M1:an, första träffen

Jag har ju börjat en ny utbildning.. haha. Det är utbildningar hela tiden för mig :P L1a, ringsekreterarutbildning, M1a, vad kommer här näst? :P Instruktörsutbildning förhoppningsvis! Nåväl. Det är superintressant det här med mentaliteten hos hundar. Det är så otroligt roligt att sitta och bara lyssna. Jag får sånna där "Aha-upplevelser" hela tiden. Det kommer bara att vara sammanlagt 3 träffar men då håller vi ju på i 3 timmar varje gång så.. Nästa gång är på torsdag, det ser jag fram emot! :)

Imorgon är det fullt upp igen. Vi har styrelsemöte med HU och dagordningen är på typ 1347839571 punkter så jag har en känsla av att vi kommer sitta på torpet ett par timmar. Tur att det är roligt! :) HIHI

Aite-albumet är påbörjat



NU, äntligen har jag påbörjat mitt Aite-album. Jag ska göra ett album med mina favvobilder på min lilla vovve! :)

Nytt halsband:



Jag har ju glömt att berätta att halsbandet som jag beställde från MinxDesign har kommit! Hurra! :) Jag är supernöjd och den passade perfekt. Man blir ju lite sugen på fler bara.. Typ en för varje årstid.. eller humör.. eller en för varje jacka som jag har.. Det måste ju matcha!

Döda råttan:


Arrrrhg.. Döö dumma råtta!


Hm.. den känns ganska död, eller vad tror du matte?


Ge mig något nytt att döda nu!

Allergi uppdatering

Tänkte bara slänga in en liten uppdatering på den så kallade allergi-fronten. Jag åt allergitabletter i 2 veckor.. och jag blev helt klart bättre, slutade nysa och ja.. mådde helt enkelt normalt. Efter de där två veckorna slutade jag äta och efter 2 ynka dagar var jag precis som innan. Snuvig, kliande ögon och nysningar lite titt som tätt. Jag var till vårdcentralen och lämnade en massa blod (stackars mig!!!) men har inte fått något svar på proverna än. I vilket fall som helst så orkade jag inte gå omkring och vara helt "förkyld" så nu äter jag än en gång allergipillrena.. Varje dag. Och jag mår bra.

Nåväl, det är bara vänta och se vad provsvaren säger..

SOLEN SKIIIINER!!!

Och jag ska till jobbet.. :S Det känns lite småtungt måste jag medge. Men lönings-lördag brukar vara riktigt rolig och fartfylld så jag får väl se det positiva i det hela istället :) Imorgon är det ju däremot söndag och jag är leeedig! Tanken är att vi ska ut till kojan och köra skoter och bara njuta imorgon! Härligt! :D

När matte ska gå..



så ser man ut så här :P
När han förstår att jag ska gå och han inte får följa så sätter han sig helt enkelt och blockerar dörren i hopp om att han ska få följa. Det är inte roligt att lämna en hund som ser ut så där :/ Eller så här:

Årsmöte BHK malmen

Nu har jag varit på årsmöte med BHK malmen också.. Gissa om jag är slut i skallen? :P haha. Men det är kul! Det är det här jag gillar. Jag tycker om att få vara med och påverka.. jag vill vara där det händer helt enkelt :P haha.

Nu är det bäst jag kryper till kojs. Imorgon är precis som de andra dagarna den här veckan fullspäckad! Jag har miljarders saker att göra. Undra om jag har tagit på mig för mycket? Kanske rinner bägaren över tillslut.. Näää! Jag gillar det här!

Matte gillar, Aite ogillar:





Matte tycker att det är jätteroligt när jag ska balansera saker på huvudet och nosen. Jag tycker inte att det är lika roligt.. Men när jag sen får ta saken så blir jag jätteglad! / Aite

Klickerträning

Jag följer bloggen HundochHantverk och gudars vilken inspirationskälla hon är just nu :) Hon pluggar till hundinstruktör, fotar sjukt snygga bilder och har en massa träningsvideor :) Jag är lite smått lyrisk över vissa av videorna, just för att det är så fantastiskt hur snabbt man kan få resultat av att använda sig av klicker. Så nu vill jag lära mig att använda klicker. Förut har jag varit lite typ.. "Pfft.. vad ska man med det till? Man kan väl lära hunden att göra rätt ändå". Och visst är det ju så, men jag tror ju att man når resultat betydligt fortare om man använder sig av klicker. Det är liksom väldigt tydligt för hunden. Klick = rätt, bra!

Jag vill lära mig att klicka, men jag vill göra det på rätt sätt.. För det känns som att om man börjar klicka fel så kanske det är svårt att få in rätta knycken sen så att säga ;P haha. Jag måste leta runt lite här på nätet om det anordnas någon kurs snart här i närheten.

Mormor, varför har du så stora tänder? :P

Full rulle?!

Kan man minst sagt säga. Jag har fullt upp varje dag i stort sett. I måndags var det jobb sen ringsekreterarutbildning på kvällen. Igår var det frissan, jobb sen mindfulnessföreläsning på kvällen. Idag är det tvättstuga, jobb och ikväll är det ringsekreterarutbildning igen. Imorgon är det jobb och på kvällen Årsmöte med BHK malmen :P Nåväl.. Det är hundsaker alltihop så det är ju kul iallafall :)

EnHelena & EnAite:



Här bjussar jag på en bild som Therese tog på mig och Aite förra året.
Den är tagen när det var Naturens dag och NNKK hade en inofficiell utställning.
Stina gick på utsällningen med Aite och han blev BIR-valp med HP :)

Smart hund:



Eller hur? :) Aite fick ett sånt där aktiveringsspel i julklapp. Han förstod på en gång hur man skulle göra, men det går att försvåra den så att han måste göra två olika steg för att gå ut godisen så nästa gång blir det lite svårare för honom :)

Jag och Aite har haft en riktig matte-hund förmiddag. Vi har varit ute och promenerat, hälsat på Aites flickvän Maja (en av alla miljonerns flickvänner som han har), tränat lite sök inomhus och kört lite olika tricks. Nu på slutet fick han också spela lite dogcasino som aktiveringsspelet kallas.

Jag vill även passa på att gratta min käre hund. Igår fyllde han nämligen 18 månader och är därmed nu tillåten att tävla officiellt i agility :) Han kommer även nu mer att gå som unghund på utställning, istället för junior :) Mattes <3

Inspirationen flödar!

Igår for jag och Therese och hämtade ut panduro-paketet som vi har beställt tillsammans. När vi beställde tillsammas så kom vi upp i ett så pass stort belopp att vi slapp all frakt och sånna där extraavgifter :) Skönt! Iallafall så har jag beställt en massa scrapbooking-material. Gissa om det kliar i fingrarna? Jag vill skapa! Men tyvärr så var jag lite korkad och glömde beställa bilder i samma veva så nu får jag vänta på det också. Jag har lagt en beställning på 100 bilder nu imorse så det är väl bara att vara tålmodig och vääänta :)

Jag tror att jag ska göra en ny kategori här på bloggen som heter just "Scrapbooking" :)

/Helena

Hundprommis:





En härlig lördag!

Igår var den en sån där lördag som man önskar att alla lördagar var :P Morgonen börjades med en långpromenad med en kär vän + hundar. Därefter åkte vi på utbildning och satt där halv tre-tiden. När det var färdigt promenerade jag hem och hämtade bilen. Jag lyckades lura med mig Anna till att följa med till Leipojärvi och mata min systers höns :) När det var gjort hann jag ta det lugnt någon timme och bara mysa med Aite innan det var dags för middag. Den avnjöts på O'learys med 3½ flickor, mums! :D När vi var mätta och belåtna promenerade jag och flickorna hem till mig för filmtittande. Det blev den där nya filmen med Cher och Cristina Aguilera, Burlesque :) Inte nog med det, till filmen hade vi massa frukt och smält choklad, ännu mera muuums!! :)

Alltså, en mycket bra lördag. Den innhöll allt från motion och utbildning till god mat och trevligt sällskap! :)

Idag däremot ska jag nog ha en riktig slappar-dag. Jag har varit ute en sväng med Aite men nu ligger jag i sängen igen. Det blir nog en långprommis lite senare och en tur till Leipo igen men i övrigt ska jag baaara ta det lugnt och njuta av att det är söndag :)

/Helena

Mattes duktiga kille!

Här kommer ett litet skrytinlägg så för er som inte är intresserade så kan ni sluta läsa nu ;) Jag måste bara säga hur stolt jag är över Aite. Han har verkligen kommit lång och vardagslydnaden är verkligen bra :) Det har kännts som att vi har tappat allt nu under vintern eftersom vi knappt ha tränat men idag fick jag se att han faktiskt är samma hund med samma fokus som i somras. När vi var ute på promenad hade ju Anna med sina hundar, ena är mest troligt däktig och den andra löper. För en hanhundsnos så är ju det här rena rama drömmen, mums tänkte nog Aite. Han var ju helt klart intresserad och hade nog gärna vilja göra lite barnförbjudet men icket.. Han lyssnade på vad jag sa. När jag hade honom lös så gick han faktiskt bort från löptiken när jag sa åt honom.. I och för sig var han ganska snabbt där igen och nosade men än en gång när jag sa åt honom så gick han.

Så jag är väldigt stolt, för jag vet att det är något som en del hanhundar ALDRIG hade klarat av. Könsdriften tar väl helt enkelt över, men Aite kunde motstå frestelsen och förstå att mattes ord är lag ;P Trots löptik! :P Duktig kille!

Ääääntligen lite varmare!

Idag har jag och Aite varit på första långpromenaden på mer än en vecka, för nu är det "varmt" ute. "Bara" -25. Det var faktiskt heeemskt skönt :) Jag frös knappt.. kan ju bero på underställsbyxa, mjukisbyxa1, mjukisbyxa2, täckbyxa, underställströja, fleecetröja1, fleecetröja2, täckjacka, sjal på skallen och mössa på skallen.. Kinderna blev lite smått frostiga men annars var det skönt ute, det är sant! Så hade jag ju mycket trevligt sällskap också, Ännaa-Bänanna. Det sa bara swooooppp så var vi hemma igen och ändå var vi ute i mer än en timme :)

I helgen är jag upptagen med utbildning, Ledarutveckling steg 1 med Studiefrämjandet :) Jag var på den igår kväll och ska vara där idag. Efter utbildningen måste jag åka ut till Leipo och mata hönor :) hihi.

/Helena

Bebis-Aite:



Igår när jag var och hälsade på Therese så kan man ju lugnt säga att mitt hjärta bankade lite extra hårt. I söndags hämtade hon hem en liten valpis från finland. En norrbottensspets. Den var så himla söt! Och dessutom var den lite småtrött och gosig, och då är valpar EXTRA söta ;) Alla valpar är otroligt söta men när jag ser en spetsvalp så är det så mycket som påminner mig om när Aite var liten. Det finns så många likheter.. Svansen som inte riktigt vet om den ska upp eller ner, öronen som hänger och nosen som är på tok för trubbig ;) Jag är kär! Och min valpsjuka blev ju knappast bättre ;P Hojja.. Inte hade det varit helt fel med en mini-Aite..

Vice Ordförande

Det låter väldigt flashigt måste jag säga ;) hehe. Det är alltså det min nya post i Gällivare Hundungdoms styrelse är. Jag är supernöjd och jag tror att jag kommer att göra ett bra jobb.. I vilket fall som helst så tycker jag att det är hur kul som helst att vara med i styrelsen och det är verkligen något jag brinner för. Jag älskar att få vara med och påverka och förändra. Jag tror att det kommande året kommer bli väääldigt spännande, lärorikgt och fartfyllt för Gällivare Hundungdom. Vi har så mycket på gång och det är verkligen något som vi alla vill och jobbar tillsammans för!

ÅRSMÖTE MED GÄLLIVARE HUNDUNGDOM

Ikväll klockan 19:00 är det årsmöte med Gällivare Hundungdom. Alla intresserade, KOM! Vi bjussar på fika ;) hihi.

Fortfarande ISkallt

Kylan håller i sig. Det innebär att min hund är lite små hyperaktiv. Motionsbristen är ett faktum. Min bil startar inte. Det är seriöst skandal. Av alla bilar jag har haft så startar inte den jag har nu. Skruttibangbang bilar har startat men inte den här. VOIVOI.

/H

-35 härliga grader ute

Ja, det är lite smått kyligt måste jag medge :P Nu kan vi ju säga att -20 känns varmt.. Seriöst, när jag var ute med Aite kändes det som att ögonen skulle frysa sönder och trilla ut. Härligt. Aite tyckte också att det var väldigt härligt att stå och bajsa på tre benen och byta ben hela tiden så att han inte skulle förfrysa tassarna ;P

Alla <3 Dag

Hej mina kära läsare. Ni får ursäkta att jag är lite dålig på uppdatering just nu men det har varit mycket helt enkelt. Hela helgen har varit FULLspäckad så att säga och det känns som att det här är första gången sen typ i fredags som jag faktiskt sitter ner och bara ugglar vid datorn.

Jag har jobbat förmiddagen idag, och ska göra det resten av veckan :) Det är riktigt skönt för då har man ju hela dagen på sig att göra annat. Tyvärr så är det sviiiinkallt ute så jag ska spendera den här eftermiddagen inomhus, I SOFFAN.. kanske. Jag borde i och för städa. Mitt hem ser ut som en svinstia. Jag har varken haft ork, tid eller lust till att städa undan från lördagens bravader. Men nu börjar det bli akut :P 

Senare tänkte jag och Aite-baite eventuellt åka till syster och svåger i Leipo och hälsa på. Jag har en liten alla hjärtans present till dem. Men jag törs inte skriva vad det är här, ifall dem hinner in och läsa innan jag åker dit ;)

Nu ska jag landa i soffan en stund sen måste jag seriöst ta tag i städandet. Hujjaaa...

/Helena och Aite

Pinn-hund:


Mattes pinn-älskare! :)

Idag ska jag träffa Therese och skriva ihop någon bidragsberättelse för HU som ska in till kommunen. Jag har en känsla av att vi kommer sitta och riva oss i håret men förhoppningsvis går det väl smidigt. Om vi hinner ska vi även lägga en gemensam beställning till Panduro! :D Hurra! Det blir mycket klara och härliga färger för min del.. Typ knallblått, grön och riktigt skrikigt gul :P Det tyckte jag var passande till ett Aite-album. Sprundlande färger till en sprudlande hund :) Iallafall så börjar jag klockan 14 och vi tänkte gå och luncha innan det så det är väl inte säkert att allt hinns med.

Ikväll ska jag ta det väldigt lugnt, bara mysa på med Aite och glo TV. Imorgon jobbar jag också men sen på kvällen tänkte jag faktiskt gå ut :)

Nej, nu är det bäst jag börjar göra mig i ordning :)
/Helena

Brrr...

När jag och Aite klev upp, för ungefär en timme sen så var det -26 grader ute. Nu har tempen faktiskt stigit till hela -22 istället. Kanske är det solen som värmer? :)

Nåväl. Trots kylan så ska jag och Linda snart bege oss ut på en promenad med vovvarna. Jag tror nästan att jag måste ta med kameran.. då får jag ju se vad den går för ;) Kanske krakelerar den när det är så kallt, eller så fungerar den utmärkt ändå (hoppas!).

Aite spanar:

Scrapbooking:





Jag måste ju berätta att jag har fått en massa ny inspiration när det gäller scrapbooking. Jag och Therese bestämde att vi ska beställa material tillsammans från Panduro. När vi hade bestämt det så började jag gå igenom vad jag har och vad jag behöver.. och när jag satt där med allt material så började inspirationen flöda och jag gjorde några kort :)

Jag har tänkte göra ett album med mina favoritbilder på Aite :) Så det blir nästa projekt.. Som jag ska sätta igång med när allt nytt scrap-grejjs är beställt :)

/H

Våren är här på riktigt!

Det är helt UNDERBART väder ute. Solen skiner, fåglarna kvittrar, himlen är blå och tempen ligger på -11. Helt perfekt enligt mig! Det är sånna här dagar som gör att våren är och alltid kommer att vara min favoritårstid. Alla årstider har ju sin charm men det är något visst med våren.. Allt vaknar till liv :) Och när man bor i Gällivare så är nog seriöst våren den soligaste årstiden. På somrarna regnar det ju bara här.. Jag <3 Våren

Iallafall så gick jag och Aite ut på en lång och härlig promenad strax före elva. Det var nog det mysigaste på länge. Jag hade med kameran. Vi gick på ställen där vi knappt mötte folk och det kändes som att det bara var jag, Aite och fåglarna. Jag stannade då och då, kastade lite pinnar åt Aite, tränade lite och fotade :) HÄRLIGT!

Hoppas att vädret är lika bra imorgon.. eller föresten, hoppas att det är lika bra resten av våren!

Här får ni ett smakprov från dagens underbara promenad:



Fler bilder kommer ikväll :)

Foderbilen

Nu har jag just skickat iväg en beställning till foderbilen :) Det blev ett par korvar av Oscars foder (som han äter nu). Sen köpte jag även en liten säck av Standardts foder. Det fick jag smakprov av från Therese och hör och häpna, Aite har ätit det med god aptit! :) Så nu tänkte jag testa med en egen påse och ge lite mer av det. Sist men inte minst så beställde jag även ett typ.. "kosttillskott" som var speciellt för sura magar. Det var bra om hunden hade gula och skummiga kräkningar (vilket Aite har ibland) och även mot mag/tarmkatarr, vilket han också har haft en gång. Så jag tänkte prova ge det och se hur det går :)

Nu måste jag skynda iväg till styrelsemöte med hundungdom :)

/Helena

Vårväder:

















Barffas vill upp på taket:



Barffas var inte direkt nöjd med att vara kvar på backen när alla andra var uppe på taket :P Han gnällde, skällde och försökte ta sig upp på egen hand ;)

Mål:

Jag har just satt upp ett mål för det här året när det gäller hund. I år ska jag och Aite lyckas kamma hem något lite.. "bättre" :P Och med det menar jag till exempel ett Cert. på utställning eller en pinne i agilityn :) Jag är lite skeptiskt till att vi kommer att klara det men jag ska ha det som ett mål att sikta mot iallafall! :)

Förmiddags-bus:











HELG!!!!!!!!!!

Snart tar jag helg! Gud vad underbart det ska bli. Jag har en massa saker som jag har tänkt göra.
-Åka till kojan
-Äta god mat
-Gå och sova utan att ställa alarm
-Träffa syster
-Träffa storebror
-Träffa bästisen från Kalix
-Skotta taket hos mor & far
-Städa mitt hem
-Tvätta kläder
-Baka något mumsigt
-Åka och hälsa på LappeJappes kennel
-Läsa lite till ringsekreterarutbildningen
-Ta långa promenader med Aite
-Fota

Hm.. Ja och lite till.
Verkar tyvärr som att det inte blir Jokkmokks marknad. För den har tydligen inte öppet på söndag?! HUR KAN DET KOMMA SIG??.. Konstigt. Känns trist men det är inget att göra.

Jag ska bara avverka en timme till på jobbet sen kan jag officiellt säga att jag har helg. Direkt när jag slutar ska jag träffa Therese och börja spåna på vår presentation av Hundungdom :)

/H & A

Jag tar igen lite efter ganska dålig uppdatering :P

Imorse vaknade jag 06:15, helt utvilad! Jag vred på mig och försökte somna om men icket. Aite märkte självklart att jag var vaken och tittade på mig med sina fina bruna ögon.. Så jag klev upp, klädde på mig och gick ut på en tidig morgonpromenad. Det var MYCKET skönt! :) Vid den tiden på morgonen är det inte så mycket annat folk ute vilket kan vara väldigt avkopplande ibland :) Det känns nästan som att man är de enda i världen som är vaken just då :P

Nu har jag förövrigt bokat tid till läkaren. Jag orkar inte gå omkring och vara snuvig längre. Men tyvärr fick jag inte tid förän om två veckor.. I och för sig gör det inget. Två veckor hit eller dit.. Jag har ju varit såhär i månader nu :S Men iallafall så tänkte jag testa äta receptfria allergitabletter fram tills läkarbesöket. Det kanske ger effekt? Vi får väl se, hur som helst så kan det ju vara värt att testa. Blir jag bättre är det förmodligen allergi jag besväras av. Men vad är jag isåfall allergisk mot..? :S Jag uppdaterar er om situationen om någon dag, när pillrena borde ha börja fungera ;P

Jag tänkte även ändra lite på designen här på bloggen snart igen. Jag är inte nöjd med den jag har nu. Livlös känns den! Men det får bli en annan dag för jag är en upptagen kvinna ;) Imorgon efter jobbet ska jag på MASSAGE och ANSIKTSBEHANDLING. Det är min julklapp till mig själv! Eller.. Mer som en "Bra-jobbat-present" för att jag har jobbat så mycket under november/december. Det är jag värd!

Ja, när jag ändå håller på skriva kan jag ju passa på att berätta att till helgen så blir det mest troligt att åka ut med skoter ena dagen och andra dagen ska jag och några härliga hund-tjejor åka till Jokkmokks marknad och glo :) Myspys! Dessutom så är jag ledig måndag och tisdag nästa vecka så det blir lååånghelg för min del. Det gillas skarpt! :)

Rofyllt

Nu säger jag och Aite godnatt :)
Vi har haft en mys-pys kväll. Först låg vi i soffan och mös en stund sen har jag suttit och haft vård av liten hund i mer än en timme. Nu är klorna klippta, håret mellan trampdynorna ansat och pälsen kammad. För mig är det ren terapi att sätta mig ner en gång i veckan och göra alla sånna där saker. Jag har på tv:n i bakgrunden och jag tänker inte på någonting alls i stort sett. Jag bara gör. Det är väldigt avslappnande. Aite tycker väl inte riktigt att det är lika rofyllt som jag men han finner sig helt enkelt i att det måste göras.
NU säger vi godnatt!

Rabiesprov - OK

JAA! :) Veterinären ringde just och sa att rabiesprovet hade kommit och att det var godkänt! Huuurraa!! :D Det innebär alltså att vi ska på utställning till Finland i sommar :) KUL!

Detta ska jag fira med att jobba hela dagen.. Hmf :P

Kan även meddela att jag har haft en skit-morgon. Jag har verkligen varit på världens sämsta humör, och vem har det gått ut över? Jo min hund. Stackarn. Han har bara legat på bädden och kollat på mig medan jag har farit runt som en virvelvind och varit arg. Men nu är jag glad igen tack vare det positiva beskedet från veterinären ;)

/H
RSS 2.0