Långpromenad

Imorse var vi ute på en riktigt lång promenad, tror vi var ute i en timma och tjugo minuter. Men det var grymt skönt :) Vi gick genom stan bort mot sandviken, och i sandviken vände vi och gick längs älven tillbaka. Han är så duktig. Jag passar alltid på att träna med honom när vi är ute och går. Vi brukar stanna och göra lite tricks, och så tränar vi ofta på stanna och hit. Förut har Aite inte velat lägga sig ner på kommando när vi har varit utomhus. Tror att det är för att han har kännts sig så utsatt då. Men nu är det inga problem :) Jag tror nog att det kan bero på att han litar med på mig också.. och att han har blivit modigare själv.

Nu har både han och jag ätit frukost. Han verkar inte vara lika kräsen längre? Eller så har han bara bättre aptit? Det är sällan han matvägrar nu mer..

Nu är det dags för "vård av liten hund" som jag kallar det. Kloklippning, ansa mellan trampdynorna, borsta honom, kolla så att allt verkar normalt :)

Sommartid

Jag har inte ens berörts av att det blev sommartid inatt. Jag ställde fram klockorna innan jag gick och la mig och tänkte inte nå mer på det. Under hela dagen har jag inte heller ägnat det en tanke, förrän nu. Klockan är snart sju och det är fortfarande ljust ute! Det är ju helt underbart! Jag längtar tills det är ljust dygnet runt :) Tänk vad härligt det kommer bli med hundpromenader i midnattssolen!

Söndagssysselsättning

Idag har jag, Aite, mamma och pappa, varit och hälsat på min syster och hennes sambo i Leipojärvi :) Vi fick försenat födelsedagsfika. Det var MYCKET gott, mums. Aite fick inget fika.. men man såg att han var sugen :P Inte konstigt eftersom han inte åt något imorse. Kräsen hund!

Nu är vi iallafall hemma igen. Aite ligger och sover på favoritmattan. Det är en sån där grön, typ ryamatta från IKEA. Han älskar att ligga på den. Och han älskar att rulla runt och gnida nosen i den. Jag väckte honom ur hans skönhetssömn nyss för en gemensam bild. Så här blev resultatet:



Ser ur som att Aite skelar? Men det brukar han inte göra.. längre. När han var valp gjorde han däremot det. Det var svingulligt. Måste kolla om jag hittar någon bild där man ser att han gör det... Nej jag hittade ingen. Eller det finns många som man kan ana att han gör det men inte så där uppenbart. Lägger iallafall in den här bilden också, bara för att den är så himla söt!!! (och han skelar faktiskt lite där)



Ser ni han lilla söta mustasch också? När han var liten brukade vi kalla honom för mini-hitler, på grund av den svarta randen under nosen.

Nu ska jag fortsätta med det jag gjorde innan jag blev distraherad av allt spännande på internet, nämligen att skriva CV. Jag vill verkligen ha mer jobb nu! Mer pengar och mer sysselsättning! Sen ska vi åka till mor o far för att äta middag.

/Helena

Aite har skaffat tjej

Yes, så är det :) Min lillkille börjar verkligen bli stor. Lite tonårsaktig ;P Han och Berta, som jag berättade om tidigare, verkar tycka om varandra väldigt mycket :) Bertas husse sa till och med att det såg ut som att hennes förre kille var glömd för längesen. Väldigt charmigt! Aite ♥ Berta

Lägger in en bild på Aite när han springer med en STOR kvist i munnen. Det blev något konstigt med bilen, ser ni? Det ser ut som att husen lutar.

Vart tog min lilla valp vägen?

Jag insåg just att Aite börjar bli ganska "gammal". Han är 7 månader och 4 dagar idag. Det känns nästan som att det var igår jag hämtade hem en liten rädd och osäker 8-veckors skrutt.. Helt otroligt vad tiden går fort. Det är ju nästan så att man blir sugen på en till valp. Inte för att jag inte älskar Aite, utan för att det faktiskt är väldigt mysigt med valp. Och jag tror att Aite skulle tycka det var kul med en kompis. Jag har ju alltid tänkt att jag skulle vilja ha 2 eller kanske 3 hundar. Men jag vet att jag aldrig skulle kunna ta en till valp just nu. Dels så vill jag ge Aite den tid han behöver av mig nu när han är unghund. Och dels så är det.. massa annat som ställer till. Känns inte som att det är rätt tid nu :) Det får nog vänta.. även fast det hade varit otroligt roligt ;P
 


Bebis-Aites favoritsovställning

Solen skiner!

Himlen är helt blå, inte ett enda moln! Gud vad härligt! Idag borde man verkligen inte sitta inne. Idag är en sån dag som man borde åka ut och grilla korv och bara ligga i solen :) Det hade varit toppen. Men jag borde fortsätta kolla på utbildningar. Jag kan fortfarande inte bestämma mig för vad jag vill läsa och vad jag vill bli. Det finns så mycket. Det lutar ändå rätt mycket åt någon utbildning där man får jobba med djur. Men jag vet inte? Åh vad svårt.



Aite 12 v

Kalixtripp

I måndags for jag till Kalix och hälsade på Elin med Aite :) Vi tog bussen dit. Förra gången vi åkte buss till Kalix så sov han nästan hela vägen. Nu var han alldeles för nyfiken för att sova. Men trött var han deffinitivt. Han fick kämpa för att hålla sig vaken.

I Kalix har vi bara myst på :) Har promenerat, varit och shoppat, lagat god mat och surrat. Hemskt trevligt! Stanna i Kalix till onsdag. Elin ska kanske komma hit till min födelsedag. Hade varit skoj.

Resten av veckan har jag jobbat :) Ska jobba imorgon också. Känns både bra och dåligt. Bra för att det är kul, och för att jag behöver pengar. Dåligt för att jag hade vilja åka ut med skoter.. Men det kommer fler skoterhelger :)

Aite har delvis varit hos mamma och pappa och delvis varit ensam hemma hos mig medan jag har jobbat. Han är så duktig på att vara ensam nu. Klarar det jättebra. Men jag vill ändå inte lämna honom särskilt länge. Känns så elakt. Imorgon ska han följa med päronen till tjautjas. Det kommer han nog tycka är roligt. Där får han ju springa ute hela dagen.

Åh, jag måste ju berätta. Imorse vaknade jag redan kvart över sex (ja, jag är galen). Så jag bestämde mig för att gå ut redan då på morgonprommis med Aite. Jag lyckades nämligen inte somna om. När jag gick ut så mötte jag en av grannarna som jag aldrig träffat tidigare. Han hade en lite terrierblandning som hette Berta. Svinsöt. Det tyckte nog Aite också för jag har aldrig sett honom busa så mycket. Aite och Berta busade säkert i en kvart.. dem sprang och jagade varandra och Aites svans viftade hela tiden. Det är så kul att han börjar bli modigare när han träffar andra hundar. För två månader sen hade han ALDRIG vågat busa så mycket som han gjorde imorse. Förut har han blivit rädd när andra hundar har utmanat honom på lek.

Det är så grymt kul att se hur han växer, både psykiskt och fysiskt. Lillgubben.

Lägger in en bild på Aite och Falcon, Malins hund.

Lördag



Söt bild på honom va? haha. Jag måste fota honom när jag brukar ta på honom en sjal också. Han är supersöt ;)

Här kommer två bilder från igår när jag och Malin åkte ut och letade bra grillplatser. Vi hade med liggunderlag så vi la oss i solen och vilade en stund. Det var grymt härligt! Vi hoppas på lika bra väder nästa helg när det är marknad :)





Jag har på mig Malins glasögon. Därför ser jag ut som någon hippie.
Men bilden är som ändå lite klockren :P haha. Aite ville INTE sitta i famnen.
Han skulle springa runt och busa.

Fredag

Aite älskar fötter. Han älskar att gnida sig mot fötter, och busa med fötter :P Det är hemskt gulligt.. just nu iallafall. En vacker dag kommer jag nog bara tycka att det är jobbigt.

Något annat han tydligen också tycker är spännande är att jaga dammkorn som flyger i luften. Ni vet, när solen lyser så kan man ju se att det flyger omkring massa pyttesmå grejer. Dem jagar han. Han slår ihop käfterna för att fånga dem. Söthund!

Dålig uppdatering

Jag trodde att jag skulle vara jätteduktig på att uppdatera nu när jag har skaffat ny blogg och ny design och allt :P Men icket. Haha. Jag ska försöka bättre. Det är roligare med tätare uppdateringar och det är roligare att titta tillbaka på det man skrivit när man har varit mer effektiv :P

Imorse ringde jag till veterinären. Han har mått toppenbra sen vi var där sist, han har ätit som en häst och inte kräkts en enda gång. Det enda som har hållt i sig är harklandet. Han håller på harkla sig och hosta som om han har något som irriterar i halsen. Så jag ringde dit och veterinären sa att det kan bero på att tonsillerna är irriterade ännu. Typ en inflammation eller infektion, eller vad hon nu sa :P Hur som helst så skrev hon ut antibiotika som han ska äta i 10 dagar. Jag får hoppas att det hjälper, för det kan inte vara kul för honom att hålla på och harkla sig så mycket. Stackars liten.

Aite har också börjat gå tillbaka lite vad det gäller maten nu.. Han åt ju som sagt som en häst efter att han hade kräkts så mycket. Han satt till och med och tiggde i köket, vilket aldrig har hänt förut. Men nu har han normala jag kommit tillbaka. Igår ville han inte äta upp allt foder och i morse åt han inte heller. Om det är någon som har förslag på vad man gör åt en kräsen hund, hör av er!!!

Lägger in en bild på gullet när han var 8 veckor. Det var andra dagen han var hos mig :)


Konstigheter på natten

Inatt vaknade jag fler gånger på grund av Aite. Jag vet seriöst inte vad han har pysslat med. Men något skumt var det. Ena gången så vaknade jag av att han gick till köket och drack vatten. En annan gång så vaknade jag av att jag trodde att han skulle spy men när jag lyssnade lite noggrannare så hörde jag att han hade hicka. En stund senare så vaknade jag av att han gnällde och skällde i sömnen, hemskt gulligt. Och sist men inte minst så vaknade jag av att han, tro det eller ej, SNARKADE. Det har aldrig hänt förr. Jag låg länge och lyssnade på honom. Till en början tyckte jag att det var gulligt. Men när jag skulle försöka somna om så var det väldigt irriterande :P Haha. Jag har en frän vovve.

Idag har vi varit ute i skooogen hela dagen :) Nu ligger han helt däckad på mattan. Det tar på krafterna att busa så mycket och få så mycket frisk luft. Lägger in några söta bilder från dagen:

  





På den här sista bilden så sitter han och tigger kött :P

Vet ni vad han gör nu?
Ligger och TUGGAR i sömnen.
Han drömmer säkert om köttet ;)

Aite och skidåkning

Idag for jag, aite och pappa till kojan :) Pappa tog skotern medan jag bestämde mig för skidorna. Aite följde såklart med mig :) Första gången jag åkte skidor med Aite gick det svinbra. Han sprang mestadels en bit framför mig och förstod att han skulle hålla sig borta från skidorna. Men idag gick det inte alls lika bra. Jag tror dock att jag vet orsakerna.

1. Vi hade sele och lina för första gången, och han fattade inte riktigt att han inte kunde springa hur som helst då.
2. Det var rätt mjuk snö på vissa ställen, så Aite fick kämpa rejält för att ta sig framåt, vilket resulterade i att han blev trött.
3. Vi åkte helt enkelt för långt. Man såg att han blev trött och lite osäker.
4. Jag blev irriterad för att det gick så dåligt och förmodligen kände Aite det.

Men det viktigaste är ju att jag vet att det blev lite fel, så till nästa gång vet jag hur vi ska få det att fungera bättre :) Kortare sväng, bättre före, glatt humör och så tror jag att vi ska skippa selen. Det är bättre att han får springa lös. Då vet jag att han tycker att det är kul. Och har Aite kul så är matte nöjd.

Lägger in en bild från första gången vi var ute i skidspåret. Då hade han sin illgula väst på sig så att han skulle synas ifall någon annan skidåkare kom.

Morgonmys

Här kommer 3 bilder från i måndags när jag och Aite hade morgonmys :)






RSS 2.0