Livet leker! :)

Det blev ingen utställning i helgen och lika glad är jag för det :) Det kändes inte värt det helt enkelt. Istället så blev det utgång på lördag kväll. Vi firade att Linda har fyllt år :) skitkul hade vi!På söndag var jag effektiv tillsammans med Therese :) Vi ska ha ungdomsläger till helgen så vi satt och planerade i flera timmar. Vi tog bara en paus för att äta och gå på kurs. Vi har nämligen varit deltagare i Annas kurs. Hon håller på utbilda sig till intruktör och att hålla kurs är alltså ett moment i utbildningen :) Det var hur bra som helst och jag skulle deffinitivt gå fler kurser med Anna som instruktör :) Vi fick träna på en massa saker, bland annat olika kontaktövningar och inkallning :)I måndags så jobbade jag bara och sen på kvällen skulle vi ha styrelsemöte men det blev inte av för det var flera som inte kunde komma.. Jag och Therese åkte ändå ut till klubben och ställde iordning lite för helgen. Jag är jättetaggad på att ha ungdomslägret! :) Ska bli jättekul att få umgås med en massa härliga ungdomar och hundar en hel helg :)

Igår hade jag, Anna och Stina planerat en lite överraskningskväll till Linda. Vi satte på henne en ögonbindel och rövade bort henne. Först tog vi henne till Tropicana där det blev middag :) Sen fortsatte vi kvällen med filmtittande hemma hos mig. Det var ju strömavbrott i 5 timmar igår kväll men vi hade sån tur att det gick att äta på Tropicana ändå för att de har gasspisar och filmen kollade vi på Stinas dator :)I present fick Linda detta kort:


Nu ska jag ta en dusch sen åka och handla lite med Therese inför helgen.
Sen blir det jobb och ikväll ska jag till Tjotti och rensa lite grejer till loppisen vi ska ha i höst med hundungdom :) Duktig Helena! ;)

Framgång med maten

Aite har ju ätit jättebra senaste tiden och mått allmänt bra. Han har varit glad och pigg och.. ja nästan som en helt ny hund om man jämför med innan han blev inlagd i gammelstan :) Det är riktig lycka för mig! Att få se sin lilla vovve äta med god aptit 3 gånger om dagen. Det har ju inte hänt sen han var 8 veckor i stort sett. Hans problem med magen har ju hållt på sen han var ca 4-5 månader.

Men nu känns det som att jag har fått rätsida på det här. Förmodligen har det ju varit så att han har haft riktig magkatarr länge och tillslut orkade magen inte med mer och han blev akut sjuk. Efter 6 veckors strikt diet och mediciner verkar allt vara normalt. Veterinären tror att det eventuellt kan vara något han är allergisk mot också..

Nåväl. Nu äter han ju veterinärfoder 3 ggr/dag och mår bra! :) Det är det viktigaste..

Dock så kommer det ju dagar då han helt plötsligt matvägrar. Det verkar som att när det är varmt ute vill han inte äta, men det kan jag ju förstå. Man har ju själv ingen aptit när det är varmt. De senaste 2 dagarna har han ätit dåligt men nu äter han igen.

Men jag är lite misstänksam.. kan vara något annat också för han håller på slicka sig väldigt mycket på pungen och så är han lite rinnig från ögonen.. Klåda? Svamp? Allergi?

Ska avvakta och se vad som händer :)

Att ställa ut eller att icke ställa ut.. det är frågan

Ja, alltså.. nu är jag kluven.
Jag har anmält Aite till Tornio Int. Utställning.
För några dagar sen fick jag hem PM:et och såg att det är 19 anmälda Japanska Spetsar.
Frågan är nu om jag verkligen ska orka åka och ställa ut honom på lördag då?
Å ena sidan så är det ju roligt och jag har ju faktiskt betalat för att han ska ställas.
Å andra sidan så kommer han knappast placera sig bra p.g.a pälsen. Han är ju helt urfälld så även om han skulle få E och CK så är det förmodligen flera andra som får det men som har bättre päls. Eller så kan han ju få typ V på grund av att han nästan ser ut som en nakenhund ;)
Så känns det även onödigt att åka om jag ändå tror att det kommer gå dåligt. Det kostar ju det med.. Resan dit och tillbaka och allt där på plats.. Typ mat, parkering och sånt.

Det lutar åt att jag inte åker men jag kanske får något infall på fredag bestämmer mig för att åka iallafall :P Vi får väl se helt enkelt.

Tänk om han kunde vara lika pälsig som på vintern..

Hundar är inte allt i livet men de gör livet helt

Piteå Internationella UtställningNöjd matte! :)

Som jag skrev tidigare så ville jag ju ta revanch från fiaskot i Rovaniemi och det tycker jag absolut att vi gjorde :) Aite blev 3:e bästa hane med r-CACIB :) Kritiken var bra och domaren sa att om Aite inte hade varit så urfälld hade han placerat sig bättre. Helt förståerligt!

Men något jag inte förstår är hur svårt det ska vara att mäta en hund?!?!
Aite har blivit mätt till HELT olika resultat. Det har varit allt mellan 31,5 och 37 cm. GALET?! Jag har alltså varit tvungen att rätta flera domare och säga att "njäe... det stämmer nog inte riktigt för han är mätt till ca 33-34".

Och det måste ju vara det han är? Det han blivit flest gånger, av flest olika personer är 33,5 cm.. Nåväl.


/Helena

Semester, badabada och utställning i Piteå på gång

Nu är det 2 veckor sen ni fick en uppdatering från mig och Aite. Fy på mig! :(

Vad har hänt sen sist då? Joo..
Jag har semester så jag och Aite lever livet bara :P Visst gör jag ju nytta också men det känns inte som prio ett. Det viktigaste för mig nu när jag är ledig är att spendera dagarna med min hund och göra saker som han kan vara med på :) Som att fika, bada, träna, promenera och sånt där semestrigt ;)
I söndags åkte jag och Aite till Umeå tillsammans med Simon. Vi var där till igår. Himlarns skönt!

Till helgen är det hundutställning i Piteå. Det är en internationell och jag ska ställa ut Aite där på lördag. Jag hoppas verkligen på revansch efter fiaskot i Rovaniemi :P Men man vet ju aldrig. Domaren som dömer Japansk Spets har dömt Aite en gång tidigare och då gick det ju riktigt bra ;) Men det är ju inget som säger att han kommer tycka samma nu. Aite var ju inte ens 1 år då och såg väl säkert lite annorlunda ut då.. Ett som är säkert är ju iallafall att han hade vääääldigt dålig päls då också :P

Hur det än går så ska det bli roligt att åka dit. Jag och Therese åker tillsammans på lördag morgon och ställer ut. Hon ska ställa sina vovvar Ricky och Tiro. Tyvärr så ställer vi ungefär samtidigt så vi kanske missar att kolla varandra men det får väl funka ändå.
Vi sover över på Fårön i en 4-bädds stuga tillsammans med Lina och Åsa (plus ungefär en miljon hundar?!) för på söndag ska jag sitta som ringsekreteraraspirant :) Om jag blir godkänd på den så har jag bara en aspiranttjänstgöring kvar sen är jag färdig ringsekreterare :) Skönt!

Slänger in en till video:Den filmade jag för någon timme sen.. Har badat Aite inför helgen :)

/Helena
RSS 2.0