Agilitykurs (3:e träffen)

Nu har jag och Aite just kommit hem från agilitykursen. Idag var det (som jag skrev tidigare) dags att lära sig blindbyte och valsning. Blindbyte innebär att man byter sida med ryggen mot hunden. Detta tyckte jag var väldigt svårt först eftersom vi tränade på det motsatta i tisdags. Det känns helt klart bättre att byta sida så att man fortfarande har hunden i blickfånget. Men det gick att köra blindbyte också.. lite konstigt bara nu när man har övat in att inte göra så :P

Valsning vet jag inte hur jag ska förklara. Det går nog inte att förklara. Det är också ett slags.. byte. Typ. Eller.. Ja.. Skitsamma. Hunden ska genomföra ett hinder och sen göra en 180 graders sväng och vända tillbaka till hindret den gjorde innan, utan att ta samma hinder som den just genomförde. Ehhh? Fattar ni något? Det gör inte jag. Iallafall.. Ena banan vi körde gick riktigt bra, den var lätt.. Däck, hopp, hopp, vända runt senaste hopphindret, hopp, däck. Men den andra banan var desto svårare.

Aites form idag var lite upp och ner. När vi kom till BHK var han riktigt taggad, fick lite frispel och hade massor av energi. Sen rusade en av de andra hundarna ur gruppen fram till honom och var leksugen men Aite blev rädd. Efter det så var han mer på sin vakt och hade inte alls samma fart och lust som innan. Efter ett tag släppte det iallafall och det gick bättre igen. När vi hade fikapaus somnade Aite och efter fikapausen var han bara allmänt trött och seg :P Nåväl, en sån här dag är en dag det med.

Jag hann iallafall fota Aite på A-hindret och även en del av agilitybanan i mörkret. Fast så mörk är den ju inte tack vare de starka lamporna :)





/H & A


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0