Hundnamn

Det är sånt jag funderar på när jag inte har annat att fundera på :P Eller faktiskt så började jag tänka på barnnamn. Hörde ett sött babynamn idag.. Leija. Gulligt :)

Men åter till hundnamn. Min nästa vovvsing ska heta Nero. Jag har bara fastnat för det. Det passar så bra på en Japansk Spets och det matchar Aite ;) Jag kan ju ha ändrat mig innan jag skaffar hund nr 2 men just nu känns Nero helt rätt och det kommer nog fortsätta kännas perfekt :) Så var det när jag kom på namnet till hund nr 1, alltså Aite. Jag hade en del förslag men inget som jag kände var helt perfekt, tills jag kom på Aite. Aite betyder "partner" på japanska.. och han är ju min lilla livskamrat :)



Hund = Kärlek

Igår när familjen var på middag så fick jag en liten present av min syster. Det var "Hundboken", en sån där pytteliten bok med citat, kloka ord och söta bilder. Jag har suttit och bläddrat i den nu och hittat en massa sött, bland annat detta:

"Hund. En sorts extragud eller ersättning för någon gudomlig varelse som ska tillvarata det överskott av kärlek som finns i världen." - Ambrose Bierce

"Hundar tar fram det bästa hos människan" -Pamela Dugdale

"Ge en liten hundvalp ett hem och lite kärlek och hans hjärta är ditt i eviga tider" - Pam Brown

"Hundvalpar till salu; det är den enda kärleken man kan köpa för pengar" - Okänd

"När alla andra vänner har övergett dig stannar han kvar. När din rikedom försvinner och ditt rykte blivit skamfilat kommer hans kärlek fortfarande vara lika konstant som stjärnorna i universum" - Senator George G. Vest

"Oberoende av hur stort ditt hus är kommer din hund alltid ligga vid dina fötter" - Pamela Dugdale

Nu ska jag bege mig till tandläkaren! Puss

Aite på bilbingo

Jag kände verkligen för att skriva något.. men det står helt still i skallen. Det enda jag kommer på är typ "middagen blev god" och "imorgon blir det jobb".. och hur kul är det? :P Så det får bli en bild på Aite när vi var och spelade bilbingo:

En massa tips på hund-läsning

Jag läser ju väldigt mycket. Både böcker, tidningar och på internet. Huvudämnet är förståss HUND. Jag vill tipsa er om lite litteratur som jag har läst:

Böcker:
- "Hur får jag hunden att..." skriven av Memea Molin
- "Aktivering" skriven av Nina Roegner & Alexandra Kamis
- "Handling" skriven av Mia Sandgren
- "Agility" skriven av Veronica Bache
- "Bli herre över din hund" skriven av Victoria Stilwell
- "Från valp till unghund utan problem" skriven av Nina Roegner

Nu ska jag även börja läsa "Kontaktkontraktet" av Eva Bodfält. Har höga förväntningar på den boken :) Jag hoppas verkligen att det finns bra tips på hur man stärker banden till sin hund och tips på bra kontaktövningar. Jag kan inte säga att jag gillar en viss persons hundböcker, utan det är så olika. Man snappar upp olika saker från olika böcker. Och en bok som jag överlag har tyckt om kan ha kapitel som jag tycker verkar helt ovettiga.

Tidningar:
- "Hundsport"
- "Härliga Hund"

Det är bra tidnignar som oftast innehåller något för alla :) Härliga Hund är mer lättläst och översiktlig än Hundsport men i Hundsport finns det med annonser för bland annat utställningar.

TV:
- "The dog wisperer" med Ceasar Milan
- "It's me or the dog" med Victoria Stilwell

I mannen som talar med hundar handlar det ju mycket om det psykologiska. Hans metoder har ju varit omdiskuterade. En del hävdar att de är för hårda medan andra hävdar att de är bra. I Victoria Stilwells serie är det mer konkreta träningstips. Hon tränar bort negativa beteenden medan Ceasar kör mer på psykologi. Jag tycker att båda är bra på sina sätt :)

Internet:
- Veterinär på internet 
- Svenska Kennelklubben
- Norra Norrbottens Kennelklubb
- BHK malmen
- Gällivare Hundungdom
- Vovve

Alla kennelklubbar är ju bra att gå in och kolla på då och då. De annonserar bland annat om kurser, utställningar, tävlingar och annat spännande :) Vovve la jag till bara för att det kan vara intressant läsning. Det finns alla möjliga vettiga och ovettiga diskussionsforum på den hemsidan.

Nu ska jag börja förbereda för middagen. Hela familjen kommer hit ikväll på middagsbjudning. Det blir bakpotatis med olika röror till huvudrätt och till efterrätt blir det crepes med nutellafyllning! Mums ;P

Aite och Tyra

Tyra är Angelicas och hennes pojkväns nya vovve. Tyra är 8 veckor gammal och ungefär vääääärldens sötaste! Älska valpar! Idag fick Aite träffa lillan och det gick över förväntan. Tyra var ganska försiktig i början men efter ett tag blev hon kaxigare och kaxigare. Jag var lite orolig att Aite skulle tycka att det blev för mycket och skrämma henne men icket. Aite var snällare än snällast. Även när Tyra bet sig fast i Aites ben och hängde där så brydde han sig inte. Han skakade lite på tassen och när hon släppte knuffade han till henne så hon ramlade omkull. Så gulligt! Här kommer en bild på sötnosen:



Man blir ju ganska sugen att stoppa henne i handväskan och sno med henne hem ;) Så söt!

Jag har landat på jorden igen

Ikväll träffade jag och Aite den Japanska Spetsen Hiro. Innan jag skaffade Aite var Hiro den första japanska spetsen jag träffade och det var också han som fick mig på fall. Det var Hiro som gjorde att mitt val av ras blev glasklart :) Ikväll tog han ner mig på jorden igen. Jag insåg att Aite nog inte kommer ha en chans på utställning i sommar. Han har helt enkelt inte växt till sig nog mycket ännu. Han såg ut som en liten barnrumpa i jämförelse ;) Storleksmässigt var de väldigt lika. Tror att Hiro var 34 i mankhöjd och Aite är ju 33. Men resten går knappt att tala om :P Hiro såg så himla ståtlig och majestätisk ut med allt sin päls. Han hade seriöst dubbel så mycket päls som Aite. Hiro hade världens härligaste man, stor och fluffig svans och mycket längre hår på benen också. Nu är frågan, är det värt att satsa detsto mer pengar på att ställa ut Aite i sommar? Känns inte som det. Jag tror att han måste få pälsa på sig rejält innan han kommer kunna charma någon domare :P Det kanske är bättre att spara slantarna och se hur han utvecklas till nästa sommar? Svårt. Nåväl, det blir ju iallafall Midnattssolsutställningen här i Gällivare och den Nationella utställningen i Piteå. Då får jag ju se hur det går.

Jag har gjort en OTROLIGT snygg bild på hur mycket mer päls Hiro har än Aite. Aite är alltså hunden på bilden, och det vita som jag har målat runt om visar hur stor Hiro ser ut.



På ett ungefär :P hehe

/Helena

Dagen i bilder:



















Det får räcka med bilder för idag :)

Jag vill tipsa er om att kika in på Stinas blogg, jag orkade inte lägga upp alla bilder från agilityn idag så hon lägger förhoppningsvis upp bilder från träningen med sina killar :)

Imorgon blir det en hund-dag igen. Jag ska och titta på en liten 8-veckors valp som jag förmodligen kommer bli tokförälskad i! Så blir det mer agilityträning också.. Och på kvällen tänkte jag försöka få tag i en bekant som precis som mig har en Japansk Spets :) Tänkte låta Aite och Hiro (som den andra jappen heter) få träffas och leka lite och jag tänkte själv utbyta lite tankar och sånt med Hiros matte :)

Hej hå, hej hå, uti skogen vi gå

Nu är jag och Aite på väg till skogen med min familj :) Synd bara att det har blivit sämre väder :/ Det var så himla fint i morse.. Nåväl. Det blåser som sjutton och tur är väl det, då slippper vi förhoppningsvis alla mygg och knott. Usch :P

En hund.. eller kanske en höna?

Idag har Aite fått nya kompisar. Han blev riktigt bundis med min systers hönor. Aite har ju aldrig tidigare fått vara lös tillsammans med dem för.. ja, man vet ju aldrig :P haha. Men nu så släppte vi lös dem tillsammans på gården. Aites första tanke var att börja jaga en av dem. Men efter en snabb tillrättavisning och massvis  med beröm när han var lugn tillsammans med dem så förstod han att man INTE får jaga hönorna. Så han gick omkring med dem, nosade dem i rumpan och började nästan bete sig lite som en höna själv. När min syster kom med knäckebröd åt hönorna så flockade dem sig runt henne och ville ha av brödet. Aite gjorde detsamma. Det hönorna fick ville Aite också ha :P haha, så himla gulligt. Jag är extremt imponerad av hur duktig han var med dem. Det var som att han förstod att man inte under några omständigheter fick naffsa i dem. Men så är han ju mot andra hundar också. Inte ens när han busar med andra hundar så naffsar han.. Så på så sätt så var jag ganska trygg med att ha honom och hönorna lösa tillsammans.

Min fars kommentar var: "Inte blir det då någon jakthund av den där.. men kanske skulle han vara en bra vallhund?"

För det var nästan lite som att han vallade dem. När någon gick för långt bort så gick han efter den. Jag skulle iallafall aldrig lämna honom utan uppsikt med hönsen för trots allt så är han ju en hund.. med instinkter och man vet aldrig.

Åska

Åskan har gått seriöst nästan hela dagen idag känns det som. Min hund har inte brytt sig ett dugg :) Det är otroligt skönt att han inte reagerar på det. Han brukar ju vara lite ljudkänslig ibland.. typ när man skrapar med fötterna i marken. I och för sig så var han mycket känsligare när han var valp. Då blev han jätterädd bara man drog ut en stol så det skrapade i golvet. Det är kanske en vanesak?

Oj, nu hör jag att det börjar åska mer igen, bäst jag slår av datorn och börjar rulla mot Leipo nu :)

Puss och kram ses på stan!

Matsuccé!

Äntligen har jag hittat ett foder som Aite verkar tycka är riktigt gott! Jag och min mor var i Haparanda i torsdags och på djurmagazinet hittade jag ett färskfoder som heter "Power Plus". Det är ett helfoder som bland annat innehåller nöt- och griskött, vatten, lever, linfrön och en massa vitaminer :) Alltså är det väldigt naturligt om man jämför med andra fodersorter som innehåller läskigt många tillsatser och E-nummer. Det kanske är därför Aite tycker så bra om den? För att det smakar som riktig mat. Tyvärr så köpte jag ju bara en korv, men jag får väl fylla på med mer nästa gång jag åker dit. Han äter ju fortfarande 1 mål foder och 1 mål "människomat" varje dag, morgon och kväll. Jag vet inte vad ni tycker men jag har hört och läst att det är bra för hundar att äta sådan mat som vi äter också. Så på det sättet har jag valt att göra :) Och det fungerar jättebra.

Nu ska jag ta en dusch för om ett tag så blir det middag i Leipojärvi, mums! Efter det så blir det nog att träna lite agility :)

/Helena

Lycka

Nu när jag satt här och glodde på bilder så fick jag ett sånt obeskrivligt lyckorus :) Det känns som att allt i livet flyter på så bra nu. Jag har en underbar familj, grymma vänner (både nya & gamla) och en fantastisk liten krabat som får mig att le varje dag. Jag har två jobb, ett eget hem och drömmar om framtiden. Nu fattas det bara att jag dessutom börjar plugga och så vore det ju inte helt fel att ha någon att dela allt med. Även om jag trivs grymt bra som singel så måste jag medge att det ibland skulle sitta rätt fint med någon att få göra frukost till. Någon som är nummer ett på telefonlistan, någon som kan hjälpa mig när jag inte fattar varför datorn inte fungerar.

Nu ska jag rasta min hårboll sen blir det bädden. Imorgon ska jag och min mor åka till Haparandra och IKEA. Min lillebror och min far ska vara Aite-vakt :) Om vi inte kommer hem allt för sent imorgon kväll så ska jag försöka hitta på något med Stinisen och hennes vovvar. Kanske lite agility? Eller bara vovvebus :) Det återstår att se.

Godnatt!

Hemma-agility

Ikväll så har jag spenderat lite tid hemma hos mamma och pappa. När jag var där så började vi prata om agility och alla ville ju se hur duktig Aite är så jag bestämde mig för att bygga en egen liten bana på deras gård :P Jag använde allt från blommpinnar till krukor och cykeldäck. Hemsk kreativt av mig, eller hur? ;) Sedan körde jag några gånger med Aite. Det gick riktigt bra på min hemmagjorda bana, men lite trångt är det ju så någon fart blev det inte direkt. Nåväl. Det var ju bara provisoriskt. Min käre storebror passade på att fota Aite under tiden. Några av bilderna blev riktigt grymma!













Aite ser ut att ha kul på alla bilder :) det är ju så det ska vara! Jag tänkte be min bror följa med någon dag när jag och Stina åker till BHK malmen och tränar. Det är så roligt med bilder!

Jag tröttnade

Hoj vilken tid det här tog. Det enda jag lyckades göra var att byta front.. Jag har hållt på titta på snygga bakgrunder hur länge som helst och så började jag göra en egen, men den blev dålig så det sket jag i. Nu lämnar jag bloggen i det här skicket. Det blir morgondagens bekymmer.

Redigering av bloggdesignen på gång

Ikväll var tanken att det skulle bli en lång hundpromenad. Men så blev det inte. Dels så har jag fått skavsår UNDER foten (hur lyckas man med det?!) och dels så vill jag inte bli förkyld.. om det nu är det jag håller på bli? Jag är fundersam. Kan mycket väl vara allergi istället för jag har ju inte blivit sämre. Hm. Nåväl, istället för att gå en långpromenad så tänkte jag ägna mig åt att göra min blogg sommarfin och så tänkte jag även få lite ordning här hemma. Bland annat så måste jag få lite ordning på Aites alla papper.. typ reg.bevis, veterinärpapper, försäkringspapper, diplom och sånt. Jag har införskaffat mig en pärm som jag tänkte samla allt i :) det är lika bra. Då vet man vars allt är. Jag behöver också bara allmänt få ordning i mitt hem. Jag har fortfarande lådor med saker som jag inte har packat upp sen jag flyttade hit.. och det var i december. Oops. Vi får väl se vad som hinns idag :)

Nu ska jag iallafall börja fixa med bloggen. Kika in här om en stund eller två så får ni se resultatet :) hej så länge!

Ful blogg!

Insåg just hur ful min blogg är :P haha.
Jag måste verkligen ändra designen när jag får tid över.
Nu ska jag rasta Aite sen åka på utbildning.
HEJDÅ

Morgonagility

Den här morgonen/förmiddagen har bestått av agility. Det var otroligt roligt!!! Det är så himla längesen jag har tränat agility med Aite. Det är seriöst minst 3 veckor sen. Men vet ni vad? Det verkade inte spela någon roll att vi har haft ett litet uppehåll för Aite gjorde jättebra ifrån sig. Han klarade alla hindren galant förutom tunneln med sånt där släp. Den fick jag hjälpa honom i :) Jag är en mycket stolt matte idag. Det gick jättebra för Stina och pudlarna också :)





Den här bilden var sjukt gullig på Rasmus, han ser ut som ett foster:



Igår var vi på agility-möte på BHK malmen. Jag har anmält mig som funktionär till tävlingarna som hålls 3-4 Juli. Jag hade ju ändå tänkt gå och kolla så då kan jag ju lika gärna hjälpa till :) Igår fick jag iallafall veta att jag ska vara tidtagare och hinderfixare, inte samtidigt dock :P haha. Det lär ju bli intressant..

/Helena

Aite, underhunden?

Vet ni vad jag just upptäckte? Att jag sällan skriver om de negativa sakerna med Aite, det som vi jobbar på och försöker förbättra. Oftast så skriver jag ju om sådant som är bra och bara allmänt om vad som händer. Vad beror det på? Vi kanske inte vill berätta för att det är pinsamt? Eller så vill vi inte riktigt erkänna att våra hundar inte alltid är så perfekta som vi önskade att de var. Men varför det egentligen? :) Ingen är ju felfri. Alla har vi våra brister, så även våra hundar. Att se felen gör ju att man kan ta steget till att förbättra dem. Men låtsas man inte om dem så kommer de alltid att finnas där under ytan.  

Ni som känner mig och Aite och som ofta läser den här bloggen vet ju att Japansk Spets i grund och botten är framavlad som vakthund. Det har ju både sina fördelar och nackdelar. Jag har lyckats kontrollera Aites vaktinstinkter bra på de flesta plan förutom ett - i bilen. Aite vaktar bilen som om den vore hans käraste ägodel. Kommer någon nära så skäller han. Det gäller både när jag är i bilen och när jag inte är i den. Det här har varit ett stort problem för mig, eftersom det är otroligt frustrerande att ha en hund som sitter och tokskäller när man kör i tätbebyggt område. Nu till något positivt: Det har blivit bättre! Hurra :D Och vi fortsätter göra framsteg men än är det inte bra. Han skäller inte lika mycket nu, utan oftast bara någon gång beroende på hur långt borta "hotet" är. När det var som värst och inget verkade fungera så funderade jag seriöst på att köpa ett Anit-skäll halsband. Tack och lov så sparade jag slantarna genom att ha tålamod och åter tålamod.

Det var ett problem som jag har med min Aite. Andra som jag har är bland annat att han är väldigt kräsen, rädd för stora hundar, otroligt envis och att han inte vet hur man hälsar fint på människor. Det där med att hälsa fint är helt och håller mitt eget fel. Jag har aldrig lärt honom hur gör när man hälsar fint. Det är jag själv och mina närmsta som har tyckt att det är så gulligt när han kommer studsande och hoppar och slickar på en. Fy på mig alltså! ;)

Nåväl. Nu vet ni det :) Ingen är perfekt.

/Helena

Lite babbel och en incident

Jag tror att jag håller på bli förkyld, igen. Det känns som att det inte var så länge sen jag var det sist? Eller nej, föressten det var nog då det var snömögelsäsong och jag var allergisk. Tråkigt iallafall. Man blir så himla orkeslös när man går runt och snorar :P I och för sig så passar det rätt bra om jag blir förkyld nu.. om jag nu måste bli det. För den här veckan har jag inget jobb. I och för sig så sa jag det förra veckan också.. men nu verkar det lugnare :)

Den här veckan har jag iallafall planerat lite smått och gott. Bland annat så ska jag på någon slags utbildning på tisdag. Och så pratade jag och min mor om att eventuellt åka till Haparanda och IKEA. Jag är inte direkt i behov av något därifrån men mamma behövde lite grejer till deras husbil. Så jag tänkte följa med som smakråd. Det är så mysigt att strosa runt där och glo :)

Jag hade även behövt städa min garderob. Det känns som att den är fylld med en massa skräp som jag aldrig använder. Jag fattar inte hur man kan ha en massa kläder men ändå aldrig ha något att ha på sig? Helt ofattbart :P haha. Tur att man har vänner att låna kläder av när det krisar.


Aite i en otroooooligt söt mössa.. eller så inte.


JUST JA!!!
Jag måste ju berätta vad som hände min lilla hårboll i morse när vi var på promenad. Vi gick längs älven och när vi kom i höjd med lappkyrkan så hittade Aite en pinne som han började springa omkring med. Jag tyckte ju att han var otroligt söt och fotade honom med pinnen:





Helt plötsligt fick han något infall och hoppade ut i gräset, som var väldigt högt just där:



När han stod där ute i gräset så släppte han pinnen och sen kom han på att han skulle ta upp den igen. Vad hände då? Jo han böjer sig ner och flyger upp lika fort igen och springer ut på stigen. Sedan börjar han krafsa med tassen vid ögat och blinka hur mycket som helst. När jag tittar på marken där pinnen var så ser jag ju att det är fullt med brännässlor. Aite hade alltså bränt sig under ögat på en brännässla. Jag trodde att hundar var rätt tåliga mot brännässlor? Men det är väl olika.. När jag kom hem så kollade jag bättre hur det såg ut och det var helt klart svullet där han brände sig. Och det rann från ögat. Allt gick som tur var över ganska fort och han har inte verkat bry sig desto mer om det. Undra om han förstod vad som hände? :P Det tror jag ju knappast..

Allt ska man då vara med om..
Tur att det inte var en orm eller något iallafall :S

Nu ska jag ställa mig och diska. Min mor har varit här och fikat för ett tag sedan. Jag bjöd henne på kaffe och nybakad sockerkaka med chokladbitar i :) Mums!

Kvällsbilder

Så här på kvällskvisten så orkar jag inte skriva något långt inlägg. Istället tänkte jag bara lägga upp några bilder :)





Hm, nu slutade det fungera att ladda upp bilder. Skumt.
Nåväl, då nöjer vi oss så för idag. Nu ska jag ut med Aite.
Nattinatti!

10 månader!

Idag blir Aite 10 månader :) Herregud vad tiden går fort :S

Full karriär:

Idag händer det mycket

Idag är det min fars födelsedag, kronprinsessans bröllopsdag och midnightsun meet. Trist bara att det regnar en sån här dag när det är så mycket på gång.

Att bara vara

Med en del människor så känns det som att man man bara kan vara, utan några komplikationer, utan några jobbiga känslor och utan att man egentligen behöver tänka desto mer. Det är så härligt att omge sig med sånna människor då och då. Alltså människor som inte bryr sig om alla detaljer, och som tar dagen lite som den kommer.. som fullständigt skiter i vad du har i bagaget. Okomplicerade människor. Det är rätt otroligt att man kan trivas så bra i någons sällskap och tro att man känner personen ganska väl, för att sedan inse att man faktiskt inte vet mycket mer än lägenhetsnummer och ålder. I en sådan situation kanske den informationen räcker? Vill vi veta mer? Kanske, men för stunden och det senaste året så har det faktiskt räckt.


Dagarna passerar

Nu är jag hemma från mitt arbete. Den här dagen har gått jättefort känns det som. Det är säkert för att jag har haft saker att göra hela tiden, både hemma och på jobbet. Kul! :) Nu har jag fått i mig lite middag och sitter och funderar på vad kvällen har att erbjuda. Jag hade egentligen velat fara på NNKKs utställningsträning men jag var klar på jobbet först halv sju, alltså samtidigt som den började. Och då var jag ju tvungen att åka hem och äta och hämta Aite. Så det kändes stressigt..

Nu är det bara drygt 3 veckor kvar till Midnattssolsutställningen :) Vad spännande det kommer bli! Hoppas att Aite är på topp när han ska gå och att domaren tycker att han är otroligt stilig.. trots att han är lite småful i pälsen just nu. Ojämn typ.. Han ska ju ha stor och fluffig svans men den är gles och riktigt ful, haha!

Nånå, nu ska jag gå ut med min hund en sväng!

Ensamhetsträning

Imorse låg jag och läste lite i en hundbok. Där stod det bland annat om ensamhetsträning. När Aite kom till mig så var han extremt "mammig". Han var hela tiden runt fötterna på mig och såg han mig inte så började han gnälla, yla och skrika. Jag kunde inte ens stänga dörren när jag kissade utan att han blev jätteledsen. Och när jag skulle duscha fick jag ringa in förstärkning som kom och kollade till honom under tiden. Jag insåg snabbt att det var ohållbart och att jag var tvungen att börja med ensamhetsträningen ganska direkt. Jag började träna Aite att vara ensam efter ungefär 2 veckor. Alltså när han var drygt 10 veckor gammal. Då började vi bara lite försiktigt. Tillexempel så gick jag in på toaletten, stängde dörren någon sekund bara sen öppnade jag den igen. Sedan ökade jag på tiden. Jag stängde dörren, väntade tills Aite slutade yla sen öppnade jag dörren igen. Jag tränade även på att vi var i olika rum. I min förra bostad var det öppet mellan de olika våningarna. Så ibland gick jag till övervåningen och lät honom vara kvar på nedervåningen. Han kunde se mig men inte komma till mig. Även där väntade jag med att gå ner igen tills Aite blivit lugn.

Efter ett tag så började jag även gå ut genom ytterdörren och komma tillbaka igen. Från början var jag bara borta någon minut och jag har alltid sett till att ensamhetsträna när Aite har varit trött. Jag ville inte att han skulle vara uppspelt och pigg när jag lämnade honom, utan jag vill ju att han ska lära sig att när matte är borta så sover man. Jag har alltid kört på att jag inte ska gå tillbaka förän jag hör att han är tyst. Det gjorde jag för att han inte ska lära sig att jag kommer om han ylar och gnäller. Jag tränade på detta minst en gång om dagen och jag kunde hela tiden öka tiden. När jag kunde lämna honom ensam 15 minuter så var jag väldigt stolt ;) Vi gjorde nästan hela tiden framsteg så jag kunde öka tiden med några minuter åt gången. Jag minns att en gång så var jag tvungen att minska tiden igen under några dagar. Förmodligen så lämnade jag honom när han hade för mycket energi och absolut ville vara med mig. Jag tror att det gäller att man tar det lugnt och går sakta fram. Då får man nog en hund som är lugn och bekväm med att vara ensam.

Något annat jag alltid har varit noga med är hur jag hälsar på Aite när jag kommer hem igen och hur jag gör när jag går. När jag går från honom och ska vara borta ett tag så ser jag först och främst till att han är rastad och gärna lite trött. Jag har även valt att alltid säga "Hejdå Aite, matte kommer snart" när jag går. Vid det här laget så vet han att när jag säger det så ska han vara själv ett tag. Jag tror att det är väldigt viktigt hur man hälsar på sin hund när man kommer hem igen. Jag har alltid försökt att bara vara neutral.. Även fast han är MEGAGLAD och hoppar och är alldeles överlycklig så har jag bara sagt "Hej gubben", klätt av mig och låtsats som att det inte är något speciellt med att jag kommer in genom dörren.

All den här träningen har gett otroliga resultat. Jag är jättestolt över hur duktig Aite är på att vara själv. Från början ylade han bara jag gick på toaletten men nu klarar han av att vara ensam flera timmar. Vet ni vad han gör när jag är borta? Han sover. Han har ALDRIG gjort något dumt när han varit ensam. När jag kommer hem så reser han sig upp, gäspar, sträcker på sig och kommer fram och nosar på mig. Ibland gör han inte ens det. Ibland reser han bara på sig och går och lägger sig på ett nytt ställe.

Jag har lärt Aite att det inte är någon Big Deal att jag går ut genom dörren och kommer in igen någon timme senare. Han vet att när matte går då lägger man sig ner och sover :)

Hur är era vovvar när dem är själv? Har ni ensamhetstränat på andra sätt? Berätta gärna :)

/Helena

Torsdag

Nu är vi hemma igen efter promenaden :) Aite har ätit frukost.. tyvärr har inte jag det. Jag var inge sugen och inge hungrig men nu börjar jag bli det :P får kanske bli en kombinerad frukost/lunch. Jag tänkte strax gå och duscha sen fixa mig färdig för jobbet. Jag börjar klockan två men jag tänkte gå med Aite på stan en sväng innan det. Jag måste lämna igen filmen, köpa biljetter till burlesqueshowen på fredag och köpa några ben till Aite :) Eftersom det bara är snabba ärendet så behöver jag inte lämna Aite utanför någon butik. Det hade jag aldrig gjort. Jag är så rädd att nån skulle komma och ta honom eller göra honom illa. På Ankis får han ju följa med in, och när jag köper biljetterna så ber jag Malin komma ut :) Och filmen tar ju bara 5 sekunder att springa in med. Så det löser sig :) Nu är det bäst att jag går och duschar. Jag har en tendens att vara otroligt seg när jag vet att jag har gott om tid.

/Helena&Aite

Godmorgon!

Jag är för tillfället ute och morgonpromenerar, eller inte just i denna minut. Utan jag har promenerat hem till mor&far och mellanlandat här för att dricka vatten. Vi ska alldeles strax promenera vidare :) Hejdå!

Hachiko - En sann historia om tro, tillgivenhet och odödlig kärlek

Jag kollade inte Sex and the city. Istället så hyrde jag Hachiko. Jag satt och smågrät genom hela filmen. Den var så fin. Den handlar om Akitahanen Hachiko och hans husse. Hachiko möter alltid upp sin husse vid tågstationen när han slutar jobbet. En dag så dyker inte husse upp men Hachiko ger inte upp väntandet. Han kommer troget till tågstationen varje dag under 9 års tid i hopp om att husse ska komma hem. Det finaste av allt är att det är en sann historia. Tänk att hundar kan vara så trofasta och lojala. I slutet av filmen satt nog Aite och funderade varför matte grät så mycket :P haha. Men faktiskt så var han rätt intresserad av filmen själv. Se:

Blablabla

Känns inte som att jag har någon vettigt att säga just nu. Det kanske jag aldrig har i och för sig? Jag vet ju inte vad ni tycker :P haha. Kanske anser ni att jag bara skriver en massa skit hela tiden. Fast då hade ni nog inte läst..?

Det jag kan berätta är iallafall:

-Har haft 3 toppendagar med min bästa vän Elin Hansson Palo
-Det blev jobb denna vecka iallafall
-Jag känner starkt för att träna agility och annan hundträning

Nu tror jag faktiskt att jag ska slå på en film :) Sex and the city!

Toppvandring:









Jag, Elin och Aite har varit hurtiga idag och promenerat upp till Dundret och toppstugan. Går man hela vägen, som vi naturligtvis gjorde, så är blir det sammanlagt 1,2 mil. Skönt! :)

Veckans planer

Hej alla!
Nu sitter jag hos min mor&far med datorn i famnen. Jag väntar på att min Kalixtös Elin ska komma hit. Hon borde nog vara här vilken minut som helst :) Hon ska komma och vara med mig några dagar :) Jag har planerat in lite akiviteter till oss :) Elin är nog den av mina vänner som älskar Aite mest :) Ibland undrar jag om hon kommer för att hälsa på mig, eller Aite? :P haha. Så jag tänkte iallafall att vi ska ägna oss åt en hel del hund de här dagarna. Är vädret hyffsat så blir det nog både spårträning, agilityträning och eventuellt även lite utställningsträning :) Sen blir det naturligtvis lite aktiviteter för bara oss två-benta. Kanske en sväng upp till toppstugan någon kväll? Och en vända på stan. Kanske gå ut och käka också :) Det är alltid gottgottgott! Så tänkte jag även ta med Elin till Spa4You och skämma bort henne lite :) Så ser planen ut för de kommande dagarna. Jag har inget jobb inplanerat (än så länge) så det är ju fritt fram! :)

/Helena

En till!

Jag har en paus i mitt städande just nu :P Jag har hittills städat mitt sovrum, alltså är det BARA gästrummet, hallen, vardagsrummet, köket, toaletten och klädkammaren kvar. Men det känns inte så jobbigt.. Det är rätt skönt att påta på i sin egen takt, tänka på helt andra saker och ändå se hur rent och fint allt blir. Nu när jag höll på i sovrummet så drogs tankarna naturligtvis till vovvar..

Jag har ju tidigare berättat att jag är sugen på en till hund, men att jag ska vänta tills Aite blir äldre. När jag tänker på saken så vore det ändå rätt passande att ta en till hund NU eller om nästan ett år.. kanske under våren/sommaren 2011. Jag vet ju att det inte kommer bli någon till hund nu. Känns som att det hade kunna bli kaos nu när Aite är på god väg in i tonåren. Faktiskt så blir han 10 månader om en vecka :) Hojja vad tiden går fort.. Känns som att det var igår jag hade en liten, rädd och osäker 8-veckors valp. Kanske blir det en till liten pojke till nästa sommar då? Vid det laget är ju Aite nästan 2 år och förhoppningsvis en riktigt duktig kille..

Jag undrar om det skulle bli en till jappe isåfall eller om det blir någon annan ras? Förmodligen så blir det en Japansk Spets till men det finns ju så många andra fina raser. Mitt krav är ju att det ska vara en ras som allergiker brukar klara av. JAG är inte allergisk men så många i min omgivning är det.. så det underlättar ju med en hund som de flesta tål. Men det där är ju olika från person till person också..

Innan jag skaffade Aite så skrev jag en lista på hundraser som jag hade hört/läst att folk brukar tåla. Så här såg den ut:

Bichon frisé
Bichon havanais
Dvärgschnauzer
Irish softcoated weaten terrier
Japansk spets
Kinesisk nakenhund
Lagotto
Portugisisk vattenhund
Pudel
Puli
Samoyed
Shih-tzu
Whippet

Som sagt så är det ju olika för alla. En del kanske tål Japansk spets jättebra medan det inte alls funkar med Lagotto. Jag skrev även upp ännu fler raser men dessa var de som jag tyckte flest allergiker verkade tåla :)

När jag hade skrivit listan så började jag titta på de olika hundarnas ursprung, vad de var framavlade för, storlek, pälsvård, energibehov.. ALLT. Jag föll ju ganska direkt för 4 av raserna på listan.

Dvärgschnauzer
Japansk spets
Pudel
Samojed

De andra var för stora, för små, för fula (förlåt), för mycket pälsvård, för stort eller för litet energibehov OSV.

Efter lite grövre gallring så åkte även Samojed och Pudel bort. Samojeden kräver ju ändå en hel del aktivering och den kändes lite för stor för att ha i tillexempel en liten etta om jag flyttar. Den kändes även för stor för att ha med sig när man reser. Pudeln valde jag bort på grund av all pälsvård. Man behöver ju inte hålla på trimma och så men pudel är ju mycket finare när de är trimmade och välvårdade i pälsen. Jag har även för mig att jag såg pudeln som skör och lite klen.. Det tar jag tillbaka nu när jag har träffat Stinas pudlar. De har ju energi som ALDRIG tar slut. Jag kan iallafall erkänna att jag var sugen på någon mindre vanlig ras än Pudel.

Dvärgschnauzer och Japansk spets tyckte jag ändå oftast beskrevs ganska lika både på internet och med de uppfödare och ägare jag har pratat med. I det stora hela så beskrivs båda raserna som en "Stor hund i litet format". Båda har tydliga vaktinstinker. De har ungefär samma aktivitets och motionsbehov. Båda är väldigt anpassningsbara och hänger med på det mesta. De beskrivs som kloka, uthålliga, läraktiga hundar. Båda hundarna är även väldigt envisa.. Japansk spets fäller ca 2 ggr om året. Dvärgschnauzer bör man trimma 4 ggr om året. Väldigt lika hundar till insidan och mentalt men på utsidan är ju skillnaden stor.

Avgörandet kom när jag träffade en alldeles bedårande Japansk Spets. Jag tog även med min allergiska mor och hälsade på hos Jappen och det gick hur bra som helst. Så då var det avgjort. 1-0 till japansk spets. Faktiskt så var jag hela tiden inne på en Jappe. Och man ska väl lita på magkänslan? :) Jag tyckte nog även att Japansk spets var lite finare. Alldeles kritvit med mörkbruna mandelformade ögon :) Nu tycker jag i och för sig att Dvärgschnauzer är hur söta som helst med sina buskiga ögonbryn och sitt skägg.

Kanske blir nästa hund en Dvärgschnauzer?

Nej det tror jag nog ändå inte. Jag är alldeles för kär i Japansk Spets. Men man vet aldrig ;)


Jag och bebis-Aite. Han var bara 3 månader på den här bilden :)

Ännu en söndag..

Inatt har jag sovit 12 timmar. Det behövdes verkligen. Jag var otroligt trött igår kväll. Jag somnade i soffan vid nio, vaknade vid midnatt, gick ut med Aite sen gick vi och la oss igen och vaknade vid nio imorse. Sömntutor? Javisst :P När vi vaknade så tog vi en promenad till mor&far där jag har hämtat lite bilder med min minne-pinne. Sen promenerade vi tillbaka. Nu sitter Aite och blänger på sin mat.. Jag borde också försöka få i mig någon slags frunch (som det heter på svenska :P) 

Här kommer några bilder som min bror har fotat:


Aite i Abbortjärn


Jag & Aite i Abbortjärn :P Jag går brevid när han provsimmar för första gången


Aite & tuppen Sven-E


Idag tror jag att det blir att träna lite spår med Aite. Tänkte kolla med min far eller bror om de är sugna att träna med oss :) Det blir nog skoj. Nu måste jag iallafall städa mitt hem :)

/Helena

En utlovad bild:



Nämligen bilden på valpkurs-gruppen.
Bilden är tagen från Gällivare hundungdoms blogg 

Yes I can see that you are bothered by me, and it's hilarious

"I'm sorry that I made you sad
but I am even glader he's mine"

Det lyckas fortfarande inte. Sry

Tankar om att stå ivägen..

Sådärja, då var denna jobbveckan slut. Låste dörren till Jive för drygt en timme sen och nu är jag hemma och tänker ta en powenap. Det behövs verkligen! Jag sov bara 4 timmar inatt. Jag var ju tvungen att gå ut igår och glo på alla studenter :) Det var riktigt trevligt faktiskt, trots att jag bara hade druckit lite vin och en cider. Jag tycker att det oftast är jobbigt att vara i princip nykter bland alla fyllon, men igår gick det riktigt bra :) Det var härlig stämning och bra musik. Så vi hade kul.

Något som jag funderade på när jag gick omkring när och grattade studenter och hälsade på människor är hur en del tänker? Det var ju ändå en del studenter, både tjejer och killar, som mestadels hängde med sina partners. Hur kul är det på en skala då? :P På studenten vill man väl ändå vara med sina kompisar, dricka goda drinkar, dansa tills man stupar och ha allmänt askul. Inte stå i något hörn med sin pojk/flickvän? Det kan man väl göra andra gånger. På studenten är det nog ändå roligast att vara med dem som har samma känslor som en själv.. Total lycka över att man äntligen är färdig.

Och i sin tur då, hur tänker dem som kommer till krogen och ställer sig i ett hörn med sin partner som tar studenten? Varför gör man det? Finns säkert många anledningar.. Man kanske bara vill ha kul med sin kärlek (hur kul det nu kan vara att stå och glo bara), eller så har man inga andra vänner? Haha. Nej nu är jag elak. Jag tror att i vissa fall kan det bero på osäkerhet. Det är otryggt att sin partner går full på krogen bland massa fulla snyggingar. Man litar helt enkelt inte på sin käre student. Hade jag haft en pojkvän som tog studenten så hade jag låtit honom göra det på sitt eget sätt. För man tar bara studenten en gång i livet. Och man vill väl ändå minnas den som skitkul och galen, inte att man stod i något hörn och glodde. Jag skulle inte vilja vara den där flickvännen som var ivägen. Jag skulle inte vilja hindra någon från att ha askul med sina vänner på sin student.

Detta är mina högst personliga åsikter. Jag förstår om det finns dem som tycker helt tvärtemot mig :) Jag ville bara lufta lite tankar iallafall.



Nu ska jag skriva någon roligare. Eller nej, det orkar jag inte. Så det skiter jag i. Kommer kanske ett inlägg senare idag istället :P När jag har tagit min powernap och ätit grymt god middag (GRILLAT!!!).

Hejdå.

Aites första dopp i det blå

Idag har Aite badat utomhus för första gången! Jag har alltid trott att han skulle bli en sån hund som vägrar vatten eftersom han var varit sån tills idag. Han har alltid tagit omvägar runt vattenpölar, inte tyckt om att bli blöt och tyckt att det har varit ganska så meningslöst att bli duschad. Men imorse så hände något..

Vi var ute och promenerade längs älven och vid ett ställe så stannade jag och gick ner till vattnet. Aite gjorde som han alltid har gjort, nämligen bara stått vid kanten och tittat på vattnet. Så jag tänkte att "Okej, jag testar ställa honom i vattnet och se vad han gör" Sagt och gjort. Jag lyften hunden ut i vattnet, bara så att tassarna var blöta. Och han tyckte att det var helt okej. Han gick runt lite där i vattnet sen eskalerade det hela. Han började springa runt, fram och tillbaka och hoppa. Aite fick frispel, toksprang som en galning och var alldeles jättelycklig. Jag stod där och skrattade av lycka jag med. Det bästa som finns är väl ändå att se sitt hjärta så där glad!

Han tyckte helt enkelt att det där med vatten faktiskt var riktigt kul! Ett tag så började jag nästan oroa mig för att han skulle börja simma ut i älven och försvinna. Så jag var tvungen att hejda honom. Han var helt tokig :P Och BLÖT! Haha. Han simmade inte, men han gick så djupt att han var blöt upp på bröstet.

Den här morgonpromenaden blev seriöst veckans BÄSTA händelse :) Det var så himla kul, tycker både jag och Aite :P

Här kommer bilder från Aites första dopp i det blå:















Mattes pälskling! hihi

/Helena

Tvättstuga, frissan, spa, jobbet, tjejmiddag.

Det är så min dag ser ut :) Nu håller jag på tvätta kläder. Om en timme ska jag till frissan. Det där gröna som jag har satt i håret har dels tappat massa färg och dels tappat massa hår :S Så jag måste åka dit och göra något åt saken. Efter frissan ska jag till Spa4You. Malin ska göra en fotkur på mig :) Underbart! Sen måste jag hem, käka lunch och fräscha till mig innan jobbet. Efter jobbet så tror jag att det var prat om middag med tjejorna? Men jag vet inte. Annars så måste jag verkligen städa. Det ser ut som skit här hemma. Usch.

Jag kan ju passa på att berätta om utställningsträningen igår. Det gick inte direkt bra. Förra gången vi var på den träningen så var Aite trött och obrydd. Han sket i mig och han sket i allt. Han la sig ner frivilligt bland alla hundar. Igår var det raka motsatsen. Han ville vara med alla hundar, speciellt Oskar förståss, och han var helt okoncentrerad. På ett sätt så var det väl ändå bättre igår, för en hund som är helt trött och bara gör för att han måste är ju inte någon rolig syn för domaren. Då var det ju ändå lite bättre igår. Han stod riktigt stiligt men gången var ju inte den bästa. Han ville nosa på backen, titta vars alla andra var och göra på sitt eget sätt hela tiden. Mot slutet gick det lite bättre. Fick tipset från ledaren att hålla honom en bit ifrån mig, ut mot sidan. Så jag provade med att ha armen nästan rakt ut och då gick han mycket finare :) Men det beror nog helt på hur hans dagsform är. För ibland går han ju jättefint med mig och har bra kontakt.. IBLAND.

Efter gårdagens träning så åkte jag och Stina till kullen och släppte vovvarna så att de fick leka av sig lite.





Här kommer en mysbild på mig och Aite när vi var hos min syster och hälsade på:

Val av kläder till utställning

God morgon allesammans! Jag och Aite har i och för sig varit vaken i mer än en timme redan :P Men det är fortfarande morgon. Jag tänktre strax försöka få i mig lite frukost sen måste jag bege mig till Spa4You. Blir nog där någon timme sen hem igen. I eftermiddag jobbar jag ju på Jive och efter jobbet tänkte jag & Stina ta med vovvarna till NNKKs utställningsträning :) Det behövs. Jag börjar redan bli nervös för midnatssolsutställningen och det är mer än en månad kvar. Jag är mest nervös för att jag inte ska veta vad jag ska göra.. eller typ gå fel eller något. Aite tror jag nog kommer klara det bra :) Men både jag och han måste tränas ;)

Jag insåg även att jag måste köpa kläder! Man ska ju ha något snyggt, stilrent och lämpligt när det är en sån här sorts utställning. Eller SKA är väl fel att säga, men man bör. Jag har kollat bilder från tidigare utställningar av den här kalibern och det verkar vara kjol och kavaj eller byxa och kavaj som gäller för kvinnor. Men det beror väl också lite på vad det är för väder och sådär? Nåväl, det bästa är nog att införskaffa sig en kavaj iallafall. Jag har en, men den är ful. Undra vad man ska köra på för färg? Byxorna/kjolen måste ju iallafall vara svart. Hade jag haft ljust nertill så hade nog Aite smält in i mig och det är ju INTE bra. Big No No. Kläderna ska ju vara valda så att hunden framhävs och syns på ett bra sätt. Alltså bör man ju heller inte ha för uppseendeväckande kläder.. Kanske blir det en svart kavaj också? Men jag var lite sugen på någon snygg färg som ändå känns rätt till Aite. Kanske rött? Får väl se.

Vad jag har förstått så ska man tänka lite såhär när det gäller val av klädsel:
- Ljus hund: välj mörka kläder
- Mörk hund: välj ljusa kläder
- Undvik allt för mönstrade plagg

Jag kanske är helt ute och cyklar men det känns ju mest rätt?

Iallafall så ska ju blicken falla på hunden och inte på föraren!  :)

/ Aites Matte

Torka VS Översvämning

Vad många inlägg jag skrev idag?! Haha. Det var visst en sån dag som jag hade en massa att berätta och visa för er :P Upp och ner. Vissa dagar är det torka andra dagar skriver fingrarna av sig själv!

Nu säger jag och Aite Godnatt!

Jag har tråkigt så därför..

..lånar jag honom en stund nu ikväll. Tack på förhand!

Watch out!

Aite 13 veckor i vinterlandet:











Så himla söt! Och helt yvig päls :D
Kom ihåg att säga till om ni vill ta någon bild från mig :)

/Helena&Aite

Ett inlägg med bara vinterbilder:

Aite 8 månader:







Aite 6 månader:





Nu måste jag rusa till tvättstugan!
Jag gör ett inlägg sen med bilder från när lillen bara var 3-4 månader :)

Trettiotrecentimetersklubben

Kan misstolkas? HEHE.

Jag kollade just på lite bilder på Aite och Oskar. Bägge två är 33 cm i mankhöjd och man ser på dem att de är lika stora. Aite är ju pälsigare men annars så är dem ganska lika. Oskar väger i och för sig betydligt mindre än Aite.. Tror att han bara väger hälften av vad Aite gör? Aite väger ju 6,5 kg (sist jag vägde, nu väger han säkert 7 kg). Jag tycker att Aite är rätt lagom stor. Han är lätt att ha med över allt och är helt enkelt behändig. Japansk spets får vara mellan 32-38 cm i mankhöjd. Jag har en känsla av att han kommer växa någon centimeter till. Det är både bra och dåligt. Enligt mitt tycke hade han gärna fått bli 38 cm för att det är lite mer att ta i, men jag vill samtidigt inte att han ska växa en centimeter till. Jag har just suttit och läst lite om agility-regler och Stina har också pratat lite om det med mig.

När man tävlar i agility så delas hundarna in i tre olika storleksgrupper.
- Small: För hundar vars mankhöjd är under 35 centimeter
- Medium: För hundar vars mankhöjd är över 35 centimeter men under 43
- Large: För hundar var mankhöjd är 43 centimeter eller mer

Alltså får Aite bara växa 1 cm till. Blir han 35 centimeter så tävlar han ju i Medium och då blir allt svårare.. Eller alla hindren blir ju högre och jag tror att det skulle vara svårt att tävla mot hundar som utan problem flyger över hindren. Så nu väntar jag spänt och ser om han blir nå större :S

Självklart så måste ni ju få en bild på Jappen och Pudeln nu när jag skriver om dem:

Mandelbiskvier!

Jag måste bara berätta; Mandelbiskvier är väldans gott! Haha.
I somras bodde jag på Hotell Elvan i Göteborg och där hade dem världens godaste mandelbiskvier på frukosten. De var så där perfekta.. Lite småsega och jättemumsiga. Jag tog en tallrik, fyllde den med biskvier och smaskade i mig dom. Mumma! (Alltså, utan nyponsoppa) Häromdagen så gick jag på Coop och handlade och vad hittade jag i en hylla? Jo, Coops Mandelbiskvier. Jag var ju tvungen att köpa hem dem. Naturligtvis var de ju en besvikelse. De var inte ens i närheten av att vara lika goda som dem i Göteborg. Nåväl. Det är nästan så att jag måste åka och bo på Hotell Elvan bara för att få äta mandelbiskvier.

Hur kom jag att tänka på detta? Hm. Tror jag läste om det någonstans..

hihi

Promenadtankar

Hej allihopa! Just nu sitter jag här i min soffa, slökollar lite tv och skriver här. Imorse blev det som vanligt en långprommis med min vovve. Vi gick hemifrån ner till älven och längs älven en bra bit, sen gick vi över till andra sidan och upp på fjällnäs. Sen ner igen och hem :) Väldigt skönt måste jag säga.

När vi var på andra sidan så stötte vi på en lösspringande setter. Jag tycker att det kan vara lite besvärande när man träffar på hundar utan någon ägare. Man vet ju aldrig vad det är för hund som kommer springande. Dels så vet man ju inte hur hunden är mentalt men även så kan den ju vara skadad eller bära på någon sjukdom? Nu när det går kennelhosta så tänker man ju extra på det. Den här hunden stannade och tittade på mig och Aite en bit bort sen körde jag iväg den och promenerade vidare. Faktiskt så tror jag att det var den enda hunden vi träffade på hela promenaden? Man brukar ju alltid stöta på någon fler men icket.

Under promenaden så kom jag att tänka på vars jag vill promenera någon morgon när det är riktigt bra väder, nämligen upp efter femman. Det brukar ju vara riktigt skönt. Det blir nog nästan lite väl långt för Aite. Han kommer vara helt slut efter en sån promenad men jag tror ändå att han kan tycka att det är kul :) Det tar ju sin lilla tid att gå upp och ner. Och jobbigt är det.. speciellt i början för där är det så himla brant.

Förresten så kan jag ju även berätta att Aites bitsår nu har läkt helt. Det ser riktigt bra ut. Ett ärr kommer han ju alltid att ha men tack vare all päls så kommer ju inte det synas :) Nu hoppas jag verkligen att pälsen växer ut i turbofart så att det inte syns när han ska ställas ut! :S

Nu tänkte jag väl snart gå och ta en dusch och fixa mig för jag jobbar i eftermiddag. Faktiskt så jobbar jag eftermiddag hela veckan. Och så jobbar jag lördag också :) Det blir nog kul.

/Helena

Bilbingo!!!

Idag ska jag, min syster och Aite (naturligtvis) på bilbingo! Haha. Jag tycker seriöst att det är himla roligt att sitta där i bilen, äta lite gott och spela bingo :) Passande nog så är bilbingon i Leipojärvi idag :D

En jobbig morgon för lillen

Aite har spytt två gånger i morse :/ Jag tror ju i och för sig att jag vet varför, så det är nog ingen fara. Han har nämligen ätit lite gräs igår, och slitit sönder en och annan blomma. Se själv:



Han verkar då inte må dåligt annars. Han är lika pigg och kry som vanligt :)

Men han ska ändå få vara med min mor medan jag jobbar, ifall han fortsätter spy eller börjar verka påverkad på något annat sätt :) Nu måste jag göra mig redo för att gå till jobbet!

/H

Trots regnet så blev detta en bra dag!

Och vad gjorde då denna dag så bra? Jo:
- Jag har tvättat flera maskiner, så äntligen har jag rena kläder. Tyvärr finns det mer att tvätta :S
- Jag har gjort SVINGOD middag, hemlagad pizza. Den var väldigt omtyckt av hela familjen, inklusive Aite som var tvungen att få smaka en bit.
- Jag har shoppat ett par nya baggyjeans, så nu behöver jag inte se ut som hej-kom-och-hjälp-mig hela tiden. Jag har insett att mjukisbyxor inte bör användas dagligen.
- Jag har blivit erbjuden en halvtidstjänst på ett ställe och en halvtidstjänst på ett annat. Tänker nog tacka JA till ena halvtiden men försöka trixa lite med den andra så att det kanske blir 75%? Med tanke på Aite och distansplugg.
- Jag har anmält mig & Aite till midnattsolsutställningen och även till den internationella utställningen i Piteå. Det är jag väldigt taggad för! Hoppas att Aite får bra kritik!
- Tandläkarbesöket gick bra, inga hål eller andra konstigheter. Tack och lov! Tyvärr måste jag ju börja betala för mina besök nu, så dagens stora utlägg blev på 718:- USCH.

Det var väl ungefär det som har gjort den här dagen så bra :) Och naturligtvis så har Aite även gjort den här dagen härlig. Han finns alltid där och lyser upp :) Han tittar på mig med sina bruna mandelformade ögon. Visste ni att Japansk Spets har vita ögonfransar? Det är så fint! Och bara det att höra hans små tassar trippa fram över golvet, eller att känna doften av honom när han kommer nära. Att ge honom en puss på hans kalla nos. Det är sånt som gör mig lycklig, och sånt som jag saknar när han inte är med mig.

Nu blev jag nästan sentimental. Jag ska skriva en lista här på bloggen någon dag med saker som är underbart med att ha hund så att ni som inte har det kan förstå känslan bättre. Den listan kan nog göras hur lång som helst men lite grann ska jag skriva :)

Puss och kram, ses på stan! /Helena&Aite

En regnig torsdag

Det regnar! Usch.

Idag har jag detta på mitt schema:
- Tvätta kläder
- Städa
- Tandläkarbesök
- Rensa buren till Lill-Greta
- Shoppa någon ny huvtröja
- Handla mat
- Laga middag till familjen
- Utställningsträning (om det inte regnar)

Bäst jag sätter igång!

/H

Den här dagen i bilder:

     

Dagens planer

Det är helt otroligt bra väder idag! Solen skiner och det är knappt ett moln på himlen. Det är till och med perfekt temperatur. Jag är ju så himla värmekänslig :P hatar när det är för varmt. Nu är det så där lagom :) Termometern visar på 9 grader i skuggan men i solen är det nog runt 20. Imorse blev den en härlig långprommis med Aite. Eller.. det fanns stunder under promenaden som var mindre härliga. Aite har nämligen blivit lite småseg vid inkallning. När jag ropar på honom om han står och luktar på något så är det som att han säger "vänta, jag kommer snart". Det är väldigt irriterande, vad gör man åt saken?

Eftersom jag inte jobbar idag så har jag planerat att:
- Vara ute
- Åka till Leipo och glo på hönor
- Träna spår med Aite, Stina & Oskar
- Gå på NNKK's handlingträning

Jag hade också behövt städa och tvätta kläder. Men det kan man ju verkligen inte göra en dag som denna! Det är alldeles för fint väder för att vara inne. Så, nu trippar jag och Aite ut! Ciao

RSS 2.0