk säger och det jag är rädd för. Han sa tyvärr JA. Just eftersom det var så oprovocerat så är det mycket troligt att den hunden biter igen, och det behöver inte vara en hund nästa gång. Kanske ett litet barn? Usch vad hemskt. Börjar nästan böla bara jag tänker på det.

Nej, nu ska jag inte tänka sånna hemska tankar, man blir bara ledsen och upprörd över det. Nu ska jag istället städa mitt hem. Det behövs. Det dras in så himla mycket grus och skit nu.. Min hallmatta ser beige ut fast den egentligen är blå. Äckligt. Sen tror jag att jag ska bege mig till mor&far en sväng och hjälpa till där lite.. Igår var jag där i flera timmar och hjälpte till i trädgården. Tur att jag tycker att det är kul :) Nu var det visst garagestädning på G. 

Just ja, jag måste förbi Ankis Zoologiska också och lämna igen en spray som jag lånade av henne. Det är en spray från Espree som heter "Natural Bandage". Den sprayar man på hundens sår. Det blir som ett naturligt bandage. En slags osynlig hinna som lägger sig på såret men ändå låter det andas. Den är blodstillande så den är även bra att spraya på om man har råka klippa klorna för långt. Den är också smärtlindrande och läkande. Så innerhåller den bitrix som är bittert, vilket gör att hunden inte vill slicka såret. Jag tycker att den fungerade jättebra :) Han vill verkligen inte vara där och slicka. Han har varit på väg någon gång men vänt bort huvudet lika fort. Rekommenderas varmt!

/Helena&Aite

Aite i kärleksgungan:

Lite nytt

Jag fick lite tråkigt nu på kvällskvisten så jag passade på att ändra designen på bloggen lite. Jag vet inte om jag är nöjd direkt, men förändring blev det ju. Kändes så tråkigt med grått och gult nu till sommaren.. Mycket finare med grööönt, som för övrigt är min favoritfärg ;)

Hur kom det sig?

Varför tycker en del att det inte är någon stor grej om ens hund biter en annan hund? Det gör väl lika ont för en hund att bli biten som för en människa? Sen när blev den sortens aggretion accepterad? Vi ska väl ändå inte tillåta våra hundar att vara aggresiva över huvud taget? Inte mot något.

Idag är en bra dag!

Det känns faktiskt som att det här är och kommer att fortsätta vara en bra dag :) Jag och Aite började med att ta en rejäl sovmorgon. Vi klev upp först klockan nio, när mamma råkade ringa och väcka oss. Därefter tog vi en långpromenad. Den första rejäla promenaden sen han blev biten. Det var otroligt skönt. Vi stannade och glodde på lite hästar och så också :) mysigt. Och så träffade vi två andra vovvar. Jag försöker stanna och hälsa på alla andra hundar nu så att Aite inte ska få för sig att alla hundar är psyk. Än så länge verkar det gå bra :) Och så länge man har inställningen att det inte kommer bli nå problem så tror jag inte att det blir det heller.

Nu sitter jag här och skriver och Aite ligger i min famn. Jag tänkte alldeles strax gå ut på balkongen och sola lite. Kanske läsa en tidning eller göra något annat mysigt? Det är så roligt att vara ledig när man jobbar ;) haha. Jag klagar absolut inte på att jobba, det är roligt det med :) Men man uppskattar verkligen ledigheten när man jobbar.
Nej nu kan jag verkligen inte sitta inne och uggla längre. Ut på balkongen! Sen blir det lite utställningsträning för Aite.

Här kommer en bild på Aite som jag tog i måndags kväll när vi skulle sova:



Tratt och bandagerat ben :/

Upprörd, irriterad och en smula ledsen

Jag är en sån här "tänk-om"människa. Det är nog för att jag tänker realistiskt. Det hade lika gärna kunna vara på det värre sättet än det bättre. Okej, det blev inte så nu. TACK OCH LOV! Men det var bara centimeter ifrån. I det här fallet så har jag suttit och funderat på detta:

Tänk om hunden hade träffat Aites hals istället?
Eller tänk om hunden hade träffat magen?
Tänk om vi inte hade fått bort hunden från Aite så fort?
Tänk om Aite hade blivit jättesvårt skadad?
Eller tänk om han hade dött?
Tänk om hunden som gjorde det gör det igen? Mot en annan hund?
Eller tänk om det går så långt att den biter en människa?
Tänk om Aite får svårt att umgås med andra hundar nu?
Tänk om..?

Aite är ju min lilla ögonsten, mitt hjärta. Det går seriöst inte ens att tänka sig ett liv utan honom. Usch. Tänk att inte höra honom komma tassande på golvet. Tänk att inte se han sitta och glo på mig varje morgon? Tänk att inte kunna gosa ner ansiktet i pälsen på honom, och känna hans underbara (ja, det är sant) doft. Jag hade kunna räkna upp hur många saker som helst som jag skulle sakna med Aite. Hur som helst, för en del människor är det kanske inte någon big deal att ens hund knappt utan förvarning hoppar på och biter en annan hund. För mig är det en VÄLDIGT BIG DEAL. Jag hade mått skit och haft sån grym ångest om Aite hade gjort så. Okej, hundar bråkar och dem gnabbas med varandra. Ett slagsmål där båda parter går in för det lär man väl få skåda både en och två gånger, men det här var inget i den stilen. Det var inget bråk. Den andra hunden gick bara på Aite, rejält. Och Aite försökte fly, stackarn var ju helt jäkla försvarslös. Nu är jag arg. Märks det?

Jag gick in på regeringens hemsida för att läsa lite mer om vad sånt här kan få för följder. Först stod det lite om vad som händer om en hund biter människa, sedan om organiserat hundslagsmål och om vad som händer om en person medvetet bussar sin hund på en annan hund. Därefter hittade jag detta:

"Om en hund biter en hund utan att det är hundägarens avsikt är det, beroende på om hundägaren visat grov oaktsamhet eller inte, fråga om djurplågeri eller brott mot tillsynslagen. I det förra fallet kan hunden beslagtas, i det senare beläggas med koppel- eller munkorgstvång. Hundägaren döms till böter eller fängelse och måste ersätta skadorna. Bestämmelsen i 19 § ordningen kan också vara aktuell."

Detta hittade jag också. Det tror jag nog att alla vet, men kanske bör skrivas ändå:

"Du är alltid ansvarig för vad Din hund företar sig oavsett om hunden har blivit provocerad eller ej" Enligt Lag (2007:1150) om tillsyn över hundar och katter.



Det finns INGA bortförklaringar.



Vet ni förresten vad det är för speciell dag idag?
Idag blev AITE 9 MÅNADER! Stora pojken :)

<3

Frukost på balkongen

De senaste dagarna har jag ätit frukosten på balkongen :) Det är så himla mysigt att sitta där i ena stolen, med benen på räcket och god frukost på bordet. Faktiskt så har jag ju blivit riktigt duktig på att äta på morgonen. I princip i hela mitt liv har jag verkligen inte fått ner någon frukost alls. Har typ fått kväljningar, urk. Men nu går det mycket bättre. Det beror nog på att jag alltid tar en promenad innan och naturligtvis vad frukosten består av. Jag äter ALLTID knäckebröd. Mjukmacka går inte. Det växer i munnen. Och så försöker jag hela tiden variera pålägget. Imorse blev det en med viltost och en med kaviar och färsk gräslök. Ibland äter jag med keso och chili.. ibland med avokado och hamburgerkött. Och naturligtvis det vanliga: ost&skinka eller ost&kaviar. Muuums! Är jag riktigt duktig så äter jag hälsofil eller hälsoyoghurt med müsli och linfrön också.

Aite ligger alltid med mig ute på balkongen :) Ibland har jag försökt servera honom sin mat på balkongen också men han har för mycket att lyssna på där ute så han vill inte äta. Nu har han iallafall börjat äta igen. Jag har köpt ett nytt foder som jag håller på övergå till. Hoppas att han tycker bättre om det.. Verkar ju iallafall som det eftersom han äter? Men skenet kan bedra.

På tal om min lilla vovve, han är så himla gullig, han har börjat "prata" mer än när han yngre. Alltså, han gnäller och mumlar mer nu. Det är så sött! Och när han gäspar så gör han alltid som jag.. ni vet typ att man gäspar och "aaah" haha. Det gör han också. Så pratar han mer annars också.. I och för sig kan det vara lite negativt ;P Han har lärt sig att han får uppmärksamhet när han pratar.. MEN DET ÄR JU SÅ FÖRBASKAT GULLIGT!

Nu ska jag åka och jobba :) Ni hittar mig på Jive.
/Helena&Aite

En helt vanlig onsdag :)

Idag har det varit en bra dag. Det har gått bra på jobbet och tiden har bara flygit iväg. Det innebär att man har massor att göra och att det är kul! Jag "råkade" shoppa med mig lite kläder också.. 2 oversizetröjor, en bolero och en sommarjacka :) Nöjd!

Imorgon är också en dag att se fram emot. Jag och Elin pratade om att gå och luncha. Det är alltid en höjdpunkt ;)

Nu tänkte jag försöka städa lite.. Aite ligger på balkongen och sover. Dem är hemskt sött :P Haha.

nåväl. Hejdå

Hej hopp!

Jag är i farten som vanligt.. eller nu för tiden är det ju vanligt.. Idag var jag förmiddagen på Spa4You och eftermiddagen på Jive. Imorgon och torsdag blir det hela dagen på Jive :) Kul! Jag måste nästan låna hem lite kläder imorgon för jag man blir ju helt knäpp av att se men inte.. köpa. HAHA. Det kliar verkligen i fingrarna när man packar upp nya snygga kläder. Jag har en känsla av att jag kommer öppna börsen imorgon.

Aite då? Han har faktiskt varit hos min mor&far idag. Det kändes inte direkt bra att lämna honom ensam ens en liten stund nu när han är skadad. Stackarn.. Imorgon ska han nog också vara där :) Tur att man har sina kära päron, och tur att dem ÄLSKAR Aite. Han är ju som ett barnbarn för dem. Bortskämd blir han också.. Nåväl, det är väl så det ska vara.

Nu har grannen Stina plockat fram lite agility-hinder ute på hennes innergård. Då slipper man åka ut till BHK malmen så fort vi ska träna :) Så någon kväll blir det nog lite agility i kvällssolen.. vill bara vänta lite så att Aites sår inte går upp och så att det inte kommer in smuts.
/H

Vad gör man?

Min sån här period med massor att göra verkar bli lång :P det är hela tiden saker på gång. Jag fick just veta att jag har jobb nästan hela veckan :) och jag har jobbat idag också.

Igår var det valpkurs. Friskvård stod på schemat.. Ledarna pratade om allt från att borsta tänderna och klippa klorna till hur man tar hand om sår. Och faktiskt så hade vi ju ett äkta sår att visa på, nämligen Aites bitsår. Det gick bra, men stackarn skrek av smärta när de rengjorde såret. Hojja, det är så himla hemskt.. :/ Det verkar iallafall läka bra. Förhoppningsvis blir det ingen infektion..

Idag var det också valpkurs :) Det var lite blandade övningar.. koppelträning, stanna, inkallning och olika hundmöten. Från början var Aite okoncentrerad och ville bara till de andra hundarna men mot slutet så gick det mycket bättre :)

På tal om Aite och hans skada. En fråga; Vad gör man åt en sån hund som bet Aite? Alltså en hund som i princip helt oprovocerat biter en annan hund? Och som inte varnar innan den hugger? Vad gör man för att undvika att det händer igen? Jobbig situation :( Hemskt för både den skadade hundens ägare och den bitande hundens ägare :S


Lill-Aite när hans nos fortfarande var rätt trubbig ;) Nu är den betydligt mer spetsig!

/H

:(

Aite blev biten av en annan hund idag :/ En hund som vi känner till och med. Men tydligen så är den här andra hanen väldigt aggresiv mot andra hanhundar. Det har fungerat förut mellan Aite och den här hunden, men idag så small det till nästan direkt när de träffades. Jag tror att det mest berodde på att vi var på den andra hundens revir. Sen har ju Aite mognat också och är inte lika valpig längre.. Kanske har med det att göra också. Det var hur som helst obehagligt. Först hittade jag inga bitsår, men han skrek mycket och länge, och han haltade så jag anade att något var fel. När jag kom hem igen så gick jag igenom honom ordentligt och hittade en punktering på vänster framben, rätt högt upp. Och blödde gjorde det. Stackarn. Hur som helst så ringde jag till jourveterinären och han ville att jag skulle komma in så han fick titta på honom. Såret är typ stort som en tia-krona kanske.. lite större också. Veterinären sa att det inte behövde sys, det kommer att läka av sig själv. Han fick en krage så att han inte kan slicka såret. Jag ska rengöra det 2-3 ggr om dagen nu i början.. och han trodde att det skulle läka inom 10-14 dagar.

Usch vad hemskt det var. Tur att jag har en tendens att hålla mig lugn i sånna situationer. Jag hade säkert kunna jaga upp både mig och Aite rejält annars! Hoppas att det läker fort och att det slutar göra ont för honom snart. Jag hatar att se honom lida. Min ögonsten och mitt hjäregull! Och hoppas att det slutar blöda snart. För det gör det fortfarande :S Och det där hände strax före fyra-tiden? Alltså 5 timmar sen. Det störtblöder inte utan det kommer som lite.. Men det är väl inte så konstigt med tanke på att det är ett helt öppet sår.

Lilla gubben, hojja. I sånna här situationer så inser man verkligen hur mycket man älskar sin hund!

Dålig uppdatering!

Jag har haft fullt upp hela veckan och har verkligen inte haft tid eller inspiration till att skriva här. Men nu gör jag det. Jag tänkte köra en liten sammanfattning av veckan.

Sist jag skrev så var jag på väg till valpkurs. Det gick inte så värst bra.. det var helt enkelt en dålig dag att träna hund. Det verkar gå i vågor det där?

I söndags så gick det riktigt bra.. han kunde koncentrera sig på mig och tyckte att jag och leksaken var minst lika intressanta som de andra hundarna.

På måndag var han helt ofokuserad och satt bara och gnällde för att han inte fick leka (jucka mot?) med hundarna. Då gjorde han även en liten fuling. Vi tränade ju inkallning och det gick bra :) han kom till mig både utan och med lina, men en av gångerna så tog jag inte tag i honom och vad gjorde han då? Stack till Oskar så klart. Jag trodde att allt var Aites fel och att han förstörde Stina och Oskars träning men efteråt så berättade Stina att det var som att dom hade tittat på varandra och sagt "Nu leker vi!!" Och både hade stuckit samtidigt :P Nånå.. det gick ju bra tillslut.

Tisdag var också en bra dag för att träna hund. Först var Aite inte särskilt sammarbetsvillig men när han hade fått nosa och skvätta nog mycke så började han lyssna på mig. Då kunde jag och Stina träna samtidigt på agility-banan utan att nån av dem stack. Så det var grymt bra!

Resten av veckan så har jag jobbat och umgåtts med Madde som har kommit och hälsat på från Umeå :) kul!

Vet ni vad som hände inatt? Jag vaknade av att det small till, väldigt högt. Jag fattade först inte vad det var men sen insåg jag att det åskade.. och inte så lite heller. Den var nog rakt över för det blixtrade hela tiden och smällarna var nästan öronbedövande. Det är första gången jag har upplevt åska sen jag flyttade hemifrån, och första gången Aite har varit med om åska någonsin. Men han tog det bra. Jag märkte att han var fundersam och lite orolig, men det var nog mest för att han kände att jag var rädd. Faktiskt så tyckte jag att det var lite obehagligt att ligga ensam i sängen och titta på blixtarna och lyssna på mullrandet så Aite har sovit med mig i sängen i natt.. För första gången!

Idag är det grymt varmt ute! Det känns som första riktiga sommardagen. När jag gick ut och rastade Aite så hade jag mjukisbyxor och en collegetröja, och jag svettades seriöst. Det hade gått att promenera i linne och shorts.

Nu måste jag ta tag i det här och åka ut till Leipojärvi. Jag är ju kycklingvakt ännu så jag har åkt ut dit en gång om dagen för att mata dem och byta vatten.

/Helena

Whatever?

Jag har hunnit med nästan allt jag skulle. Resten får jag göra ikväll efter valpkursen eller imorgon innan jag ska till jobbet. Nu ligger Aite och vilar, men jag tänkte dra med honom ut på en promenad strax. Valpkursen skulle vara i Kullen ikväll, på hocky/fotbollsplanen. Det kan ju vara bra. Där kan vi stänga in oss så att man inte behöver oroa sig för att någon vovve skulle få för sig att sticka och bli överkörd :S hemska tanke!

Nåväl.. det är nog bäst att jag klär på mig och går ut nu :) Det är riktigt varmt och skönt ute nu. Så promenaderna är ju hur härliga som helst. När man tänker på det så förstår jag inte att jag gick långpromenader med Aite trots att det var -20? Han älskade ju det.. så jag antar att det var därför :P När det blev kallare än -20 så såg man att han också tyckte att det var lite väl ruggigt.. och kallt om tassarna. All den där pälsen gör ju sitt.

Här kommer en bild på bebis-Aite:


Full rulle, igen

Nu är jag frisk igen och då är det naturligtvis full rulle som gäller. Jag fattar inte hur jag plötsligt fick så mycket att göra? Men det är väl så i perioder antar jag. Men jag klagar inte, det är kul när det hela tiden händer saker :)

Hela helgen har varit fullspäckad. Igår kväll var det ju valpkurs. Och det gick faktiskt mycket bättre än första gången. Nu kunde han koncentrera sig på mig mer och brydde sig inte liiiika mycket om de andra hundarna. Skönt. Hoppas att det går bra idag också. Idag skulle vi träna på inkallning och så skulle vi få visa upp vår hemläxa. Hemläxan från igår var att lära hunden ett trick. Jag valde "Dansa". Och det gick faktiskt jättefort att lära honom det. Han har ju redan kunnat stå på två ben så nu var det ju bara att lära honom att göra en liten piruett ;) Snyggt!

Nej nu har jag inte tid att sitta vid datorn. Jag håller på tvätta kläder och städa. Jag måste också åka och handla, göra några ärenden på stan, äta middag, åka till Leipojärvi och mata kycklingarna och gå en långpromenad med Aite innan valpkursen som börjar klockan 19. Nu blev jag stressad!

Hamster

Här kommer några bilder på Lill-Greta :) Hamstern som jag är.. "vakt" åt den här veckan. Hon är söööt.





Och en bild på Aite som faschineras av Lill-Greta:

Faster, en räddare i nöden?

Jag ringde nyss till faster :) Hon är lite av en förebild för mig när det gäller hundar. Hon är helt enkelt otroligt duktig med Canis lupus familiaris, dvs hund. Jag berättade att Aite har börjat bli lite trotsig och så där. Så jag tänkte åka dit imorgon och diskutera lite med henne :) Höra om hon har några bra tips. Och sen är det ju alltid bra socialisering och träning för honom. 

Faster har tre hundar själv. 2 norrbotten spetsar och en labradorblandning. Min lillkusin har väl börjat kolla efter en fjärde nu :) En mindre ras tror jag? Så det ska bli intressant. Och jag tror att det börjar bli dags för Aite att träffa alfa-tiken nu ;) Förut så ville inte faster låta hennes "ledarhona" träffa Aite för tydligen kan den vara ganska dominant och visa var skåpet ska stå. Inte aggresiv på något sätt men typ.. "rätt ska vara rätt". När Aite var liten var han ju rädd för ALLA andra hundar så det hade ju kanske inte varit så smart då, men nu tror jag att han kan behöva det..

Det ser jag iallafall fram emot imorgon :) Annat som står på schemat är:
- långpromenad
- städa
- fika hos syster
- fika med Malin
- valpkurs

Just ja, vi fick ju hemläxa från valpkursen. Om jag inte minns helt fel så skulle vi ta reda på bakgrund om just vår ras. Så som vad rasen avlades fram för och vad jag kan dra för nytta av det idag. Och om det är något speciellt jag bör tänka på med den här rasen. Jag tror att det är sånt nästan alla tar reda på innan man skaffar hund? Eller det finns säkert personer som inte tänker så långt. Men det gjorde iallafall jag. Det kan i vilket fall som helst vara kul att fördjupa sig ännu mer i Aites ursprung. Jag ska skriva här sen vad jag kom fram till, så ni får veta mer om just min ras :) Japansk spets!

Vi kan ju börja med en bild på en av de snyggaste japanska spetsarna ;) nämligen Aite. Bilden är tagen när han låg i sin lilla resväska på väg hem från uppfödaren. Jag och min syster flög dit och tillbaka för att hämta honom :) På bilden är vi på Arlanda. FATTA VAD SÖÖÖÖÖT!!!!!!!!



Vid det här laget vet ni nog hur han ser ut. Men jag tycker själv att det är mycket roligare med bilder än med bara text! Hoppas att ni också tycker det!

/Helena och sin tonårspojke

Kräsen hund!

Usch vad jag blir tokig. Det är så otroligt frustrerande när Aite inte vill äta. Jag vet att det är för att han inte tycker om fodret.. Hade jag gett honom något annat, typ kött och potatis så hade han ätit med god aptit. Det är så himla svårt att hitta ett foder som fungerar. Och dyrt blir det också att hålla på köpa små förpackningar av allt. Det finns ju oftast test-förpackningar men det är ju bara en, max två portioner och han kan äta det men bli less sen. Snälla alla som läser det här, förslag på mat till kräsen hund tas tacksamt emot!

Något annat som jag har börjat se nu de senaste dagarna är tonårsbeteende (tror jag?) så det bara sjunger om det. Han hör, men låtsas som att han inte hör. Det är också otroligt frustrerande. Vad gör man i en sån situation? Som exempel så försöker jag få hans uppmärksamhet när vi är ute och promenerar, men han bara fortsätter gå. Eller när jag säger "sitt" i olika situationer så har han alltid lyssnat förut. Nu skiter han i mig och låtsas som ingenting. När jag har upprepat det 2 eller 3 gånger KANSKE han sätter sig ner. Inkallningen har också tagit ett stek tillbaka. Ser han något mer intressant så kommer han inte. Jag blir galen! AAAAHH.. Måste prata med hon på valpkursen om det här. Och om någon annan har några förslag så skriv!

Trots att han just nu gör lite som han vill så är han fortfarande söt, till utsidan iallfall ;) Det är INGET gulligt med att inte lyssna på matte. Punkt slut.

Promenaden gjorde susen!

Åh vad skönt det var att promma med lillgubben. Det var i och för sig ingen lång promenad men den var otroligt skön. Vädret gör också att humöret stiger! Nu har jag ätit och sitter och snokar på internet. Min syster var nyss förbi med hennes hamster. Jag ska vara djurvakt åt alla hennes djur nästa vecka. Hamster och kycklingar :) Jag älskar ju djur så det ska bli riktigt kul! Lill-Greta (hamstern) ska få bo här medan kycklingarna får stanna i Leipojärvi. Jag får åka ut dit en gång om dagen istället.

Ikväll känner jag för lite agilityträning, men jag vet inte om jag borde. Jag mår ju mycket bättre nu, är nog näst intill frisk, men jag borde kanske vila ännu idag. Hm.. Jag får se. Kanske slår en signal till Stina och kollar om hon vill hänga med en sväng. Det tåls att tänkas på. Annars så ska jag baaaraaa ta det lugnt. Kanske slå på en film och äta något smarrigt?

Men först, ska jag faktiskt scrappa lite. Jag fick massor av ny inspiration igår när jag beställde nytt material och kollade igenom vad jag tidigare har åstakommit. Så nu sätter jag igång fingerfärdigheten och kreativiteten och skapar något fint!

Aite sover. Slut hund?

/Helena

Gaaah!

Just nu sitter jag här och är måttligt irriterad. Jag hatar, hatar, hatar när folk inte kan stå för vad dem gör, säga sanningen och visa lite stake. Och hur dum får man vara? Snälla.

Nu skag gå på en promenad med min älskade vita hårboll. Han ljuger inte, står för vad han gör och han börjar till och med visa mer och mer stake (ibland kanske lite väl mycket? :P) Det är så grymt underbart väder :) Så det ska bli sköönt! Kära Aite kan nog få mig på bättre humör.


Scrapbooking

Såg just att jag hade fått ett sånt där nyhetsbrev på mailen. Det var från panduro hobby och det stod att de hade 30% rabatt på alla designark just nu. Jag som är väldigt pysslig av mig och scrapbookar när jag har tid över måste nästa passa på och beställa lite. I somras/höstas gjorde jag ju ett album med bilder från studenttiden. Det blev riktigt bra :) Tänkte att ni ska få ett smakprov:











Vad tycks? :)

/Helena

En Aite-nos

Blåögd? Eller desperat? I don't know. Check his phone more often. Eller kanske min är bättre? fniss.

Just nu sitter jag och hostar. Men faktiskt så känns det mycket bättre än i morse. Förhoppningsvis är det en sån här snabbt övergående förkyldning *ta i trä*. Jag fick en massa energi.. eller ganska mycket energi och känner för att göra något. Men jag tror att det är bäst att vila ikväll och imorgon också. Det hade varit skönt att ta en promenad och provköra mina nya gåstavar men jag tror att det är för ansträngande.. med tanke på att jag höll på svimma av lite agility.

Istället får jag nog lägga mig i soffan och kolla lite "Sveriges fulaste hem". Jag älskar inredningsprogram.. och reality-kärleks-program. Typ "Ensam mamma söker", "Bonde söker fru" och sånt :) Varför kan dom inte göra "Ensam matte söker" ;) haha. Det hade jag lätt varit med i! Jag älskar ju sånt där romantiskt gullegull när man bara säger "nnåååååå!!!!" Jag borde skriva till tv3 och föreslå det! haha

Jag har gett Aite sin kong som jag fyllt med lite valpgegga och några godisar. Gissa om han är fullt sysselsatt? Typ helt anfådd för att han kämpar så hårt med att får i sig av det. Nu slutade han visst och satte sig vid balkongdörren. Han har sitt nya favvoben på balkongen. Han älskar ju att ligga där och mysa. Det där benet luktar gryyyymt äckligt. Så därför får den stanna på balkongen ;)

En aite-nos:

Tröttisar

Jag är fortfarande sjuk. Hojja. Tack och lov så tog min far med Aite på morgonpromenad imorse. Jag hade nog aldrig orkat gå. Så jag sov vidare.. ända till HALV TIO! helt otroligt. Så lång sovmorgon har jag nog inte haft sen jag skaffade Aite? Alltså sen oktober förra året. Herregud :P Men jag är ju morgonmänniska så..

Hur som helst så kände jag att jag behövde komma ut lite.. Så när jag vaknat klädde jag på mig och käkade lite frukost sen tog jag bilen och hämtade Aite från mor&far. Så körde vi till Leipojärvi och kollade lite på kycklingarna. Dom är sjuuukt stora!! Får knappt plats i handen nu. Kolla själv:





Lite skillnad kanske?
Och den senaste bilden tog jag i helgen och nu har dem blivit ÄNNU större.

Efter att jag och Aite hade glott lite på kycklingarna så for vi förbi BHK malmen och kollade lite där nu när dom har plockat fram alla agilitygrejer. Väl där så tänkte jag att det hade varit kul att köra lite med aite så jag for hem och hämtade lite skinka åt honom sen åkte vi tillbaka. Vi tränade lite på de lättare hindren. Mest hopp och tunnel och även lite slalom. Vi var nog bara där i max 20 minuter. Sen höll jag på svimma. Man ska inte anstränga sig när man är förkyld. Men jag kunde ju inte låta bli..

Nu har vi landat i soffan. Aite slocknade på en gång när vi kom hem. Och jag ligger här och kollar lite tv och dricker te.

Fågelhund

Jag lägger in en bild på min lilla fågelhund. Han är hemskt förtjust i kycklingarna. Han står och glor på dem från alla vinklar, och försöker trycka in nosen genom hönsnätet. Men han är faktiskt superduktig med dem. Första gången han såg dem så började han skälla men jag korrigerade honom direkt och berömde när han var tyst och efter det har han inte sagt ett knyst. Han bara står och ser förundrad ut :)

Tänk om det vore så lätt med andra småproblem man har med honom? Hm..

Eftersom Aite är min första hund så är han ju lite av en testdocka för mig. Jag vet ju inte alltid vad som är bäst, och alla säger olika så man får ju prova sig fram. Ofta så upptäcker man ju först i efterhand när man har gjort lite fel. Till exempel så lät jag honom skälla på fåglarna i Tjautjas. Jag tyckte ju bara att han var söt och där störde han ju inte någon och det var ju inte farligt på något sätt. Men jag fick ångra mig rejält. Här om dagen så såg han några skator sitta på andra sidan vägen och jag hade honom lös. Innan jag ens hann reagera så stack han mot skatorna. Tänk om en bil hade kommit? Hemska tanke. Vi får jobba på att få bort fågelintresset!

Här kommer bilden:

Det vräker ner!

Nu är jag faktiskt väldigt less på snön. Det borde inte vräka ner snö den 5e maj. Uschusch. Det är inte kul. Man vill inte ens gå utanför dörren. En annan anledning till att jag inte vill gå utanför dörren är för att jag är sjuuuk. Snorig, hostig och jag tror till och med att jag har haft lite feber inatt?

Drama queen?

Jag förstår inte när jag blev en sån himla drama queen? Förut har jag varit sån som njuter av stillhet och blablabla. Typ tyckt att rätt ska vara rätt osv. Vill att alla ska ha det bra och att man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad. Okej. I vissa situationer, eller i alla utom typ en, så tycker jag fortfarande att man alltid ska behandla andra med respekt. Just nu kan jag inte det. Sorry. Det har gått för långt vid det här laget. Jag försökte i början. Men gensvaret var dåligt. Det är nog därför jag är i den här sitsen nu. Och faktiskt, dumma mig, så kan jag inte låta bli att le och tycka att det är så himla underhållande och kul! Jag tror att jag har för lite att göra. Jag måste skaffa mig fler hobbys ;) Typ börja träna mer med Aite, gå med i nå studiecirklar och sticka vantar till mina framtida barn? Kanske skulle det göra så att det inte var lika roligt och intressant när det plingar i mobilen, vilket det gör med jämna mellanrum. Härligt härligt men farligt farligt.. går den inte så den låten?

Jag tänkte även passa på att berätta att min hund ligger och släpper grymt äckliga fisar. Det är näst intill en gaskammare här i lägenheten. Jag var tvungen att öppna både fönster och dörrar för att vädra. Undra vad han har ätit? Det ska jag då se till att han inte stoppar i sig igen. Bläh. Hahaha!

Jo, måste ju också säga. Kolla in på Norra Norrbottens Kennel Klubb, NNKKs, hemsida. SnyggAite har blivit vald till månadens bild där ;) Hihi. Han är ju för stilig min älskling.

Nu ska jag diska undan efter mina fikagäster :) Det finns fortfarande kvar smörgåstårta för alla intresserade ;)

/Helena och.. Stinkis (haha)

Dags för valpkurs!

Nu är jag och Aite strax på väg till valpkursen :) Stina och oskar ska också med. Kul och lite spännande ;) Tyvärr så kom vi inte med i agilitygruppen. Det var 16 anmälda och dem tog bara in 12 så alla hundar över 1 år kom med och valparna valdes bort. Nåväl, vi får väl träna på egen hand tills vidare :) Det ska nog gå bra.¨

/ Helena&Aite

20 år

Grattis till mig själv på min 20-årsdag!
RSS 2.0