Bokmal?

Vet ni vad jag ska göra nu? Jag ska kamma Aite och klippa hans klor. Skulle väl tippa att det tar sisådär 10 minuter. Efter det ska jag gå ut en sista sväng med honom. Skulle väl tippa att det också tar ungefär 10 minuter. Sen ska jag gå och lägga mig! Men jag gör det inte för att jag är trött, utan för att jag ska läsa. Som jag har skrivit någon gång tidigare så är jag periodare. Det låter hemskt :S Men jag är det när det gäller allt. Ni vet.. träning, mat, hundaktivitet, internet, allt! Jag är även en bokslukare i perioder. Nu har jag börjat läsa boken "Zelda - och meningen med att ha hund" som Åsa Nilsonne har skrivit. Jag var ju på föreläsning med henne (och Memea Mohlin) under styrelseutbildningen i Stockholm. Jag tyckte att föreläsningen var riktigt bra så boken kan ju inte vara annat än bra den med! :P



/H

Gårdagen i bilder:


Gnida sig i snön är skönt tycker Aite


På promenad med Linda, Sisu, Ari och Aite


Hälsa på Barffas och syster i Leipojärvi


Trivselkväll med hundungdom. Stina, Micha och Linn pysslar :)


Pepparkaksbak pågår. Jeppe och Linda kämpar på


Många fina pepparkakshundar blev det!


Knäckkokning med Lina och Therese i spetsen


Liv och Moa dekorerar pepparkakshuset


Aite är kär i Enya


Det färdiga pepparkakshuset! Snyggt va?!


Lina och Kick


Therese och Ricky

Mycket hund idag!

Idag har jag varit ledig, och det har varit helt fantastisk skönt! Känns som att verkligen behövdes nu inför jul. Det kommer bli otroligt hektiskt på jobbet och jag vet inte när jag ska hinna ta det lugnt och andas? Det blir väl efter mellandagsrean. Pust.

Nåväl, under min lediga dag har jag gjort detta:
-Sovit till halv åtta (vaknade av mig själv då)
-Gick ut med Aite en snabbis
-La mig i sängen igen
-Åt frukost i sängen
-Påbörjade boken "Zelda" av Åsa Nilsonne
-Klev upp
-Drog på mig en massa kläder och gick ut i kylan
-Promenerade genom stan och glodde på julskyltningen
-Gick hem igen med Aite
-Gick till Spa4You och fikade med Angi och Sara
-Hem igen och hämtade Aite
-Ut på prommis med Linda
-Hem och hämta bilnycklarna
-Åkte till Leipo och hälsade på syster och Barffas
-Hem igen
-Duschat

Och nu ska jag fixa mig lite sen måste jag se till att få i mig någon mat. Ikväll klockan 18 är det dags för trivselkväll med GveHU. Vi ska ha pepparkaksbak och julpyssel :) Gudars vad mysigt! hihi. Tror att Aite får följa med mig dit också.. Han har varit med mig på allt idag förutom när jag var förbi Spa. Älskade vovve! Han kommer att ha hunnit träffa många hundar den här dagen.. :P

/H

Ice Age - Aite



Linda tyckte att Aite såg ut som någon från Ice Age på den här bilden..
Och visst finns det väl en likhet med ekorren? :P haha

Jobbigt..

Idag har jag varit med om något sjukt. Jag har varit irriterad, arg och ledsen, allt på samma gång. Jag försökte just börja skriva vad som har hänt men det går inte. Jag kan iallafall påpeka att en del människor verkligen inte har något vett innanför pannbenet, och en del människor borde inte få ha hund. That's it.

Min last:



Jag gillar smink. Wooohoo, äntligen någon som inte handlar om hund? ;) haha. Nej men jag kan berätta en liten hemlis om mig själv. Jag tycker om smink, att sminka mig och att kunna välja och vraka. Detta har lett till ett litet omedvetet samlande. Jag insåg idag när jag städade att jag hade lite väl många ögonskuggor. Make Up Store är mitt favvo-märke och jag har i stort sett allt därifrån. Foundation, ögonpennor, borstar, ögonskuggor, rouge, primers OSV.OSV. Det enda jag har ett annat märke på är mascaran.. 

Som ni ser på bilden har det blivit ett par stycken ögonskuggor under årens gång (oops). Men ska man vara fin.. 



Jag hoppade över BHK malmens stipendie och funktionärsfest ikväll. Jag insåg att jag behöver vila. Nästa gång jag kommer få vila är väl typ efter jul.. Så det är bäst att passa på. Dessutom så är jag fortfarande förkyld?! Minns inte ens när jag blev det men nog är det mer än 1 ½ vecka sen. Så ikväll har jag kurerat med hundmys x2. Jag åkte förbi mamma & pappa och dem var hundvakt åt Barffas.

Allt går fortfarande hur bra som helst med "kusinerna" och jag är en stolt matte! :) Jag har varit lite orolig att Aite ska ha påverkats av alla gånger han blivit skrämd av andra hundar och när han blev biten. Jag har som tänkt att han kanske tror att den enda lösningen är att direkt bita. Men han är faktiskt hur duktig som helst. Nu verkar han inte tycka att Barffas är jobbig längre men i början när han gjorde det så visade han verkligen för Barffas vad han tyckte. Det var inge konstigheter alls, Aite visade först Barffas att han inte tyckte om det han gjorde genom att stirra på honom, sen morrade han osv. En hund ska ju inte bara flyga på den andra hunden utan förvarning. Det brukar ju alltid vara en hel procedur innan och precis så har Aite gjort. Så det är skönt att veta att han kan det där med hundspråk trots att han ibland blivit bemött på ett dåligt sätt själv..

Duktig hund!

Nu ska jag gå och sova så att jag förhoppningsvis slipper den här förkyldningen någon gång... /H

Julpyntardag:





Charmig hund:



Ögonen pekar åt olika håll, haha!

AAAH!?

Hej tomtegubbar slå i glasen och låt oss lustiga vara... HIHI. Imorgon smäller det!

Men vet ni vad jag kom på? Imorgon kväll så har jag anmält mig till BHK malmens stipendie och funktionärsfest. Hur ska jag orka?!

Natttiii!

Nu är det verkligen sovdags. Aite sover redan på vardagsrumsmattan, under soffbordet (favvoplatsen). Imorgon blir det nya tag på jobbet 09:30-18:15, men sen har jag lördagen ledig och då är det julpyntning! :D Självaste 1:a advent jobbar jag dock, men skitsamma. Julmusik i butik är mys!

/H

Låt hunden vara hund!

Det är så roligt att höra om folk som skaffar hund. Jag blir så glad för deras skull för jag vet hur mycket glädje en hund kan ge. Men jag blir också lite fundersam när jag ser eller hör om folk som skaffar hund utan att tänka efter före. Jag tycker ofta att jag får höra "När jag skaffar hund vill jag ha en schäfer". Okej, varför vill du ha det? "De är så fina!". Okej?!

Det har hänt 3 gånger på kort tid nu att jag har hört precis det här. Antingen direkt till mig själv, via andra eller bara på håll. Tyvärr så verkar det som att en del inte riktigt förstår att en del raser kräver mer än andra. Och vars slutar allt? Jo, personen får en underbar schäfervalp som sedan växer upp till en okontrollerbar hund. Allt för att man inte ville förstå att en schäfer (eller någon annan bruksras) kräver mer än att man "kastar en boll då och då" eller "går en långpromenad 1 gång i veckan".

Det är synd om de hundarna! Tänk dig själv att du aldrig får göra det du egentligen vill göra. Tänk om det bästa du vet är att vara ute i skogen och spåra. Då får du jobba med nos och vara den hund du egentligen är.. men allt du får göra är begränsat till kvarteret du bor på. Du får sällan träffa andra hundar, promenaderna är enformiga och du får aldrig utlopp för all energi du har bubblande under ytan.

Det skulle jag kalla ett tråkigt hundliv. För mig är det viktigt att Aite får göra sånt som hundar gör, och sånt som han blev framavlad för att göra. Aite är som sagt en vakthund i grund och botten. Han får INTE skälla i tid och otid, men vid vissa tillfällen låter jag honom skälla. Som när han får en ny leksak eller när han får syn på ekorren. Jag och Aite har ibland till och med suttit och skällt ikapp. Jag säger "Voff, voff!" Och han svarar mig. En gång tror jag vi satt minst en halvtimme och bara skällde. Gissa om han var nöjd efteråt? Han var lycklig för att han fick göra något han tycker om att göra, och han fick göra det med mig (men på mina villkor naturligtvis) :) Sötnos.

Jag har nu också upptäck hur roligt han tycker det är att gräva. Speciellt om JAG också gräver. I helgen så var jag ute med honom och då ställde jag mig och börjare gräva med foten. Aite sprang genast fram till mig och hjälpte till. Så det slutade med att både jag och han stod och grävde en grop.

Att få göra sånt som hundar alltid gjort är ju viktigt för deras välbefinnande. Sitta på en snöhög och spana, rulla sig i äckliga saker, snurra 700 varv i bädden innan man lägger sig, nosa reda på saker, gömma saker, springa iväg med maten IFALL någon skulle komma och ta den.. ni vet, allt sånt. Tydligen finns det något fint ord för det här också.. Berikning? Visst kallas det så?

Nåväl. Det var det jag ville få ut idag.
Jag vet att jag har skrivit om det för men det är så viktigt.
Tänk efter innan ni väljer ras.
Låt hunden vara hund.
Gör saker som HUNDEN tycker är roliga.

/H

Aite = en tjuv?!

Vet ni vad Aite har gjort? När mamma och min syster hade varit på IKEA så hade dem köpt lite leksaker och godis och sånt till Aite och Barffas. När mamma kom hem hade hon satt leksakerna på sin data-stol. När jag kom dit med Aite för att hämta det hon hade köpt till mig så sprang Aite omkring och nosade på allt. Efter en stund så tittar mamma på Aite och frågar mig vad jag har gett honom. Det visade sig då att han hade varit in i hennes rum och SNOTT en av leksakerna. Fula hund! :P

Aite har aldrig varit en sån hund som har tagit saker som han inte får. Han har bara rört sånt som han vet är hans, typ ben och hans leksaker. Han har aldrig tagit skor, kläder eller annat som han inte fått tillåtelse att ta.

Tydligen så ansåg han att den där leksaken (det var en mjukis-råtta) var hans. Så då tog han den.. den lilla jävlen ;) haha.

Nu: Back to work.

Anna 22!

Idag har Änna-Bänäna fyllt 22. Det har firats med fika i stora mängder :) Mums filibaba! Grattis till dig Anna! Och tack för fikat ;)


Sheltie-tårta


Flickorna med allt fika :)


Tinda på golvet och Enya i famnen

Snart är det julstök!!!!

ÅÅÅÅHHH.. jag längtar verkligen till lördag. Då ska jag fixa fint inför julen :) Jag ska storstäda hela lägenheten, in i minsta vrå. Och jag ska tvätta rent en massa. Sist men inte minst så ska jag självklart JULPYNTA!!!!!!!!!!! hihi. jag längtar som bara den. Tänk vad mysigt! :) Julmusiken kommer klinga fint medan jag svänger med dammtrasan :P Det bästa av allt är ju att jag är ledig hela dagen och allt jag gör ska jag få göra med min hund :) Det känns som att jag knappt kommer se honom nu när jag ska jobba så mycket inför jul. Så lördag kommer bli bra på många sätt.. Julkulor, julgardiner, ny matta i vardagsrummet, nya sängkläder, adventsljusstake, julmusik och världens bästa JULHUND. Underbart!!!

Tror att jag måste fota före och efter-bilder på mitt hem så att ni får se hur julfint det blir :)

Något annat som jag också längtar till är måndag. Då är jag nämligen också ledig heeeela dagen, så då tänkte jag passa på att julbaka.. Knäck, lussebullar och pepparkakor! Kanske kokar en skinka när jag ändå är igång, eller så rullar jag lite köttbullar.. även fast jag inte tycker om köttbullar.

 



Hur som helst, ni märkerväl att jag är lyrisk över att det snart är jul? JAG ÄLSKAR JULEN. Det är ju den mysigaste tiden på hela året. ÅåÅÅhhh..

NU: mys med hund.
SNART: back to work

7 kg!

Jag vägde just min lilla bebis. Han väger SJU HELA KILO! Inte illa va? Nu börjar jag bli nöjd med hans vikt. Aite har varit lite tanig och benig men nu tycker jag att han är rätt bra i hullet. Lagom helt enkelt :) Och muskler har han fått! Lillkillen börjar bli stor.. 15 månader! :)

Min hund är en fegis

Alltså, Aite är en riktig liten fegis just nu. Igår när vi skulle ut på morgonprommis så hann vi bara gå typ 10 min så vände jag. Han gick med svansen mellan benen, blev rätt för minsta lilla ljud och slängde hela tiden blickar bakåt. Så jag insåg att det inte var någon idé att fortsätta utan började gå hem igen. Då hade han mycket bättre fart, gick med bestämda steg hemåt. Han ville knappt stanna och nosa. Konstig hund.

Vet ni vad jag tänkte att det kan bero på?
1. Han är mörkrädd
2. Just när vi gick ut blev han rädd för en stooor sopsäck, alltså började promenaden dåligt.

Men när jag sedan diskuterat saken med min mor så berättade hon något som gav mig lite klarhet i det hela. När Aite har varit hos dem så har pappa gått ut med Aite, runt kvarteret bara. Brevid gångstigen så är det skidspår. En gång, för kanske en vecka sen så hade det kommit en skidåkare med hund farandes bakom dem, och Aite hade blivit jätterädd. Han blev så rädd så att han sprang heeela vägen hem till mamma och pappa igen och satt på deras gård och skällde tills pappa kom. Aite trodde alltså att hunden, som sprang framför skidåkare, jagade honom! Hemska värld för en liten hund :P

Den andra incidenten inträffade för bara någon dag sedan. Då var det samma visa igen. En skidåkare kom farandes. Skidåkaren hade ingen hund men Aite hade väl förmodligen blivit ordentligt skrämd vid första händelsen så han sprang allt vad han orkade hela vägen hem, för skidåkaren "jagade" ju honom.

Alltså, förmodligen så sitter väl det här i ännu eftersom han är så orolig och hela tiden går och tittar bakåt. Nåväl, det är väl bara att hoppas på att det släpper snart och låtsats som ingenting. Jag tänkte ta med honom någon dag när jag åker skidor, då kanske han ser att det inte är någon fara :)

En måndag

Hunden är vännen som du inte visste att du behövde - men sedan aldrig kan klara dig utan.




Jag måste erkänna att jag har lite dåligt samvete över att det blir så lite hundträning nu.. Hmf.. Skärpning!

Pissa på matte?

NEJ, Aite har INTE gjort det.
Jag tänkte nämligen berätta vad jag fick skåda idag på morgonprommisen..

Jag och Aite stannade och hälsade på en kvinna som hade någon lite mindre hund. När Aite gick fram och nosade så vände sig helt plötsligt den andra hunden och KISSADE på sin matte. Jag fattade ingenting, trodde att jag sett fel och intalade mig själv att jag måste ha inbillat mig eftersom kvinnan inte ens reagerade. Men vet ni vad? Jag såg rätt, för samma sak hände TVÅ gånger till. Hunden ställde sig helt enkel och lyfte benet mot sin egen matte och kissade. Helt sjukt?! Och kvinnan verkade inte ens märka något.. Eller så märkte hon men det kanske är någon hunden alltid gör? Alltså.. ja, Aite hade ju fått veta att han lever om han hade kissat på mig. Ni förstår väl att jag blev paff? Jag gick sen därifrån och fattade INGENTING. Märkte hon inte? Visste hon men skämdes? Var det ett ständigt återkommande problem? Skulle jag ha sagt något?!

/Helena

Mina mål för 2011

Jag såg att Therese hade skrivit en liten lista på saker som hon vill göra under 2011 inom hund. Jag tänkte göra detsamma. När man skriver ner det så är det nog lättare att få allt gjort :)

Under 2011 vill jag och ska se till att göra detta:
-Ställa ut Aite på minst 4 utställningar
-Åtminstone 1 utställning i Finland (om rabiesvacc. blir godkänd)
-Debutera officiellt på agilityplanen
-Tävla agility minst 1 gång till utöver debuten.
-Börja träna viltspår
-Om träningen går bra: göra anlagsprovet
-Fortsätta träna personspår
-Träna ännu mer på lydnad
-Börja med någon ny hundsport, till exempel rallylydnad

Och sist men inte minst, bara ha roligt tillsammans med min hund! :) Hur det än går på alla utsällningar och tävlingar så ska jag alltid satsa på att bara ha kul med Aite :) Och bygga vidare på vår relation :)

/H

Hög tid för en uppdatering

Helgen har varit fullspäckad. Sist jag skrev så var jag ju på väg och sova för att jag skulle orka upp och nattvandra. Jag kan ju berätta att det var VÄLDIGT tungt att kliva upp sisådär 01:15. Jag snoozade lite för länge så när jag väl kom upp ur sängen så hann jag i princip bara klä på mig och gå ut. När jag kom ut fick jag vänta typ 1 minut stod Anna brevid min sida med Tindra och Enya. Efter en liten stund till så insåg jag och Anna att Stina hade försovit sig.. Det var släckt i hennes fönster. Så Anna ringde och väckte Stina. Vi såg att det började röra sig hemma hos henne och efter en liten stund kom hon också ut. 3 människor och 4 hundar promenerade in till stan. I tre timmar vandrade vi runt på torget och "vaktade" utrustning m.m. Det gick rätt smärtfritt måste jag säga. När jag och Aite kom hem igen strax efter 05 så tog det väl kanske tre sekunder innan jag somnade.


Paus för att värme kalla tår


Mor & Dotter sheltie


Aite & Oskar

På lördag så klev jag upp igen just innan elva. Jag jobbade från 13-18. Och direkt när jag slutade promenerade jag till O'learys för att äta middag med 9 andra människor. Mums var det! För en gångs skull testade jag något nytt. Jag brukar alltid äta pasta Alfredo.. eller Club Sandwish. Men nu tog jag Sizzling Fajitas. Gott! :) Efter middagen bar det av till Malin där det förfestades. Min kväll slutade tidigt, redan halv elva. Tur det, jag kände ju på mig att jag skulle bli sjuk och nu sitter jag här och snorar. Typiskt. Menmen.. sånt är livet.

Idag har jag faktiskt inte deppat ihop total trots snorandet och huvudvärken. Jag började dagen med en promenad. Sen har jag fållat gardiner. Duktig Helena! Tänkte underlätta inför julstädandet nästa helg :P

Jag måste ju visa denna bilden för er:



Gissa om jag fick en liten lätt chock när jag tittade ut genom fönstret?
EN JÄTTETOMTE!

Nu är det hög tid att sova!

Nu, mina kära bloggläsare, så ska jag gå och sova. Inatt ska ju jag, Anna och Stina patrullera stan. Mellan 02 och 05 kommer ni se oss gå omkring med ett par hundar i släptåg. Kan ju även tillägga att vi inte gör detta bara för att vi tycker att det är roligt att gå omkring på nätterna, utan det är så att brukshundsklubben har fått i uppgift att hjälpa till med bevakningen nu under World Cup. Så vi är några snälla och söta Hundungdomar som hjälper BHK :)

GODNATT! /Helena & Aite.

Viltspårsföreläsning

Ikväll har jag, Anna & Linda varit på viltspårsföreläsning med Ninna Lidman från Sandens Hundskola. Det var en väldigt intressant och inspirerande föreläsning. Jag och Aite har ju aldrig testat viltspår (bara personspår) så det var riktigt kul att höra hur det går till. Till våren blir det deffinitivt att börja träna. Jag tror nog att vi bara kommer att ha det som "hobby" men om det går bra kanske det är aktuellt att gå vidare med det. Jag har en stark känsla av att Aite fullkomligen kommer att ÄLSKA viltspår, för han blir helt galen när han förstår att vi ska ut på personspår. Hihi. Synd bara att i princip all hundträning avstannar under vinterhalvåret.. Men till sommaren då blir det att köra desto mer. Tur att vi har lååånga ljusa sommarnätter att träna på. Agility, spår, utställning, lydnad och kanske något annat spännande så som rallylydnad..?

Lata dagar i vårsolen

Lev idag. Det står det numera på min handled, och det kommer det göra för resten av mitt liv. Så nu MÅSTE jag se till att leva upp till de orden också.. Men man måste ju ändå få längta lite och tänka på det som komma skall.

Idag läntar jag till lata dagar i vårsolen:













Alla bilder är fotade av storebror David :)

/H

Jag & Barffas:



Han blir seriöst större och större för var dag som går. Det är nästan så att man ser hur han växer. Iallafall, när syster hämtade Barffas vägde han 6,4. I helgen vägde jag honom.. 9,8 kg!!!!!!! Han har alltså gått upp 3,4 kg 3 veckor. Galet. Han är redan mycket större än Aite.. Mosters favvo-valp! :)

Farsdag

Jag kände att det var dags för en liten fotouppdatering. I söndags, alltså på farsdag så stod jag för middagen. Jag lagade tomat&bönsoppa. Till det bakade jag focaccia med fetaost och oliver. MUMS blev det!

Focaccia:


Till efterrätt blev det tårta, gjord och dekorerad av min bror:


Den var också MUMS!

Att ha hund är inte alltid svinkul

Alltså, ibland är det inte så där jäääättekul att ha hund. Typ 4 % av tiden är det tråkigt. Idag har det varit tråkigt. Och jag verkar inte vara den enda som har haft det lite jobbigt.. Linda har också haft hundar som inte riktigt hållit tätt. Aite har tydligen mått lite dåligt under dagen och spytt. Jag har varit borta i flera timmar och upptäckte alltså detta först när jag kom hem.. Efter att ha gosat med Aite en stund så kände jag att han luktade illa, och när jag sen kollade ordentligt på honom så såg jag att han hade spya i hela pälsen. Han har alltså spytt i hallen (inte på mattan tack och lov) och sedan har han lagt sig i spyan. Så han var typ.. gul och alldeles kletig i pälsen. Luktade illa gjorde han också. Nåväl.. Sånt händer. Det var ju bara ställa honom i duschen. Jag tror att jag fick bort det värsta men jag ska ge han ett ordentligt bad imorgon bitti istället.

/Kräk-matte Helena

Helena är helt slut!

Jag har suttit på styrelsemöte med Hundungdom i mer än TVÅ timmar. Vi har seriöst pratat om allt, känns det som.. för jag minns inte ett dugg av vad som har sagts :P Tur att Anna för protokoll. Nåväl..

På hemvägen vad jag tvungen att tävla med Anna. Anna och jag bor ju grannar, och både jag och hon hade varsin person att köra hem så vi var ju tvungen att kolla vilken volvo det var mest gasa i ;) GISSA VEM SOM VANN!?!? JAG såklart. Skulle inte tillåta något annat ;) hehe.

Nu är det seriöst dags att gå och sova, jag är helt trött i skallen. Det är dålig luft eller något i BHKs kontor. Det var som en bastu där inne och huvudvärken är inte nådig.

/H

Jag kom just på..

..att det idag är sista dagen man kan anmäla sig till utställningen på Stockholms Hundmässa. Och jag har INTE gjort det. Jag kommer inte göra det heller. Anledningen? Det känns inte riktigt värt det. Vi satsar här på hemmaplan till sommaren istället. Nu när vi var i stockholm på styrelseutbildningen insåg jag hur sjukt mycket folk det finns i den staden, och hur hektiskt allting är där. Jag tror att det blir för jobbigt och stressigt för mig som inte är van att resa med hund. Och när jag blir stressad över alla människor, bilar, bussa, hundar, tunnelbanor(kommer vara extreeeemt mycket folk efter som det är helgen innan jul) så kommer Aite känna det och själv bli stressad. Och jag vill inte att han ska bli skrämd.

Kalla mig nojig men det känns bara som att det inte är ett bra tillfälle att ha med en icke-storstadsvan hund :) Förhoppningsvis så ångrar jag mig inte heller ;) Men det kommer fler utställningar! Både här i Norrbotten nu till sommaren, och känns det bra så kan vi ju alltid åka till Sthlm Hundmässa nästa år istället :)

/H

Några gamla favoriter:

Nu sitter jag här igen, i väntan på att få gå och hämta upp det sista av tvätten. Snart ska det nog vara färdigt. Mellan mina små turer ner till tvättstugar har jag faktiskt suttit och läst lite gamla inlägg. Det är väldigt intressant att läsa sånt som jag har skrivit för.. mja, flera månader sen. När Aite fortfarande var bebis, jag var arbetslös och när jag inte hade börjat med varken agility eller något i hundsportsväg :P Hihi. Jag tänkte lägga in en liten lista på inlägg som jag tycker ni kan få läsa igen. Här kommer dem, i kronologisk ordning:

Ny blogg:
http://enhelena.blogg.se/2010/february/ny-blogg.html

Aite är med överallt, till och med på taket:
http://enhelena.blogg.se/2010/february/takskottning.html

Ibland har min hund lite konstiga saker för sig:
http://enhelena.blogg.se/2010/march/konstigheter-pa-natten.html

Påskkärringen Aite:
http://enhelena.blogg.se/2010/april/pasken-2010.html

Mitt liv just då:
http://enhelena.blogg.se/2010/april/forvirring.html

Aite i härliga hunds valptidning:
http://enhelena.blogg.se/2010/april/aite-som-tidningsmodell.html

Första gången vi tränade agility, inget gick rätt:
http://enhelena.blogg.se/2010/april/en-hektisk-onsdag.html

Min hund kan mycket:
http://enhelena.blogg.se/2010/april/min-hund-kan-mycket.html


Det var jobbigt att kolla igenom alla gamla inlägg.
Så nu ger jag mig. Det är hög tid att göra sig iordning för jobb.
/H

Tvätta i stoooora mängder

Imorse har jag haft tvättstuga. Det finns två tvättstugor, med två tvättmaskiner vardera. När jag började tvätta så insåg jag att "ohhhh, ingen har bokat den andra tvättstugan" så jag gjorde två flugor på smällen och har alltså kunna köra FYRA maskiner samtidigt. För er lata ungar som inte tvättar kläder så kan jag berätta att det här är något av det bästa som finns! :P Jag har alltså kunnat tvätta allt jag äger.. i princip.. Jag började lite försiktigt med kläder, kläder och kläder. Sen tvättade jag mina sommarjackor, sängkläder och nu är mitt täcke och mina kuddar snart rena :) Härligt! Jag tänkte även tvätta klädseln till min vita soffa men jag har inge vit-tvättmedel.. och resultatet blir inte riktigt lika bra då så jag väntar med det :P

Nog om tvätt nu, det är väl kanske inte särskilt intressant att läsa om ;)

Ikväll har vi styrelsemöte med Hundungdom. Jag saknar mina hundtjejor. Känns som att jag knappt kommer se er nu under vintern! Buhähä. Nåväl, lite trivselkvällar och sånt blir det ju iallafall sen får jag väl se till att styra upp något mer också :)

/H

Hej

Jag har inget att säga! :P Hejdå

HAHAHA:



Den här såg jag igår på Americas Funniest Homevideos.
Jag höll på skratta ihjäl mig!!!!! Men undra vad det är för fel på hunden? :P

Vem är du?

Alltså, jag kollade just min statistik. 46 personer har varit in på min blogg igår. Vilka är ni egentligen? :P Jag vet ju några som brukar vara in och läsa det jag skriver.. men 46 stycken?! Jag skriver inte för att få så många som möjligt att läsa min blogg, utan jag skriver för att jag tycker om att skriva. Sen spelar det ingen roll om det är 1 eller 100 som läser. Det är ju alltid kul att det jag skriver intresserad folk men det är inte syftet. Syftet är att jag ska få skriva av mig, och att JAG ska kunna gå tillbaka och titta vad jag gjorde tidigare.. Men jag tycker ändå att det är jätteroligt att det jag skriver lockar folk till att läsa! :) Även om det ofta bara är babbel :P hihi.

Puss och kram till alla!

woooow

JAG HAR UPPTÄCKT ATT JAG KAN BLOGGA FRÅN MOBILEN ;)

Nu är den inte blodig och äcklig längre:

Bilder från halloween:







Snyggaste butikspersonalen i stan eller vad?

*Mooooorrrrr*

Ojojoj. Vet ni vad jag har varit effektiv denna morgon? Jag vaknade ungefär 07:30. Då gick jag och Aite ut en sväng, ingen långprommis utan bara en rastningsrunda. Sen satt jag vid datorn en stund och glodde där. Efter det så har jag hunnit med vård av liten hund, alltså klippa klorna, borsta hela hunden och även ansa lite mellan trampdynorna på lillskiten. När det var gjort så drog jag på mig täckisarna och dunjackan och vandrade ut i kylan med Aite i kopplet. Vi gick en vända på stan och jag passade på att hämta ut en tröja till syster. På vägen hem stannade jag även på djuraffären och köpte lite godis och 3 grisöron till Aite.

Nu när vi kom hem så använde jag mitt nyinköpte godis till att försöka lära in ett nytt trick med Aite. Han är så himla lättlärd den där hunden så nu kan han det i stort sett redan. Jag har lärt han att morra på kommando :P GULLIGT. hehe. Jag ska filma senare så att ni får se hur söt han är :)

Aite VS Barffas

Igår när jag och Aite träffade Barffas så slog det mig hur otroligt olika våra hundar är. Både som individer och som ras. När Aite var liten var han rädd för i princip allt, han följde mig vart jag än gick och grät hela nätterna.. Aite var också otroligt lättlärd, gjorde väldigt sällan hyss och faktiskt så var han en lugn valp. Hans framfart märktes iallafall inte :P När jag tänker på hur Aite var och ser hur Barffas är nu så blir det liksom så tydligt att de är framavlade för olika ändamål, vilket gör att de beter sig helt olika i vissa situationer. För er som inte vet så är ju Aite en Japansk spets och Barffas är en Riesenschnauzer.

Aite grät hela nätterna i 4 veckors tid - Barffas har inte ens gnällt
Aite var rädd för allt - Barffas verkar inte ens veta vad rädsla är
Aite följde mig som en svans - Barffas följer också som en svans
Aite var otroligt lättlärd - Barffas verkar också vara rätt lättlärd
Aite gjorde väldigt sällan hyss - Barffas gör lite mer hyss ;)
Aite var överlag väldigt lugn - Barffas är.. mindre lugn :P

Tänk att vi genom avel kan få fram i princip vilka betenden som helst hos våra hundar. Orädd - Försiktig. Social - Mindre social. Jaktlust - Ingen jaktlust alls. OSV OSV OSV. Det är rätt otroligt. Och vi människor kan bara välja och vraka bland alla egenskaper.

Någon annat som jag lagt märke till med Aite och Barffas är att Barffas använder nosen, hela tiden! När Aite var liten (kanske 12 veckor) så provade jag att dra en köttbulle efter golvet och så la jag köttbullen i slutet av mitt lilla spår. Men Aite förstod inte det där med att nosa. Han använde ögonen i första han och försökte titta vars köttbullen var. Jag upplevde att det ofta var så att nosen inte användes så flitigt som den gör idag. Vad kan man då dra för slutsats av detta? Jo, jag tror att Barffas kommer att bli en UTMÄRKT spårhund :) Det är väl det syster & svåger har tänkt satsa på också..

Tack för mig, hejdå.

Jag har inget liiiv!

Ursäkta min lite kassa uppdatering. Mina dagar har sett ut ungefär så här:
-Vakna 07:00
-Promenad med Aite
-Dusch, fix, frukost
-Jobb
-Lunch
-Jobb
-Middag
-Kraschlanda i soffan
-Slökolla datorn
-Slökolla tv
-Somna i soffa
-Vakna klockan 23
-Ut med Aite
-Somna i sängen

Jag har inget liv! Okej, lite mer har jag väl gjort under dagarna. Idag till exempel så har jag hunnit träffa syster och Barffas. Aite har också fått träffa Barffas. Jag tror att Aite är lite kluven angående vad han egentligen tycker om "lilla" valpen. Han tycker ju att det är en rätt rolig sak, men även rätt jobbig. Idag fick Aite än en gång säga åt Barffas när han blev för på och för jobbig. Men det är ju helt i sin ordning. Det är ju så det ska vara :) Barffas måste ju lära sig vad som är okej och vad som inte är okej. Och Aite ska ju inte behöva tåla vad som helst :) Men det går fortfarande jättebra med dem! Kul.

Ikväll tänkte jag ÄN EN GÅNG kraschlanda i soffan och glo lite tv.. typ Idol. Resten av helgen har jag faktiskt inga direkta planer än. Jag är iallafall ledig hela helgen så det känns ju skönt. Jag funderar ju på att kanske åka till Jokkmokk och kolla agilitytävlingarna på söndag.. men jag får se. Och så har jag tänkt städa och kanske bjuda familjen på 3-rätters middag. Jaja.

Nu ska jag ge mig :)
/Helena & Aite

Dragkamp:

Godmorgon allesammans!

Nu sitter jag här och är faktiskt färdig för jobbet, HELA 30 minuter innan jag börjar! :) Det är så himla skönt att slippa stressa på morgonen. Jag har pulat på i sakta mak.

Jag träffade Stina en sväng igår för lite hundbus. När Oskar och Aite hoppade omkring i snön så kom det en person med hund promenerandes. Jag ropade åt Aite att komma, och vet ni, han kom! :P haha. Träningen går framåt utan att jag ens har reflekterat över det. För kanske.. 2-3 månader sen så hade han aldrig kommit om han hade busat med en annan hund. Då hade hunden varit mycket intressantare än jag. Tydligen så har det svängt utan att jag ens har märkt det :P Inkallning utan störning funkar ju utmärkt och har i princip alltid gjort det men just när det finns hundar i närheten brukar Aite skita i mig.. Men inte nu längre! :P hihi

/H

Tacokväll och lite annat

Nu har jag varit på Hundungdoms tacokväll, och OHHH så trevligt vi hade. God mat, god efterrätt och gott sällskapi form av 11 andra tjejor, kan det bli bättre? :) Skulle inte tro det. Detta är något som bör göras oftare.. vilket det också ska :P Framöver kommer vi anordna trivselkvällar ungefär var 3:e vecka. Nästa gång är det pepparkaksbak och julpyssel som står på menyn :) GILLA!

Jag, Anna och Stina passade även på att skriva upp oss på en lista som Brukshundsklubben har angående World Cup helgen. Vi kommer att gå och "kolla läget" på stan natten mot lördag den 20:e november :P Mellan 02:00 och 05:00 kommer ni alltså kunna skåda 3 tjejor med två pudlar, två sheltisar och en jappe patrullera Gällivares gator ;) hehe.

Alltså.. jag kom tyvärr just på att jag jobbar från 14 till 21 på fredag kväll. Då är det ju bara kasta sig i sängen och sova till strax innan 02:00 - UT OCH GÅ. Sen hem igen 05:00 och sova till typ 08:30. Sen jobbar jag 9:30-18 på lördag. Och direkt jag slutar på lördag ska vi ut och fira Elins födelsedag. Tung helg? Mja. Men det ska ju kännas att man lever.

Nu känner jag att sängen skriker efter mig. Jag är OTROLIGT trött. Men först måste jag ta hand om min fiiina tatuering :) hihi. Tvätta, smörja och plasta. SEN SOVA.

/H

testing, testing

UPPTFJAG

Med mig från Umeå har jag denna:



Blodig och äcklig :P Just efter att den blev klar. Nu ser den betydligt fräschare ut tack och lov ;)

Nu är jag hemma!

Inatt, ungefär 00:30 kom vi äntligen hem! drygt 100 mil i bil på två dagar är inte så jättebekvämt. Jag har kört typ.. 100 mil, och Jennifer körde 4 :P Jag tycker bäst om att köra själv så det var därför vi fördelade det så ;) Hon fick köra typ mellan gyljen och skröven eftersom jag började känna mig dåsig = livsfarligt att köra bil då. Nånå.

Jag är iallafall lycklig över det jag har spenderat pengar på. AVSLÖJANDE: Alla har ju trott att det är något levande jag skulle ha med mig hem från Umeå.. kanske för att jag skrev det som att det var något sånt ;) hehe, Alltid kul när folk är nyfikna. Men nu kan jag avslöja att det INTE är något levande. Tyvärr tänker jag hålla på spänningen lite till, ni får en bild lite senare istället ;)

Hhihi.

Hårfärg

Jag känner att jag måste slänga in ett litet inlägg nu så här mitt i allt. Min bästaste vän Elin Hansson Palo är och hälsar på mig här i Gällivare i helgen. Hon bor i Kalix så tyvärr träffas vi inte allt för ofta, men nu i helgen har hon ärat mig med ett besök :) För tillfället så är hon ute och rastar Aite och jag sitter med hårfärg i håret. Snyggt ;)

Så, nu vet ni det :)

IMORGON ÅKER VI TILL UMEÅÅÅÅÅ!!!!!!!!!!!!
Som jag har längtat! HIHI.

Hundnamn

Alltså jag kan verkligen inte låta bli att tänka på hundnamn lite då och då. Jag vet inte om det är någon slags stilla bön från mitt innersta som säger att jag ska skaffa en till ;) haha. Nä men nog tänker man ju.. Iallafall, förut så hade jag ju bestämt namn på min nästa hund; Nero. Men nu går ju inte det. Linns hund heter ju Nero och det är inge roligt (och inte särskilt praktiskt) att de har samma namn. Så nu har jag hittat ett nytt namn som jag gillar; LEGO. Jag följer en blogg där en tjej har en lite spetsvalp som heter Lego. Fint tycker jag :) Fast jag har ju miljarders fler namn på lager ;) hehe.

Ikväll tycker jag att alla som vill få sig ett gott skratt kan komma in på mitt jobb och glo på mig. Jag kommer att vara utklädd till.. tatataaaa HÄXA! Hehe. Snyggt och passande. Det kommer att vara tag 3 betala 2 i hela butiken!

Lite mer om kusinerna :)

Hej alla! :)
Idag har jag heeeela dagen (fram till klockan 18) att göra precis vad jag vill.. Och jag vet inte riktigt var jag ska börja? Jag har iallafall gjort det vanliga, det vill säga en morgonprommis med Aite à 70 minuter och ätit frukost. Aite har också ätit. Nu ligger han och tuggar på sitt mjukisdjur och jag sitter här och planerar dagen. Som vanligt har jag en massa saker som jag borde göra. Så är det väl alltid.. städa, tvätta osv. Men kanske skulle jag strunta i måstena och göra något heeelt annat idag. Men vad?! Jag har inget liv :P

Jag kan ju iallafall berätta om Aite och Barffas. De har nu träffats 3 ggr och det går hur bra som helst. Aite är ju så dumsnäll så han bryr sig inte när Barffas kommer och tar hans ben, leksaker och lägger sig på hans bädd. Fast Barffas fick då en rejäl tillsägning av Aite för någon dag sedan.. Barffas sprang i stort sett rakt på Aite... Aite blev väl lite chockad och röt till åt honom. Igår fick de busa ute lite grann men mot slutet blev det lite väl hårdhänt så då avbröt vi leken och gick in. Barffas var helt slut och somnade på sin kudde. Aite var så söt och gick och la sig brevid honom och vilade han med :)

Det är så himla kul att det går sååå otroligt bra med dem! Hoppas att det kommer fortsätta i samma riktning även när Barffas blir större. Jag misstänker att Aite kanske inte kommer tycka lika mycket om honom när han väger 45 kilo och är 70 cm hög ;) Menmen.. nu går iallafall allt över förväntan och jag är så glad att Aite är så lugn. För er som inte känner Aite så kan jag berätta att han har väldigt svårt att slappna av när det är andra hundar runt omkring. Men nu efter 3 gånger med Barffas så är han inte ett dugg stressad.. han höll ju till och med på somna brevid honom igår! :) Glad matte!

Bild på odjuren:

Kusinerna:


Sniffsniff.


Attack!!! ;)


De grävde varsin grop, brevid varandra, sött! :D

Vit hund i vit snö:





Nya kameran ♥

Jag älskar min nya kamera. Från början var det bara en pryl som jag inte förstod mig på så den första veckan fick den bara ligga och pryda mitt skrivbord. Nu är det andra bullar. Jag lånade en bok av Stina som heter typ.. Digital fotografi. Den är skriven på ett roligt sätt så att man förstår. Och så har jag läst hela instruktionsboken till kameran. Inte nog med det, jag har även börjat följa en del fotobloggar för att lära mig mer :P Och faktiskt, idag känns det som att jag har börjat förstå.. iallafall lite grann :P Typ det här med ISO-tal, bländarvärde och slutartid. Först fattade jag verkligen inte varför mina bilder blev blåa, suddiga och för mörka. Idag har jag lyckats ta en hel del snygga pix ;)

Nog om det, nu måste jag göra mig färdig för jobbet.
Bilder kommer ikväll!
/Helena & foto-modellen Aite

Hundens budord


Hundens budord

Mitt liv varar bara ca 15 år.

Skild från dig, betyder sorg för mig, tänk på det när du skaffar mig.

Ge mig tid att förstå vad det är du begär av mig.

Gör mig tillitsfull, för du är hela mitt liv.

Var inte arg på mig för länge åt gången och spärra inte in mig som straff.

Du har ditt arbete, dina vänner, dina nöjen. Jag har bara dig.

Tala till mig även om jag inte förstår dina ord, för din stämma översätter allt.

Vet du att jag aldrig glömmer hur man är mot mig?

Om du slår mig, tänk då på att mina käkar med lätthet kan krossa din hand, men jag använder inte min styrka mot dig.

När du blir irriterad på mig för att du själv har brottom, tänk då på att jag kanske har ont i magen, låg för länge i solen eller bara är trött och ledsen på allt.

Ta dig tid för mig när jag blir gammal, för även du blir gammal en dag.

Var hos mig när jag har det svårt, för allt blir lättare bara jag har dig.


Jag älskar dig.
Din hund.




De här har jag på uppsatt på mitt kylskåp :)

Blink, blink ;)



Tjejtjusarn

Morgonpromenad:


Aite sitter och spanar vid älven:


Bada? Njaae..


Träbron över älven, och en liten vit sak på bron :P


Aite kikar efter fåglar


Någon som ser vars hunden är i denna bild??


Ibland blir man trött i benen och sätter sig på kanten för att vila ;)
RSS 2.0