Morgondopp

Imorse när jag vaknade och kikade ut genom fönstret strålade solen. Det är inte ett endaste moln på himlen och termometern står på härliga +27 (i skuggan!!!). Jag är verkligen ingen värmeälskare men idag var det faktiskt riktigt härligt.. varför? Jo det blåser lite ;) Det blir alltså vääääldigt härligt ute. Iallafall så drog jag på mig lite kläder.. vilket jag ångrade i efterhand :P Hade seriöst hellre gått naken, hhehe. Jag tog med Aite och gick ner till älven. Aite plaskade såklart i på en gång. Efter bara någon minut så ser jag någon uppe på stigen som jag kände igen, Adela! :) Hennes tanke var också att gå och bada :) Så hon och hennes hundar gjorde mig och Aite sällskap. Adela hade dock tagit det hela ett steg längre och badade själv! Vilket inte jag gjorde.. men nog blev man allt sugen att göra det i den här värmen!! :P


Adela, Aite och Virus

Efter nästan en timme vid vattnet gick jag och Aite hem igen. På parkeringen utanför gården låg Gustav i skuggan av en bil :P Aite försökte busa med honom men Gustav ville bara ligga och vila :)

Japansk Spets


Är han inte vacker så säg? :P

En tripp till Rovaniemi


Vi åkte till Kalix på lördag kväll. Jag och Stina fick nämligen sova över hos min kära Elin :) Stina fick sovsällskap i form av en vit hårboll! :P


Snygging!


Jag och Aite i ringen


Resultat: Very Good.
Blläääääh. Nåväl.. av 8 jappar så fick endast 2 CK :S
För Stina gick det väl heller inte så bra.. Oskar fick Excellent men inge mer..


På vägen hem stannade vi i Pello för att äta Pizza, mums!

Sedan fotade vi lite efter vägen:


Aite drog en sväng om.. hehe
'

Trots dåliga resultat så var det en rolig helg! :):)

Morgonpromenad med favvo-tjejerna:



Regn, regn och mera regn..

En regnig och grå dag som denna lägger jag in lite solskensbilder :P Alla bilder är från när jag, Stina och Anna var och promenerade med jyckarna en morgon.

Midnattssolsutställningen - Gällivare



Idag har det varit utställning på hemmaplan :) Och bra gick det! Jag är supernöjd. Hade ställt in mig på att få Very Good på grund av att han är så urfälld.. Men icket. Han fick Excellent, CK och blev 3:e bästa hane med r-CACIB!! :) Han gick hur fint som helst, stod jättebra på bordet och var glad och rolig.

Kritiken: Nice head with a long muzzle. Correct bite, good proportions of the body/leg. The hair is not in the best condition. Smooth, free movement.

Kort..? :P haha.

Valpvakt:



På måndag var jag och Aite valpvakt till dessa sötnosar :)

Vännäs internationella utställning

Då var denna utställningshelg över :) Har varit olidligt varmt både på fredag och lördag. Tack och lov så spenderades ju mesta delen av fredagen i bil med bra AC :P

På lördag ställde Stina ut Oskar. Han blev 4:e bästa hane med r-cert! Grattis till Stinky :)



När vi inte stod ut att vara i värmen längre så åkte vi tillbaka till lägenheten (vi har bott i min brors lägenhet). Vi tog det lugnt en stund innan vi åkte och handlade ingredienser till en sallad. När vi kom tillbaka gjorde vi sallad och åt den med god aptit. Mums! Efter lunch/middagen däckade både jag, stina och hundarna en stund.



Under kvällen blev det filmtittande. Vi lyxade även till med med jordgubbar och rosévin :)

Idag var det min tur att ställa ut Aite. Det gick bra, men inte så bra som jag hoppades :) Han fick Excellent men inget CK så det var synd :/ Men jag är nöjd och ser fram emot att ställa ut honom om en vecka igen! ;) Förhoppningsvis går det ännu bättre då!!



Efter att jag hade ställt ut Aite packade vi ihop tält, utställningsgrejer och hundar och satte oss i bilen. Vi åkte tillbaka till lägenheten och åt lite lunch. Sen städade vi och därefter började vi rulla hem igen :)

Kort sagt: en mycket lyckad helg i bästa sällskap! :)

Framme i Umeåååå!! :)

Hej och hå, nu är vi framme i umeå :)
Jag, Stina, Oskar och Aite :)
Stina håller på fixa Oskar inför utställningen och jag sitter mest och lullar :P

I helgen blir det alltså utställning för hela slanten! :) Ska bli riktigt trevligt..

/Helena

Bada, bada!

Älghunden Aite?

Igår var min pappa ute och promenerade med Aite. De gick efter stigen mot Abbortjärn. När de hade kommit en bit så började Aite gå på bakbenen, frusta och småskälla. Pappa kikade runt där i skogen och försökte se vad Aite reagerade på.. Ingenting? Nej.. ca 70 meter framför dem kom en älg springandes över stigen och in i skogen igen. Pappa och Aite stod kvar en stund. Sen började pappa gå vidare och stannade vid spåren för att kolla. Han tittade sig runt för att se var Aite var men såg honom inte. Han tittade lite längre bort, och jo visst, där satt han.. Aite ville absolut inte gå en meter. Han satt kvar på samma ställe som de var när han såg älgen :P

Pappa fick locka fram Aite till spåren och när han nosade i dom så småmorrade han ;) haha.
Knappast någon älghund va? Livrädd liten skit :P

Sysselsättning en fredagsmorgon

Morgonpromenad:



Aite, Enya och Tindra fick stanna på ett ställe längs älven och bada lite :) Kul!



Sen fick Aite träffa valparna ute på gården men han hittade en leksak som han tyckte var roligare.. :P

Aite på toppen av Dundret


Lite blåsigt? :P

Sheltie-valpar:





Både jag och Aite tycker att Annas valpisar är hemskt söta :)
RSS 2.0