Läskig hund?

Snömonster i valpform:

Rosetter:

Jag har som inte direkt något vettigt att skriva just nu känner jag. Ibland kommer orden av sig själv och jag har massor att berätta och saker att skriva mina åsikter om men ibland är det helt dött i min hjärna. Tror att jag ibland tänker för mycket, så det blir kortslutning. Men ni måste ju ändå få något spännande här på bloggen :) Så jag har fotat min bebis med sina hittils vunna rosetter. 4 stycken :) 3 av dem är utställningsrosetter och en är agility. Det är faktiskt en för varje tävling jag varit på.. Hoppas att jag håller samma takt i kommande utställningar och tävlingar :P Minst en rosett per gång ;) Duktig hund!



Från höger:

  • Vår första agilityrosett. Tog vi nu den 24/10 på den inofficiella agilitytävlingen i Jokkmokk då vi kom 3:a i ett lopp :)
  • Den rosa är en CK-rosett (Certifikatkvalitet) från internationella Midnattssolsutställningen 11/7. Det är den bästa rosetten vi har fått hittils, enligt mig ;) Under den utställningen skulle Aite även fått Reserv-CACIB om det inte vore för att han var för ung ;/ Vi kom tvåa i bästa hanklass! :D
  • Nästa rosett, lila, fick vi på den nationella utställningen i Piteå 18/7 Det är en HP-rosett som betyder Hederspris :) Domaren tyckte att Aite behövde växa till sig lite
  • Sist men inte minst, en till HP-rosett. Den fick vi på vår allra första utställning. Den gången var det Stina som gick med honom, och det var en inoffare här i Gällivare 29/5. Det var inte så många hundar vilket gjorde att Aite automatiskt blev BIR-valp (bäst i rasen valp).

Nu vet ni det :) Kanske någon rosett-bög som finner detta intressant ;) Hehe.
Nu ska jag och Aite städa.
/Helena

Aite tyst-skäller:

Jag har ju lärt Aite att skälla på kommando, men han har fortfarande liiite svårt att förstå att han faktiskt FÅR göra det. Så ibland ser det ut som i det här klippet, nämligen att han sitter och skäller.. fast det inte kommer något ljud :P

Tacokväll!

Jag tänkte passa på att göra lite reklam så här på kvällskviten. Gällivare Hundungdom anordnar trivselkvällar nu under vinterhalvåret och den första kommer att vara tisdag 9 November. Då är det Tacokväll som gäller! Vi samlas på BHK malmen klockan 18:00. Anmälan sker till [email protected]. Skriv i mejlet om ni är allergisk mot något :)

Hoppas nu att det är många härliga prickar där ute som känner för att göra något roligt med människor som man kanske aldrig träffat förr. Alla är välkomna OAVSETT om man har hund eller inte :) Dock så kan det ju vara bra om man är hundintresserad då det är ett ständigt återkommande samtalsämne ;) Haha. Ta nu chansen och kom och umgås och träffa andra hundintresserade och matglada ungdomar!

/Helena

När man har badat ser man ut så här:



Dags för ett bad!

NUUUUU ska jag bada Aite. Äntligen. Jag är helt seg och skulle helst lägga mig i soffan men plikten kallar. Bäst att ta tag i det innan.. ja. Hejdå.

Nu är det nog ändå dags att krypa ner under täcket

Vilken härlig dag det har varit idag :) Det började med att jag vaknade innan klockan ringde. Det märks att det börjar bli vinter, jag vaknar alltid tidigt under vintern.. tvärt emot vad alla andra verkar göra.. typ Therese. Iallafall, när jag hade vaknar så gick jag och Aite ut på en långprommis à 50 minuter. Hemskt skönt. När vi började gå var det mörkt ute men när vi kom hem hade det ljusnat :)

Efter dusch, fix och frukost bestående av kanelbulla begav jag mig till jobbet. Tiden bara flög iväg och helt plötsligt var klockan 13. Skönt med kort dag! När jag kom hem gick jag en sväng med Aite. Därefter värmde jag köttfärspaj som jag avnjöt i soffan. När jag hade ätit fick jag matkoma och somnade. Tanken var att jag skulle bada Aite under eftermiddagen men jag sov mer än en timma och när jag väl vaknade orkade jag inte röra en fena. Tillslut lyckades jag samla nog med kraft för att resa mig upp och gå till datorn.

Blablabla....

Nu blev jag trött.
Iallafall så har kvällen inte heller varit särskilt produktiv men ändå så där skön.. Det enda vettiga jag och Aite har gjort nu är att vi har promenerat med Stina, Oskar och Rasmus. Det blev också en långpromenad à 50 minuter. hehe.

Nu sova. hejdå.

Älsklingshunden:

Barffas:









Jag har ju glömt att berätta om lille Barffas. I lördags träffade jag honom första gången :) Han verkar vara världens mysigaste valp. Igår fick även Aite träffa honom. Det gick hur bra som helst. Eftersom Aite och Barffas numera är "kusiner" så lär dem träffas en hel del. Vi har därför lärt Aite (Barffas är för liten för att förstå) att inne så är man lugn och kan ignorera varandra, men ute får man busa :) Det gick jättebra.. svansen gick som propellrar på båda vovvarna när dem träffas. Hoppas det fortsätter i samma takt även när Barffas växer upp till en gigantisk sak :P

Film & bilder från agilitytävlingen i Jokkmokk

Här kommer den utlovade filmen från agilitytävlingen i helgen. Detta var alltså loppet som gick bäst och ledde till ett 3:e pris :)







Dagens agilitytävling:

Då har jag och Aite varit på vår första agilitytävling. Det var som sagt en inofficiell i Jokkmokk. Det var riktigt roligt och en bra "debut" på agilitytävlingsplanen. Jag körde ju fem lopp. Eftersom det var en inoffare så fick man anmäla till alla klasser så det gjorde jag naturligtvis. Agilityklass 1, Agilityklass Öppen, Hoppklass 1, Hoppklass Öppen A och Hoppklass Öppen B. De hade gjort på det viset för att få till nog många starter. I vanliga fall är det ju bara Agilityklass 1, 2 eller 3, samt Hoppklass 1, 2 och 3. Och då tävlar man ju ENDAST i den klassen man är i (klass 1 är "nybörjare" och klass 3 är riktigt duktiga).

Tänkte iallafall berätta hur det gick för oss..
Loppen kördes i ordningen som kommer:
Agilityklass 1 - Katastrof. Vi diskade oss typ direkt.. Aite hade massor av energi och sprang i cirklar. Han lyssnade inte alls på mig, stack från planen.. Nåväl. Han hade RIKTIGT roligt iallafall och det är väl det som är poängen :P
Agilityklass Öppen - Nästan lika hemskt som första loppet. Han var inte alls fokuserad och banan var svår så jag gjorde lite tabbar. Diskade.
Hoppklass 1 - Tredje loppet, vid det här laget hade Aite lugnat ner sig och var myyycket mer fokuserad på mig så det kändes faktiskt riktigt bra men även här diskade vi oss. Han missade ett hopphinder och gick på en tunnel istället. Men som sagt, här vände det och gick riktigt bra.
Hoppklass Öppen A - Det gick riiiiktigt bra här, fick några fel men inget märkvärdigt. Aite var hela tiden med mig och det som gick fel berodde bara på att jag var otydlig. Hur som helst så gick vi genom banan utan att diska oss och slutade som 3:a. Fick en otroligt snygg rosett ;) Rosett-bög som man är.. hehe.
Hoppklass Öppen B - Skiiitsvår bana. Av kanske.. 16 startande var det bara 3 som klarade banan utan att diska sig. Det gick ändå rätt bra för mig och Aite men vi diskade oss då han tog fel tunnel.

För er som inte vet något om agility kan jag berätta att man kan bli diskvalificerad för typ ALLT.. Jag har för mig att det är runt 60 % som diskar sig på tävling. Om jag nu inte minns fel. Iallafall, man kan bli diskad för att hunden tar fel hinder, rätt hinder men från fel håll, om den "vägrar" ett hinder.. YOU NAME IT.

Film från när vi körde kommer upp vid ett senare tillfälle :)

/Helena och agility-Aite

Snart agilitytävling!

Om en halvtimme sätter jag mig i bilen tillsammans med Kadja, Stina och hundar. Min och Aites första agilitytävling äger nämligen rum idag. Ska bli väldigt spännande. Jag är inte ett dugg nervös ännu, jag tror att jag har fått lite blodad tand av utställningarna i somras. Haha.. nä, nog kommer jag bli jättenervös när jag väl är där. Men jag ska bara ta det som en rolig grej och se det som bra träning :) Det kommer nog gå bra..

Nu måste jag äta. /Helena

Härliga Hunds fototävling!

Gissa vad jag hittade i min brevlåda nyss? Tidningen Härliga Hund.
För ett tag sen skickade jag in bidrag till en fototävling som de skulle ha.
Bilden jag skickade in är den som jag har som header här på bloggen.
Den är tagen av min duktiga storebror David.
På sidan 16 dök bilden upp...
Av ÖVER 600 inskickade bilder kom bilden jag skickade in TVÅA!!!
Hihi. Otroligt duktig storebror, och otroligt snygg hund! :D

Här är motiveringen:
En härligt fartfylld bild som vittnar om hundens explosivitet och styrka. Blicken är fokuserad rakt mot betraktaren och fotografen har fångat hundens livsglädje. Perfekt exponering av den vita hunden mot den vita snön.

Och några bilder på tidningsuppslaget:


Magkänsla, kameraproblem, valpisen, kvällsplaner.

Jag har någon konstig magkänsla. Jag undrar om det kan vara nervositet inför morgondagens agilitytävlingar? Kan vara, men det känns ändå inte så. Om jag ska vara ärlig så känner jag mig väldigt obrydd just nu. Hmm.

Jag har fortfarande inte fått igång kameran för jag fattade inte att man var tvungen att köpa ett minneskort också, jag trodde att det följde med. Så jag får väl vänta tills på måndag och gå på stan då och kika om det finns.. annars måste jag beställa. BUHU. Då tar det säkert jäääättelång tid.

IKVÄLL kommer min syster hem med Barffas (8-veckors riesenschanuzervalp). Jag måste kanske våldgästa där då och se den lilla skönheten. Annars måste jag ju vänta till imorgon kväll för jag är ju på den där agilitytävlingen hela dagen imorgon.. Det går ju inte!

På tal om kvällen så har jag inte direkt några andra planer. HELA Gällivare ska ut idag för det är ju premiär av Ruffriders Six. Kanske skulle man gå ut iallafall och glo på folk? Men nyktert såklart för jag ska ju sätta mig i bilen 07:30. Kadja och hennes Troja ska åka med mig :) Stina ska kanske och hänga med som support, men jag hon är mobillös så man får ju inte tag i henne.. STINA! Om du läser det här så kan du ju ringa snarast! ;)

Nåväl, nu ska jag vara social med Jennifer. Eller.. försöka iallafall. Hon sitter och noppar ögonbrynen. Hemskt trevligt sällskap :P

Lilla julafton:






HELENA ÄR LYCKLIG.
Idag fick jag hem min efterlägntade kamera! :D
Nu ska jag bara lära mig att fota.. hmf.

Snart..

..kommer lille Barffas.. hihi :)

"HIIIIT":











Kände att det behövdes lite fina bilder på min Aite Speedie Turbo Gonzales Darehed.

GAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHH

Jag är så irriterad så det finns inte. Studjefrämjandet, BHK och HU anordnar ett ungdomsläger med inriktning tjänstehund/brukshund. Det kommer att vara torsdag till söndag vecka 44. Vad gör jag då? JOBBAR. Skit. Den skulle starta torsdag kväll och då har vi kvällsöppet. Och så jobbar jag fredag. Skit, skit, skit. Det där var något jag verkliiiigen hade velat vara med på. Man fick antingen ta med egen hund eller låna utbildad tjänstehund. Fatta vad häftigt att prova på spår och sök med en utbildad tjänstehund! Vilket ös det lär vara! HOJJA. Nåväl. Ingen idé att deppa ihop helt av det där nu.. bara halvt. Ska seriöst gråta mig till sömns inatt för att jag är så besviken :(

Jag kan ju iallafall rekommendera alla som har möjlighet att åka på lägret. Tror att det är en upplevelse man minns resten av livet. Och det lär ju vara väldigt lärorikt!
/H

Mer snö..men ingen agilityträning :/

Snön har vrääääkt ner hela dagen. Helt plötsligt är det vinter. Helt otroligt! Älska vinter :D Aite älskar också vintern. Enda nackdelen är väl att det inte längre går att träna agility :/ Jag som hade tänkt hårdträna den här veckan. På söndag är det nämligen min och Aites första agilitytävling! Nervöst.. Vi ska åka till Jokkmokk på en inofficiell tävling i ett ridhus. Alltså, jag har ju en känsla av att Aite inte kommer göra ett skit. Han kommer förmodligen bara gå och nosa i det där spånet.. Och skvätta lite här och där. Hmf. Nej, nu ska jag inte vara sån. ALLT kommer gå jättebra ;) Tyvärr så har vi ju inte kommit någon vart med släptunneln, så är den med kommer vi diska oss direkt. Vippbrädan har Aite blivit mycket säkrare på men jag är ändå tveksam till hur det kommer gå med den.. Nåväl. Det är ju bara en inoffare så vi får se det som träning. Om tävlingen inte hade varit inofficiell had vi ju inte ens fått tävla för hunden måste vara minst 18 månader.

 

Nu ska jag.. hm. Vad ska jag göra? Kanske baka en kladdkaka ;)

Min utsikt från balkongen:



:D :D :D :D

SNÖ!

Nu har det börjat snöa igen. Och det snöar JÄÄÄÄTTEEMYCKET. Så förhoppningsvis har snön tänkt stanna nu.. Jag och Aite har varit ute på promenad. En rolig sådan också.. Både jag och han var nog ganska lyriska över snön och vi skuttade fram i princip hela vägen. Jag tror att Aite tyckte att jag var en väldigt rolig matte idag. Massa roligheter hittade jag på.. Jag har sparkat i snön så att han fick jaga den (se film, hehe), jag har kramat snöbollar och kastat åt honom, jag har sprungit med honom, gömt mig, lagt mig ner platt på backen och jag har busat med honom. Roligt, roligt! :)





En nackdel med snön är ju att man nu ser hur grå Aite är i pälsen :S
Det blir deffinitiv ett bad när snön har tänkt stanna, före det är det nog ingen idé.

/H

Snaaaart är det jul

Julklappar! Jag har börjat handla julklappar. Det är ju faktiskt “bara” 2 månader kvar till jul. Så det börjar bli dags.. Som den julfanatiker jag är så älskar, älskar, älskar jag julen. Det är den mysigaste tiden på året. Tända ljus, mörker, snö I mängder, juuulmusik. Är det inte underbart? JO. Jag har iallafall köpt EN julklapp redan. Den köpte jag I Stockholm. Och alldeles nyss kom jag på en till. Då måste jag bara komma på.. Få se nu.. Typ några stycken till. Ååååh. Älska julen!

Föressten så är jag en dålig matte idag. Tanken var att jag skulle åka och spåra med lydnadsgruppen men det kände jag att jag inte riktigt orka med. Jag har fortfarande inte packat upp väskan från stockholm och så behöver jag städa. Jag skyllde på att jag är så söt att jag smälter i regnet ;)

Styrelseutbildningen

Nu tänkte jag berätta lite mer ingående vad vi har gjort under vår härliga, hundiga, lärorika helg i stockholm.

Fredag:
Jag och Stina satte oss i bilen strax efter tio och började rulla mot kiruna. Vi började köra tidigt ifall det skulle vara halkigt ute, men det visade sig vara bra väglag. Detta gjorde iallafall att vi kom till Kiruna rätt tidigt, så vi sprang en sväng på stan där. När klockan började närma sig avgång åkte vi ut till flygplatsen, ställde bilen på långtidsparkeringen och checkade in. Som vanligt så började det pipa när jag gick genom säkerhetskontrollen. Hmf. Flygresan gick bra och när vi landade i huvudstaden tog vi våra väskor och satte oss på Arlanda express. 20 minuter senare var vi på centralstationen. Jag och Stina var extremt hungriga så det blev PizzaHut. MUMS!. När vi hade käkat låste vi in våra väskor och gick för att shoppa.. Tyvärr så började vi med att irra bort oss lite grann, men när vi väl hittat till alla affärer så shoppade vi loss. För mig blev det 3 par skor, en väska, lite smink, en julkapp (!) och säkert något mer :P När vi var färdigshoppade mötte vi upp de andra Gällivarebrudarna på centralen (de tog tåget istället för att inte missa det sista under söndagen). Tillsammans hoppade vi på Hundungdoms buss ut till Sånga-Säby. Det var seriöst världens håla. Typ bondgårdar och sånt :P Men tack och lov visade sig hotellet vara världens finaste! På kvällen blev det middag, och så utforskade vi hotellet. Tjejorna badade och bastade också :)

Lördag:
Kursen inleddes. Först pratades det bara lite allmänt om vad Hundungdom gör och sånt. Sen blev vi indelade i grupper och fick diskutera olika saker som rör en styrelse, bland annat ansvar, samarbete och kursavgifter. Det var otroligt roligt och givande att få höra hur alla andra gör i sina styrelser och när det var dags för lunch så hade alla vi Gällivare tjejor massor av nya idéer. Efter lunch var det redovisning av vad vi hade kommit fram till. När det var gjort var det dags för föreläsning med Memea Mohlin och Åsa Nilsonne. Jag tänkte inte skriva något nu om vad de sa, det kanske jag gör senare. Det var iallafall jätteintressant och jag fick många aha-upplevelser. Middagen serverades klockan sex. Tyvärr var den väl inte i godaste laget, men det gör inget för ALLT annat vi har ätit under hela helgen har varit otroligt gott.. speciellt frukosten. Älska hotelfrukost!!. När vi hade käkat var det bara att än en gång sätta sig i konferenslokalen och lyssna på föreläsning. Denna gång med Runar Naess. Han pratade om vargar och vargbeteende. Samma sak där: OTROLIGT INTRESSANT!. Efter föreläsningen var det 6 trötta tjejer som satte sig tillsammans för att försöka knåpa ihop alla våra idéer till en verksamhetsplan. Det slutade med att vi avbröt och gick och la oss.

Söndag:
Efter att vi hade fått i oss massor av god frukost packade vi väskorna och checkade ut, sen satte vi oss i konferenslokalen. En kvinna inledde med att prata allmänt om vad som händer i en styrelse och när vissa saker ska göras och sånt där. Det var riktigt bra, speciellt för mig som är så ny. Nu har jag helt klart fått en bättre bild av de jobb som görs i en styrelse. När hon var klar delades vi in i grupper. Ordförande, kassör, sekreterare, ledamöter/suppleanter. Jag var i den sistnämda gruppen eftersom det är den rollen jag kommer få i Gällivare Hundungdoms styrelse. Här fick vi också göra lite grupparbeten och diskussioner, sen var det dags för lunch. Efter lunchen var ju jag och Stina tyvärr tvungen att åka för att hinna med flyget. Vi hoppade in i taxin och 45 minuter senare stod vi på Centralen. Vi han gå en sväng på stan innan Arlanda Express skulle gå.. Ja, resten förstår ni nog. Flyg till kiruna - bil hem.


När jag kom hem möttes jag av en väldigt glad hund! Då insåg jag verkligen att jag hade saknat honom. Under helgen har jag inte riktigt hunnit tänka på det. Schema har varit FULLSPÄCKAT som ni kanske ser.. Iallafall så försökte Aite äta upp mig ;) Han slickade mig i heeela ansiktet och skällde glädjeskall! Tokhund :)


/Helena

Hemma igen

Igår kväll kom vi hem igen. Jag slockande ungefär i hallen.. hehe. Nej men jag och min älskade hund (som blev väldigt glad att se mig, höll på äta upp mitt ansikte och skällde glädjeskall) somnade i stort sett direkt jag kom hem. Jag ides inte ens öppna väskan. Idag står den fortfarande ouppackad och kommer nog att få göra det tills ikväll. Jag jobbar nämligen heldag idag.

Nej, nu måste jag fixa mig och sen åka till jobbet. Jag ska berätta om hela helgen i ett senare inlägg :)

/H

Föreläsning med Runar Naess

Vi har det bra, vi är bak i bilen.. lalalaa. Nej, men vi har det skitbra. Styrelseutbildning borde man åka på varje år.. Eller typ inspirationshelg eller något liknande. Iallafall. Igår efter middagen så var vi på föreläsning med Runar Naess. Han pratade om varg och varghybrider. Hur man kan dra paralleler till hundarna osv. Det bästa citatet igår var nog när han förklarade att vargar inte har naturligt att jobba med människan. De är rädda varelser, otroligt rädda. Han sa iallafall "En varg kan du träna till vad den vill, en hund kan du träna till vad du vill". Smart. Så berättade han en massa intressant om vargar och deras beteenden. Och en massa spännande historier om olika vargar han mött. Det var sjukt intressant. Han pratade från typ halv åtta till halv elva, men det kändes bara som en timme. Vargar är väldigt intressant djur, that´s it. 

Idag är det ju sista dagen och nu ska jag och Stina packa våra väskor för vi måste checka ut innan vi än en gång kliver in i konferenslokalen. Tyvärr så måste jag och Stina gå redan efter lunch för att hinna med vårat flyg hem.. men sånt är livet. De andra tjejorna får berätta vad vi missat sen :)

Nu: packa!
/Helena utan Aite.. :/

Föreläsning med hundprofiler!

Nu har vi nyss varit på föreläsning med Memea Mohlin och Åsa Nilsonne. Det hela började med att Åsa kom in i konferenslokalen med Memea i koppel. Ni kanske förstår att det var en rolig, givande och otroligt lärorik föreläsning. Memea fokuserade mest på hundbiten. Hon gav massor av bra tips och typ.. "så här ser hunden på saken"-råd. Åsa fokuserade på människan och hur vi tänker.

Båda tryckte mycket på att man måste, måste, måste, tro på sig själv och leva i nuet. Hundar lever i nuet, men vi människor har en förmåga att tänka lite väl mycket bakåt och lite väl mycket framåt. Det som har hänt, har hänt, vi kan inte förändra att det faktiskt hände. Det vi kan göra är att leva i nuet och försöka förbättra det idag. De pratade också om att vi måste lära oss att belöna oss själva. Typ.. "Okej, det är jobbigt och det går inte som jag har tänkt, men det HÄR gick ju iallafall bra och det är jag glad över!" :)

Nu står Stina än en gång och hetsar mig :P hehe.

Hejdå från huvudstaden!

Styrelseutbildning!

Jag måste ju bara slänga in ett litet inlägg så här mitt i lunchruschen. Vi har just fått supergod och lyxig lunch, mums! Under förmiddagen har vi alltså kursen startat. Vi har fått massor av information och fakta, och nu har vi även haft grupparbeten. Otroligt intressant! Strax ska vi återgå till konferenslokalen för redovisning och sen blir det föreläsningar med bland annat Memea Mohlin. Det ska bli så sjukt skoj. Hon är en väldigt duktig hundmänniska enligt mig, har skrivit många bra böcker :)

Hela hotellet är riktigt fint och fräscht. Så vi mår som drottningar här :) Nej, nu står Stina och hetsar mig. Dags att gå. Hejdå läsare!

Off to the huvudstad

Nu åker vi!
Hejdå Gällivare!
Hej Stockholm!

Mina grannar, mina framtidsplaner och mina sovplaner :P

Nu har jag varit på utställningsträning med kära Stina som ledare. Vi hade teori idag, och det var väldans bra. Hon gick igenom allt från hur det går till på utställningar till vad man bör ha med sig och vad man ska tänka på :) Vilken tur att jag har hittat en sån duktig och braig granne. Dock så är ju alla mina grannar duktiga på massa saker. Stina är ju min personliga handler-instruktör. Det är även Stina som har fört in mig på agilitybanan. Anna är ju en annan av mina grannar. Henne ser man dock väldigt sällan, tror att hon gömmer sig för mig ibland.. hmf ;) Anna är världens duktigaste på agility. En tredje granne till mig är typ domare och instruktör. Tror att han håller på med både lydnad, spår och.. ja diverse. Jag vet iallafall att han har pratat om att han har dömt spårhundar och haft kurs i lydnad i sommar.

Jag vill också bli så där duktig. Jag vill också lära folk saker! :P Det är så kul att lära andra saker, för på samma gång lär man sig själv väldigt mycket. Nu måste jag alltså bara komma på vad jag ska lära mig, för att sen kunna lära ut ;) Haha. Att bli instruktör av något slag hade ju varit kul. Visste ni att jag har varit spinninginstruktör? Så helt tappad är jag ju inte när det gäller att leda andra. Jag vill så mycket när det gäller hundar. Jag vill bli bra på lydnad och agility. Jag vill att Aite ska få bra kritik på utställningar och i slutändan bli utställningschampion. Jag vill hjälpa till mer.. som att bli ringsekreterare och gå med i Gällivare Hundungdoms styrelse (check). Jag vill bli instruktör av något slag. Jag vill.. massor. Nåväl. Det är ett senare problem :P

På tal om senare så är det sent nu. För mig iallafall. Jag tänkte faktiskt gå och sova nu, det är lika bra så att jag får vila upp mig ordentligt för jag har en känsla av att det inte kommer bli allt för många timmars sömn i helgen. Jag har ännu lite att stå i. Packningen är inte riktigt färdig, och diskberget måste bort innan jag åker. Men det får faktiskt bli morgondagens bekymmer!

Godnatt!

Packning på gång!

Jajemen, nu är det nog dags att börja packa inför helgen. Jag tror i och för sig att det inte kommer bli särskilt full väska :P Menmen.. Vi är ju 6 tjejor som ska åka, och 4 av oss åker tåg. Jag och Stina flyger. Jag måste verkligen vara tillbaka på måndag morgon, i tid! (vilket tågen sällan är). Och Stina fick inte missa sin utställningskurs ikväll så därför blev det flyg för vår del :) Nånå, lika skönt blir ju det. Det är jobbigt att sitta på tåg så länge, men synd att man missar en massa värdefull tid med Theres, Linn, Michaela och Lina. Det får vi väl ta igen vid annat tillfälle :) Eller på nätterna i våra hotellrum :P hihi.

Nej, nu är det bäst att jag sätter igång med packningen. Sen ska jag laga Tacos till middag, och efter det utställningsträning! :)

/H

Snyftinlägg



Så här ser min hund ut när jag går hemifrån nu mera.. Han har börjat förstå att han kommer bli lämnad några timmar varje dag, och hans svans och blick säger väl tydligt att han inte tycker att det är roligt? För att vara en spets så kan jag säga att svansen är låg, väldigt låg.. det där är nog näst intill det lägsta han kan hålla svansen. Man kan ju alltså säga att han har svansen mellan benen. Aite är fortfarande världens duktigaste på att vara ensam hemma. Han verkar sova mest hela tiden.. man ser iallafall inte hans framfart :P Men det är inge kul att lämna en hund som ser ut som på bilden!

När jag blir stor ska jag ha ett jobb där jag får ha med mina hundar (ja, plural i framtiden). Eller ett jobb där man kan vara hemma mycket. Hundar är flockdjur, och jag är ett flockdjur, jag vill ha min flock runt om mig!

På tal om att ha sina vovvsingar runt om sig så kan ni ju nu få mitt utlovade snyftinlägg:
Jag har aldrig varit borta från Aite mer än en natt. Den längsta sträckan som jag rest utan Aite är till Luleå. Alla andra gånger har han fått vara med. Han har följt med mig till Piteå, Kalix, Haparanda, Umeå och Malå. Den längsta tiden jag har varit borta från min vovvsing är nog ungefär 36 timmar.  I helgen ska jag alltså till Stockholm på styrelseutbildning med Hundungdom, och jag kommer vara borta från AiteBaite i typ 60 timmar. Det är länge! 3 dagar, och 2 nätter. Jag är ju van vid att alltid ha Aite runt mig. Det är ju liksom bara jag och han. Han är ju min sambo..

Okej, jag är nojig ;P Jag vet att han kommer ha det superbra hos mina päron. Han kommer få springa ute på gården, jaga ekorrar och ta långpromenader. Så kommer han bli bortskämd med god mat och leksaker också..

Snyft.

Promenad i svarta natten!

Idag hade vi syrelsemöte med Gällivare Hundungdom. Jag och Stina bestämde oss för att promenera dit. För er som inte vet så hyr ju GveHU in sig i BHK malmens lokaler så det var alltså dit vi skulle promma. Och BHK ligger ju en bit utanför.. Det finns inga lysen efter sista biten av vägen.. Bilarna får köra 90 km/h. FARLIGT! Förutseende som jag är så insåg jag ju att vi med stor sannorlikahet skulle bli påkörda om vi inte gjorde något åt saken. Sagt och gjort. Vi har nog sett ut som ett levande spektakel. Hundarna har haft blinkhalsband och reflextäcken och jag drog på mig min reflexväst. Nu är vi hemma igen och alla lever. På hemvägen fick vi sällskap av Linn & Nero också. Jag kan ju iallafall konstatera att det var ruggigt mörkt. Vi såg knappt vart vi gick förän det kom en bil körandes förbi och lyste upp vägen en kort stund för oss. Vi har bestämt att det här bör bli en tradition. Promenad till alla styrelsemöten!

Bildbevis:


Jag & Aite. Jag fick ett nytt smeknamn; lysmasken!


Linn & Nero, Stina & Oskar

När vi kom hem däckade Aite på matten på en gång. Stackars hund. Det tar på krafterna att vara på möte ;) Jag tänker faktiskt gå och sova nu. Imorgon blir det jobb, sen måste jag packa för på fredag åker jag till vår huvudstad Stockholm! Styrelseutbildning hela helgen, skoj! Imorgon kväll är det ju även utställningsträning med vår egna lilla proffshandler Stina! :)



PS. Jag fattar inte hur jag ska klara en hel helg utan min Aite. Det har aldrig hänt förut och jag har haft honom 1 år nu. Hemska värld. Jag kommer seriöst gråta mig till sömns. Tur att jag har 5 tjejor att kramas med på nätterna.. Detta kan jag nog skriva ett helt snyftinlägg om.. Jo, så får det bli! Läs om min separationsångest imorgon!

Puss & Kram, ses på stan! /Helena

Sovsätt:



Inatt vaknade jag av att jag var kissnödig. När jag tände lampan så såg jag denna söta syn! :) Aite låg och sov med tassarna upp mot väggen ;) Gullehund!

Det går framåt! :)

Åh, det är så roligt när det går bra och man ser framsteg. Jag och Aite var på lydnadsträningen ikväll och våran fot-gång börjar bli bättre. Platsliggningen gick också bra, det jag måste träna mer på där är att när jag kommer tillbaka till honom så får han INTE sätta sig förän jag ger honom tillåtelse. Han har en tendes att sätta sig så fort jag kommer. Så nu är det ett steg tillbaka. Jag har börja belöna honom när jag kommer tillbaka och han ligger, sen säger jag sitt och belönar igen. Det verkar han förstå :)

Något annat som jag också kan berätta är att jag har lärt min hund att skälla på kommando. Först insåg han inte riktigt att jag faktiskt ville att han skulle skälla.. Det som har varit så förbjudet.. När han sen (efter ungefär 5 minuter, lättlärd hund!) insåg att det faktiskt var okej att skälla när matte säger Voff så tyckte han ju att det var skitkul.. Tyvärr så testar han ju skälla nu så fort han inte fattar vad det är jag vill.. hmf. Måste se till att han förstår att det bara är när jag säger Voff som han ska skälla, och inte annars :P

Träning, träning och mer träning är det ju som gäller! :) Jag ska ABSOLUT INTE ge upp i vinter och skylla på att det är för kallt, för mycket snö eller för mörkt ute. Jag ska ut och träna med min kära Aite. Vi ska fortsätta göra framsteg trots kylan ;) Okej, är det nu -30 så kanske vi tränar inomhus. hehe.

Agilityn däremot blir ju svår att ordna. Jag ska iallafall se till att hinna träna en massa nu innan den 24 då det är inoffare i Jokkmokk. Jag har fortfarande inte anmält mig men nog lär jag ju göra det och åka dit och testa tävla.. Som Evelina sa så spelar det ju ingen roll om man kör fast hunden inte kan alla hinder. Det är ju liksom bara en inoffare ;) Men det är ju roligare om Aite hinner bli säkrare på vippbrädan och klarar att ta släptunneln själv.. Jag känner pressen :P

Nu är det snart dags att gå och sova. Imorgon är en ny dag med jobb, styrelsemöte och annat skoj!

/Helena & Aite

Snön ligger kvar!

Hiihi. Jag och Aite är helt enkelt vinterälskare. Jag tror nog att jag talar för både mig och min hund när jag säger att vintern och våren är det bästa! :) Och snön ligger faktiskt kvar från igår.. tyvärr lär den väl smälta bort under dagen för nu har solen orkat sig upp över horisonten.

Aites första reaktion igår när det började snöa var att göra som när han var valp; jaga snöflingorna! När snön sedan låg vit över hela backen så fick han lite frispel, rusade runt i cirklar, jagade snön som sprätte upp framför honom och tröck nosen i snön. Söt hund!

Från och med nu är det alltså reflexväst på för min hund. Han syns ju seriöst inte i snön.. Så här söt var Aite på morgonprommisen idag:







Jag funderar faktiskt på att åka på stan idag och kolla och det finns reflexvästar i orange istället. Jag tror att den syns bättre i dagsljus.. Den gula är ju perfekt på kvällen. I och för sig borde man kanske köpa en ny i varje färg, för reflexer är ju tydligen färskvara. De blir sämre med åren.

Ett nytt sånt där blinkhalsband hade inte heller varit helt tokigt. Min mor och far har ett hemma hos dem som Aite alltid har på när han är ute på deras gård.. Men det hade nog varit rätt bra med ett när jag är ute och promenerar med honom.

Aite kommer se ut som en levande julgran när jag är färdig med honom! :P haha. Men vad gör man inte för sin hund? Jag vet att han är otroligt svår att upptäcka om man till exempel sitter i bil.. Näst intill omöjligt. Och jag vill inte ha en överkörd hund. Hemska tanke.. hojja..

/H

Hej mitt vinterland!

En lista om Aite

Vad heter din hund? Aite
Varför valde du just det namnet och vilka andra namn funderade du på? För att det är ett fint namn som är lätt att säga, och har en mening bakom. Aite betyder "partner" på Japanska. Jag hade namn som Aiko, Jojje och Midas i tankarna också..
När är din hund född? 2009-08-20
Vilken ras är det och vilken färg har den? Japansk spets, han är helvit, från topp till tå.
Vad väger din hund? Ungefär 6,6 kg.
Var köpte du hunden och vad kostade den? Köpte honom i Sthlm på en kennel. 10 000 kr fick jag ge, men det var det värt!
Varför valde du just den rasen? För att den är otroligt fin, allergivänlig, behändig storlek, lättlärd, följer med på allt men kräver inte särskilt mycket, lättskött päls, frisk ras i sig.. det fanns många anledningar!
Har du deltagit i några tävlingar med hunden? Än så länge har jag "bara" ställt ut honom med fina resultat men till våren debuterar vi mest troligt på agilityplanen också. Beroende på hur långt vi kommer med lydnaden så är det kanske också aktuellt med tävling.
Är hunden rädd för något? Ja, han tycker att hundar som är större än han själv är läskiga. Dammsugaren är heller ingen hit.
Vill du ha fler hundar av samma ras? JA! 
Kan hunden några konster och lydnad? Ja, han är ju min egen lilla cirkushund! :P
Jag utmanar följande: Alla som vill! :)

En förvirrad Helena

Jag har kommit hem från jobbet för en stund sen, och nu har jag dragit på mig mjukisbrallor och huvtröja. Idag tänkte jag ha en riktigt lugn och skönt eftermiddag. Imorgon däremot så har jag fullspäckat schema... Jag tror att jag kanske är lite smygstressad. Eller något fel är det iallafall på mig för jag är otroligt förvirrad och glömsk just nu. Jag har varit det i ett par dagar. Jag brukar alltid vara väldigt organiserad och det är sällan jag glömmer saker, men nu har jag glömt masssor. På jobbet glömde jag att ta in trottoarprataren, jag glömde att jag skulle träffa Jennifer och jag glömde hälften av vad min syster bad mig att göra. Det är inte likt mig!

Jag tänkte iallafall att det kunde vara bra med en lugn och skön eftermiddag i soffan.. Det kanske råder bot på min förvirring.

Theres: Nej, den söta valpisen på bilden i förra inlägget är en hund som min syster + hennes pojkvän varit och tittat på och kanske ska hämta hem nästa vecka. Umeå ska jag ju till först om 4 veckor :P

Nu ska jag dyka ner i soffan!
/H

VADÅ SÖT?!



Hundvalpar - den enda kärleken som kan köpas för pengar

Bilder från Dundretpromenaden:

På stooora stenen:


Pussas med matte på stenen:


Pose!


Hundparkering:


På väg ner igen:

Dundretprommis på G

Imorse när jag var ute på morgonpromenad så kände jag för att gå en roligare promenad. Så jag frågade min syster om vi ska prompa upp på Dundret :) Sagt och gjort, nu är vi snart på väl. Gud vad härligt det ska bli! :) Solen har ju till och med fått för sig att kika fram..

Hejdå!

Vägledning till de olika hundsporterna:

HAHAHAHA, den här hittade jag på Kadjas blogg! Hon hade hittat den på någon sida.. Ett gott skratt förlänger livet ;) Inte sant?



Här följer en vägledning till de olika hundsporterna (nåja, några av dem) med utgångsläge ifrån din egen personlighet! Antingen väljer du sport utifrån hur bra beskrivningen stämmer in på dig själv (var ärlig!!) eller, ännu mer spännande, titta på de sporter du själv (eller dina vänner!) håller på med och häpna över vad ditt val avslöjar dig som person! OBS!! Inga klagomål kommer att beaktas! Det är inte mitt fel att du är som du är!

SPÅR:

Sporten för den sanna individualisten! Kan utövas utan att man behöver ta hänsyn till andra människor, något som du ser som ett stort plus. Spårmänniskan vet alltid själv bäst, och eftersom ingen annan följer med ut i skogen, är spår den överlägsna grenen vad gäller bortförklaringar -ingen annan än DU vet ju vad som egentligen hände därute i skogen! Ingen ser heller alla dina misslyckanden, utan det är helt upp till ditt eget rymliga samvete hur du vill beskriva att din träning gått! (Vissa spårmänniskor medtager alltid extra apporter och spårslut för att kunna dölja ett eventuellt misslyckande -även på tävling!)

Viktiga karaktärsdrag: ensamvarg, duktig på att räkna steg och pinnar, skarp syn (du tar apporten, inte hunden), måttligt terränggående, bra att hitta på undanflykter. Hemsk sångröst för att skrämma bort älgar är ett plus!

 

SÖK:

Spårets motsats! Perfekt för dig som vill studera hur människor fungerar i grupp -intriger, maktbalans, skiftande ledarskap. En bra övning för framtida deltagande i "Expedition Robinsson", du kommer garanterat att vilja rösta bort minst en deltagare per träningstillfälle! Bra sport för den som inte har så bra lokalsinne -även den vimsigaste brukar hitta de 50 metrarna till mittstigen efter någon timme. Söket har nackdelen att alla andra i gruppen vet exakt hur uselt din hund går -men samtidigt har du fördelen av att kunna skylla alla dessa misstag på de andra i gruppen! Usla figgar och slarv på stigen kan ju få det bästa sökhundsämne att tappa sugen! Hade du bara en bättre grupp så...

Viktiga karaktärsdrag: älskar att argumentera, bra på att skylla på andra, mycket terränggående (älskar du att kasta dig utför ett stup och hala bergshällar i 100 knyck är sök den enda sanna grenen för dig!), klarar av att ligga still i en snödriva eller inlåst i en nedgrävd låda hur länge som helst utan att förfrysa eller drabbas av klaustrofobi.

 

RAPPORT:

Grenen för de sanna latmaskarna! Du låter hunden och hjälpföraren göra hela jobbet och sitter själv och fikar på A-stationen! En rapportmänniska bör ha mycket is i magen och gärna leva efter tesen "Går det så går det", för hunden kommer du inte att se skymten av under hela träningspasset. En stor förkärlek för att sitta och fika, filosofera eller halvsova långa stunder i sträck är meriterande. Kommer inte hunden tillbaka, kan du hitta på vilka förklaringar som helst -ingen har ju sett den ute på sträckan, så hur skulle de andra i gänget kunna avgöra vad som är sant eller ej!?

Viktiga karaktärsdrag: lugn, lat, optimist. Tar dagen (och träningen) som den kommer. Förkärlek för långa fikapauser.

 

SKYDDS:

Grenen för dem som egentligen ville bli yrkesmilitär eller poliser eller bara vanliga väktare men som i själva verket inte ens får bli dörrvakt på stans värsta sylta. En stor förkärlek för militärgrönt och kamouflage är ett måste! Du tycker inte om att träningsmetoderna ändrats de senaste 30 år, och du förstår fortfarande inte vad alla dessa sällskapshundar har på Brukshundklubben att göra!? Du har mycket svårt att känna igen andra raser än schäfer och börjar gärna dina argument med "på MIN tid..." eller "det var bättre förr!" och du tillhör det lilla fåtal som tycker att Gällivarehäng faktiskt är riktigt snyggt... En perfekt sport för den som vill fylla sin bil med munkorgar, skyddsärmar och andra attiraljer som visar att du är en sann bruksmänniska!

Viktiga karaktärsdrag: självsäker, dryg, bakåtsträvande. Förmåga att se ner på alla andra grenar. Macho. Uppskattar hunddressyr a la 60-talet...

 

LYDNAD:

Grenen för dig som inte vill ta ett steg själv utan att bli kommenderad! Passar alla utan fantasi och initiativförmåga, träningen utförs med slavisk noggrannhet och förändras aldrig. I lydnaden riskerar du aldrig att behöva bege dig ut i skogen, utan kan tryggt stanna kvar på din klippta gräsmatta eller klubbens lydnadsplan. Kräver minimal kondis och smidighet av föraren. Passar den som inte vill att hunden ska tänka och arbeta självständigt utan bara lyda! Perfekt gren för att få låta hunden sota för alla dina misslyckanden, taskiga självkänsla och maktbegär. Äntligen har du fått någon som till och med du kan bestämma över och hunsa med!

Viktiga karaktärsdrag: dålig självkänsla, maktgalen, långsint, fantasilös. Måste uppskatta att traggla samma trista moment om och om igen. Förmåga att ta order från andra utan att tänka själv.

 

AGILITY:

Grenen för dig som inbillar dig att du visst kan springa lika snabbt som din hund, samt skrika och vifta med armarna på samma gång! Du är den ständige optimisten som tror att trots att din hund diskat ut sig i tre lopp på raken, så kommer den ändå att vinna i det fjärde (och svåraste) loppet! Hoppet överger dig aldrig, däremot överger dig ofta flåset, och ibland hunden. Men du är lika glad för det. Det kommer ju fler lopp.

"om inte..." säger du så fort du klivit av banan. Du har tusen förklaringar på vad som blev fel och varför. Du är expert på att se alla domarmissa och vet så väl att den ena klon faktiskt var på kontaktfältet så det så! Du tävlar för det mesta för att träffa andra glada optimister -som inte heller kommer någon vart med sina hundar. Du tycker att det borde delas ut fler och större priser och tar glatt emot jumborosetter.

Viktiga karaktärsdrag: älskar att springa och bli svettig, förmåga att både vifta, skrika och hoppa upp och ner samtidigt när hunden diskar sig, duktig på bortförklaringar, rosett-bög.

 

IPO:

Grenen för dig som misslyckas i andra bruksgrenar och som snabbt behöver återställa ditt självförtroende -i IPO kan alla bli världsmästare, för än så länge så är du garanterat ensam på din klubb att tävla i den grenen! Ett klart övertag! Eftersom ingen annan förstår din träning, kan de inte heller se dina misstag, och om de tror sig se några sådana så förklarar du att "nere på KONTINENTEN" så vill man minsann ha hundar som gör precis som din! (Lugn, du behöver inte varit på "kontinenten" för att använda detta knep, det räcker med att ha hört någon annan säga att det är så...) IPO har även fördelen att spåren går i maklig takt över välklippta gräsmattor -ingen risk att tvingas få bra kondition eller bli terränggående. Även den fetaste tysk klarar av dem, så du kommer inte att ha något problem! IPO är snäppet bättre än skydds för den pryltokige; här finns milliarder livsviktiga prylar att köpa och hänga upp på hundburen! Och det bästa av allt; du måste byta ut dem så fort du hör om något nytt "nere på KONTINENTEN"!

Viktiga karaktärsdrag: missförstådd världsmästare, macho, pryltokig, förakta svensk-skyddet och anse att allt som kommer utifrån automatiskt måste vara bättre än det vi redan har hemma i Sverige. Kunna hitta på egna skojiga termer när ord som "drifter" och "belastningsbar" börjar kännas uttjatade...

Om Aite:

Jag tänkte att ni ska få lära känna min vovvis lite bättre genom att läsa lite snabbfakta om honom ;) Hihi.

Visste ni att Aite..
..heter Artic Fox´s Snowhite Free i stamtavlan?
..har 4 syskon (tre bröder, en syster)?
..var rumsren vid 13 veckors ålder?
..luktar sig själv i rumpan när han har fisit?
..älskar fötter?
..brukade äta bajs när han var valp?
..tycker om att klättra?
..slickar sin tass efter att ha kliat sig i örat?
..tycker att det är svinkul när folk klär på sig?
..gillar morötter och paprika?
..får så kallade pudelrusningar (rusar runt i cirklar)?
..börjar skälla när man säger "Vem kommer"?
..ogillar att vara i famnen för långa stunder?
..kan gå rätt långa sträckor på 2 ben?
..älskar att bada?
..tycker om katter?
..gärna sov på rygg när han var valp?
..ogillar klotången?
..inte riktigt gillar fulla människor?
..tjuvnaffsar i händerna när han blir glad?
..trivs utomhus fast det är -20?
..har problem med torra tassar under vintern?

Det får räcka för idag :)
Nu vet ni en massa sjuuuukt spääännade saker om min Aite ;)
Jag tycker att ALLA SOM VILL gör en liknande lista om sin hund!
Berätta om din hunds egenheter ;) Skriv sen en kommentar i min blogg så att jag får läsa om era vovvar :)

/Helena

Piiilder!

Det känns som att det är dags för lite bilder i bloggen. Den här bilden är från när han var 5 månader, visst är det stor skillnad på nu och då? Han var mycket smalare i ansiktet, och så hade han kortare men tjockare päls. Han hade ju fortfarande kvar valppälsen, men började få riktig päls också :P



Bilden nedan är tagen då Aite var 6 månader. Otroligt nog så tog jag bilden med min mobilkamera.. Och den blev ju riktigt tydlig och bra, trots att han sprang som en tok :P Men visst ser man honom dålig när det är vinter? Allt man ser är ett par mörka ögon och en svart nos :P

Nyfikna?

Ikväll har jag suttit hemma hos min syster i Leipojärvi och surrat. Hon och hennes sambo har många gånger pratat om att skaffa hund och nu har ämnet kommit på tapeterna igen. Min syster är allergisk så det måste ju vara en hund som hon klarar av. Hennes kille vill ha en hund som han inte kan ha ihjäl genom att råka sätta sig på den. Båda vill att det ska vara en arbetsvillig och mentalt stark hund. Så i helgen ska dem åka och titta på valpar, riesenschnauzer-valpar! Jag håller alla tummar och tår för att systeryster tål valpisarna och att Aite därmed kan få en ny lekkompis.. en STOR lekkompis ;)

På tal om sånna här roligheter så kan jag nog inte hålla mig längre. Nu är det dags för er att få veta en liten hemlis. Hihi. Om ganska precis 4 veckor åker jag till Umeå, och med mig hem har jag något nytt! :D

Hemlizzzzz!

Alla de där zzzz, betyder att jag är trött och tänker gå sova. Ni får inte veta något mer! MOAHAHA. Godnatt!

Låt hunden jobba!

Alla hundar, oavsett ras, behöver få aktivering och stimulans. Tyvärr så är det ju så att alla inte får den möjligheten. Jag tycker att hunden ska få arbeta, och lära sig saker. Hundar är ju byggda för att jobba.. och alla hundar mår bra av att få en uppgift. Även den minsta vovven. Att bara ta med sin hund på promenader, och kanske låta den träffa grannens hund någon gång då och då, tycker jag är ett tråkigt hundliv. Både för hunden och för människan. Det finns ju så otroligt mycket du kan göra med din hund. Allt från viltspår till freestyle. Möjligheterna är oändliga. Låt din hund få uppleva världen, använda sina sinnen och jobba med dig. Det mår båda gott av!

Jag skriver det här för att jag började tänka på folk och fä. Hehe. Nej men jag började faktiskt tänka på folk som har hund. En del är otroligt engegerade och riktiga hundmänniskor, medan andra är.. mindre engegerade. Jag tycker ärligt talat synd om hundar som inte vet mer om världen än området den bor på. Det är egoistiskt av oss människor att ta en hund och sedan inte låta den vara hund.. Visst, sällskapsdjur i all ära, men hur mår hunden egentligen? Nog tror jag att alla hundar skulle må bra av att få vara mer än bara någons sällskap. Hur kommer det sig till exempel att småhundar ofta har dåligt rykte som ouppfostrade och bjäbbiga? De stackars hundarna får bara sitta i någons knä/väska hela dagarna. Inte undra på att de blir som de blir... De har en massa energi som aldrig får komma ut.

Nu har jag fått ventilera lite.

/Helena

Det blev inte riktigt som jag ville

Typiskt!!! När jag väl får sova ut så kan jag naturligtvis inte göra det. Jag vaknade just före sju imorse och det var helt omöjligt att somna om. Jag kände väl också att det var lite panik med Aite. Han somnade 21:00 igår kväll och jag var inte ute med honom efter det, så tio timmars kiss i hans lilla blåsa kändes lite panikartat ;) Det var bara att kliva upp och gå ut med honom. Idag har jag faktiskt skippat långpromenaden. Det kändes inte alls roligt. Istället så har jag tagit i tu med mitt diskberg och gjort annat vettigt.

Jag har upprättat en grupp på Facebook för mitt jobb, JIVE. Så alla som vill tycker jag ska gå med i den. Jag kommer att uppdatera när det händer grejer, typ när vi har extra öppet, speciella erbjudanden och sånt.. Men också när det kommer nytt snyggt i butiken :)

Nu tänkte jag ta en dusch sen busa lite med Aite, kanske träna lite fot ;) Jag tänkte faktiskt lyxa till det och gå ut och äta lunch idag! Mums!

/H

Dåligt igår, bra idag

Igår var det en dålig hundträningsdag. Idag var det en bra hundträningsdag. Det är helt sjukt hur mycket det kan svänga.. Vissa dagar går det inte alls, andra går det framåt med stormsteg. Igår var jag och Aite på utställningsträning som hölls av Stina. Stina var en jätteduktig instruktör. Så där som jag tycker att instruktörer ska vara.. Hon var glad och positiv, hjälpte alla utifrån hur långt man kommit, gav massor av tips och råd.. och ja, hon var allmänt bra bara :)

Tyvärr så hjälper det inte alltid att man har en duktig tränare, när hunden är totalt omotiverad och skiter i allt. Så var det ungefär igår.. eller okej, vissa saker gick faktiskt att genomföra. Ställandet. Han stod riktigt fint.. ibland. Men att gå snyggt i ringen var helt omöjligt. Han nosade i backen, tittade bakåt och allt som han inte skulle göra. Dumma hund! ;)

Idag var det däremot en betydligt bättre dag för hundträning. Kvällen har bestått av lydnad och även lite agility. Aite var fokuserad på mig, kom som ett skott på inkallningen, låg ner hela tiden under platsliggningen och han började även fatta vad fot är ;) Agiltiyn gick också över all förväntan. Aite har haft lite problem med vippbrädan och tyckt att den varit läskig, men idag gick han frivilligt och med glädje upp på den :) DUKTIG HUND! HIHIHI. Kanske det blir att tävla i Jokkmokk 24/10 iallafall? ;) Får väl se hur långt vi hinner komma med träningen.. och så måste jag ju få klartecken att vara med också. På officiella agilitytävlingar ska hunden vara minst 18 månader för att få tävla, men den i Jokkmokk är en inofficiell så Aite kanske får delta.

Nåväl. Nu ska jag gå sova. Skönt! Jag är otroligt trött. Och det ska bli så grymt härligt att slippa vakna av väckarklockan imorgon. Jag har sovmorgon till 14:00 ;)

/En glad Helena

Tisdag 5/10

Nu ska jag bege mig till jobbet. Jag slutar 18:15. Då är det gasen i botten hem och slänga i sig mat och byta kläder som gäller. 19:15 ska vi träffas med HU och prata om resan till styrelseutbildningen :) Och direkt efter det är det lydnadsträning. Jag har dock lite ångest, för jag har inte tränat nå mer fot med Aite.. Men det är ju det träningskvällarna är till för :P Att träna!

Nu måste jag åka :)
Hejdå!

King & Aite

Hundträning idag gick riktigt bra. Aite var taggad och riktigt duktig när vi körde agility. Det blev lite platsliggning och inkallning också. Jennifers vovve var också duktig. Trots sina 8 år på nacken så var King riktigt glad och sprallig. Tänka sig att det går att lära gamla hundar att sitta.. King har varit på agilitybanan en gång tidigare, och det är flera år sen. Idag så fick han springa genom tunnlar och det var ju inga problem alls! Duktiga hundar :)

Vet ni vad som också gick bra? Aite och King tillsammans. King kan visst vara lite grinig mot andra hanhundar, och Aite är ju som bekant rädd för hundar som är större.. King är ju dessutom väldigt mycket större än Aite, men det verkade inte besvära min lilla fis. Han var försiktig, men nyfiken och lite busig. Han ville leka men ändå inte ;)



Då var det måndag igen

men det gör ingenting, för jag har min lediga dag idag :) Och jag har massor av saker inplanerade.. eller några iallafall. Nu ska jag äta lite frukost. Sen ska jag dra med mig Jennifer till BHK. Hon drog ju med mig till stallet så nu har jag lyckats lura med mig henne till klubben. Hon har en border collie som är gammal och har artros. Så det blir nog mest mentala aktiviteter för honom, men för mig och Aite blir det lite agility också :)

Efter det så måste jag väl fräscha till mig för jag har tid hos tandläkaren 14:00. Det är bara en sån där rutinundersökning.. men det är ändå inte världens roligaste sysselsättning.

Efter tandis så måste jag städa balkongen och plocka in utemöblerna för vintern. Snart kommer väl första snön och då äre inge kul att börja rulla ihop mattan och sånt där..

Ikväll är det kurs! Stina min fina pina ska hålla sin första kurs.. eller vad man nu ska kalla det. Det är utställningsträning. Stina är ju superduperduktig på allt som heter handling och utställning. Hon har lärt mig allt jag kan och jag kammade ju hem en andra placering i sommras på Midnattssolsutställningen ;) Så det ska bli kul att gå och fräscha upp minnet och lära sig lite nytt angående utställning! :)

Nu: frulle!

För mycket av det goda? ;)

I helgen har det blivit en hel del gottigottgott. Det har varit mat från o'learys, cider, vin, popcorn, chips och kladdkaka. Usch. Jag tänker dra på mig långfillingarna och fleecetröja och ta dagens andra långpromenad nu!

Kärlek vid första ögonkastet

Det blir inga favoriter, istället blir det lite bebis-bilder. Tyvärr så är de fotade med min gamla mobil, och därför är kvaliteten hemsk... Men man ser ju charmtrollet iallafall! :) Alla dessa bilder är tagna vid mitt första möte med Aite. Han var 8 ½ vecka, och jag skulle hämta upp honom hos uppfödaren i Sthlm! Lycka lycka lycka!

 
Kärlek vid första ögonkastet! När jag kom till uppfödaren och såg de underbara vita små hårbollarna så fastnade jag direkt vid en av dem. Min uppfödare hade redan innan bestämt vilken av valparna hon ville att jag skulle ha, men jag fick inte veta det förän jag var där. När jag satt bland valparna så viskade jag till min syster "Den här är det, den här vill jag ha, han är min" och klappade en av hårbollarna. Min syster frågade sen vilken av valparna som var tänkt till mig. Vet ni vilken det var? Jo, självklart just den som jag förälskat mig i! Det var nog menat att Aite skulle hamna hos just mig. Jag bara visste det när jag klev in i till valparna och satte mig ner. Han drogs till mig, och jag drogs till honom. Och vilken bra uppfödare jag har! Hon visste, utan att ens ha träffat mig att det var Free (som han heter i stamtavlan) som passade mig bäst. Mattes älskling!

             
2 av tikarna på kenneln     Mat till valparna                Aite!

              
En av Aites syskon            Mamma Chanel                  Aite i resväskan på G hem

Svar på tal!

Vad det är roligt att få kommentarer! :) hihi. Fortsätt med det!
Jag tänkte iallafall passa på att besvara era frågor.

Annika: Jag använder min mobilkamera till största delen. Jag har en Sony Ericsson Satio. Mobilen har jag ju jämt med mig så därför lyckas jag ju också fånga Aite på bild i de flesta galna situationer :P Min mobilkamera är seriöst bättre än min vanliga digitalkamera. Den använder jag aldrig längre just för att den är helt värdelös. De absolut bästa bilderna som hamnar på min blogg är tagna med min brors Canon EOS 550D, en systemkamera. Den brukar jag sno när han är och hälsar på (vilket är aldeles för sällan då han bor i Umeå). Han brukar också få i uppdrag att fota Aite när han är här! :P Iallafall så är jag i köpar-tankar. Tror att jag ska införskaffa en likadan kamera som min bror! :D

Stina: Knepen för att lyckas få snygga bilder är dessa
1. Ha en snygg hund
2. Ha en hund som gör sig bra på bild
3. Ha en bra kamera
4. Fota en en miljon bilder, för endast några blir riktigt bra!
Det är nog allt jag kan säga :P Så kan det ju vara bra att lära sig kameran, hur den fungerar, alla inställningar osv. Och så kan det även vara en fördel om hunden är duktig, alltså gör vad jag vill att den ska göra ;) Hehe.

Sådärja. Det var allt. Nu tänkte jag faktiskt leta reda på några favoritbilder så att ni får se :D

/H

Var är hunden!?

Haha, den här bilden hittade jag just, och jag tror aldrig att jag har sett den förr. Har iallafall inte tänkt på att Aite är med på bilden.. eftersom han knappt syns :P Han hade grävt en väldiiigt djup grop.

Inbromsning:

Beroende!

Jag tror att jag är beroende av datorn. Det är ju sjukt att jag startar datorn innan klockan åtta på morgonen. Hm.. och när jag egentligen inte har tid. Men nu startade jag den för att jag måste ha musik när jag fixar mig. Det är så tråkigt när det är tyst.. kan jag ju alltid skylla på :P men så fort jag väl har igång datorn så börjar jag ju kolla internet.. mailen, facebook, blogg och massa skräp. JAG HAR INTE TIIIIID!

Nu har jag iallafall varit ute på en morgonprommis à 45 min. Under promenaden så träffade vi två vovvar som Aite "känner" lite sen förut. Den ena är en svensk lapphund som Aite har varit rädd för förut men nu var han bara lite försiktigt.. inte direkt rädd. Han viftade på svansen och ville nosa men tyckte att det var lite läskigt ändå. Det är så kul när man ser att Aite gör framsteg! :D Älskade vovve!

Jag har även hunnit slänga i mig lite frukost. Nu ska jag duscha och fixa mig till jobbet. Jag börjar 9:30. Jag jobbar till.. hm, ingen aning faktiskt. Jag skulle ha jobbat till 17 men bad Jennifer komma och ta över efter mig när hon slutar skolan och jag tror att hon slutar vid tre? Hur som helst så tänkte jag umgås med min hund när jag slutar. Det blir nog promenad eller träning av något slag.

Ikväll ska vi (några tjejor) gå och äta middag på Oleary's, sen blir det nog utgång ikväll :)

Imorgon är det dock jobb igen.. hm.

NEJ, NU HAR JAG VERKLIGEN INTE TID! Hejdå!
RSS 2.0