Takskottning

Imorse så ringde pappa och frågade om jag skulle komma och hjälpa till att skotta deras garagetak :) Och självklart ställde jag upp. Konstigt nog så tycker jag faktist att det är ganska kul att skotta snö!

Så jag tog med Aite och åkte dit. Gullehunden ska ju naturligtvis vara med på allt :P Men det var bara bra, för pappa använde traktorn till att köra bort snön. Så han fick vara nära traktorn hela tiden, och till och med åka med i den. Han har varit hyffsat rädd för traktorer och lastbilar sen han blev skrämd för någon månad sen. Men nu gick det hur bra som helst :) Han var lite nervös i början men sen märkte han väl att det inte var någon fara så då blev han lugn.
 


Aite fick till och med komma med oss upp på taket ett tag. Men han fick sitta med kopplet fastknytet, annars hade nog risken varit stor att han hade rusat efter snön och ner i backen. Usch, hemska tanke.



Nu på eftermiddagen har vi inte gjort så många knop. Han var helt slut så vi vilade. Efter det så gick vi ut på en promenad, blev nog nästan en timme lång. Han hänger med bra. Är bara lite orolig att det ibland blir för mycket för honom. Man ska väl inte motionera dom för mycket när dom är små? Men han är ju ändå 6 månader.. Nåväl, han tycker då att det är jättekul, och det gör jag med. Han är så himla duktig. Jag promenerar nästan alltid utan koppel. Har bara kopplet på när jag vill ha extra koll på honom, typ vid stora vägar och så. Men han är riktigt duktig på att gå fot utan koppel, eller jag kallar det inte för "fot" ännu, utan jag säger "här". Längs alla gångstigar får han springa fritt, men han håller ju sig alltid i närheten. Han har blivit väldigt duktig på "hit" också :) Lyssnar alltid.

Det är så kul att se alla framsteg han gör!

Föressten så äter han fortfarande ris och specialmat från veterinären, men nu har jag börjat blanda i lite vanligt torrfoder. Eftersom Aite är lite kräsen och inte riktigt tyckte om smaken som han har haft tidigare, kyckling, så har jag bytt smak. Jag använder Robur Bozita. Provade nu med älkött :) Det verkar gå ner lättare, finsmakare!

Morron!

Aite är så himla gullig när han väcker mig på morgonen :) Eller, egentligen så väcker han väl mig inte, utan jag tror att han hör att jag är på väg att vakna så då passar han på att komma och säga godmorgon :) Han kommer alltid och ställer sig på bakbenen med tassarna på sängkanten och sträcker sig mot mig. Om han lyckas nå mig så ger han mig en blöt puss :) Bästa uppvaknandet man kan få! Han brukar vilja att jag tar upp honom i sängen, men jag är ju en inte-ha-hunden-i-sängen-människa, så det är väldigt sällan han får komma upp i famnen och gosa när jag ligger i sängen :) det tar vi på golvet istället. Men hur som helst, imorse så var han så himla gosig så jag satte mig upp och tog honom i famnen. Han var väldigt puss-sjuk :) MYS.

Idag har vi en fullspäckad dag framför oss :) Eller, JAG har det, men Aite är ju med på i princip allt jag gör så. Jag måste städa, typ dammsuga, dammtorka lite och sånt. Så måste jag åka och handla lite. Måste också åka till mor och far och hämta deras mixer. Tar med Aite dit så att han får träffa dom och springa ute på gården lite :) Han älskar snö! Och det har snöat massor i natt så han tycker att det är jättekul. Han springer och jagar snön som sprätter upp framför honom när han springer :P:P Jättesöt. Imorse så var han så busig när vi gick ut på promenad så han fick vara lös hela tiden, även på bostadsområdena. Jag fick bara se till att hålla koll på honom hela tiden och så att det inte kom några bilar :) Men vad gör man inte för att se honom så busig och lycklig? :)

Hur som helst, ikväll så jag alltså laga middag till familjen. Jag tänkte slå på stort och göra en tre-rätters middag. Till förrätt blir det några olika snittar. Till varmrätt blir det tomat och bönsoppa med vitlöksbröd, och till efterrätt blir det pannacotta med bär. Mums!

Nu är det bäst jag sätter igång med städandet.. Eller först ska jag borsta Aite. Han fäller nu så det är hår lite överallt.

/ Helena

En traumatisk vecka

Ja, jag har lyckats fixa mitt internet så nu är jag inte så handikappad längre.
Man blir ju helt isolerad utan internet. Bläh. Man kan ju inte ens kolla upp supportnummret till Telia.
Och utan supportnummer till Telia så kan man inte få hjälp med problemet.
Tack och lov finns det andra människor som har fungerande internet :)

Nu ska jag berätta om veckan.
Den har varit väldigt, väldigt jobbig och hemsk.
Mitt vovvsing har varit sjuk :/
Han blev dålig natten mot måndag.
Jag vaknade av att han väckte mig.
Förmodligen för att berätta att han mådde dåligt.
Hur som helst så började han spy en stund senare.
Under hela måndagen så fortsatte han spy med några timmars mellanrum.
Han ville inte ha någon mat heller.
Natten mot tisdag så vaknade jag första gången vid 00.30..
Då spydde han. Och efter det så fortsatte han spy typ var tjugonde minut.
Tror att han somnade en stund vid 02.30.
Men sen vaknade jag en timme senare av att han började spy igen :/
Stackarn, han var helt slut efter natten.
Hur som helst så ringde jag till veterinären på tisdag morgon och fick tid efter lunch.
Väl där så klämde dem på Aite, kollade tempen, och undersökte honom lite allmänt.
De tog också en röntgenbild och blodprover, men hittade inget konstigt.
Veterinären trodde att det var magkatarr.
Jag fick med någon medicin, specialmat och kostråd.
Så jag hoppades att det skulle hjälpa, men icket!
Han fortsatte att spy, fick inte behålla något, inte ens vatten.
Aite var helt slutkörd, orkade ingenting. Han låg bara och sov,
vilket är väldigt ovanligt :P
Så dagen efter ringde jag tillbaka och fick komma in igen.
De tog en ny röntgenbild, men såg inget konstigt.
Veteinären sövde honom och kollade ner i svalget, men hittade inget mysko.
Så dom vätskade upp honom och hon skrev ut en annan medicin åt mig.
Hon sa att om han fortfarande kräks dagen efter, alltså på onsdag,
så skulle jag mest troligt få åka till djursjukhuset i öjebyn eller gammelstan.
Men tack och lov så slapp jag det. Medicinen verkade funka och Aite fick i sig lite mat.
Har nu sakta men säkert fått mata honom med små portioner ris och veterinärmat.
Nu börjar han bli sig själv igen :)
Leker och busar.
Men hungrig är han, helt galet.
Sitter och tigger i köket :P haha

Skönt att allt slutade bra iallafall.
Jag blev väldigt orolig där ett tag när han var så slö och kräktes så mycket.
Nu ska jag bara få igång honom igen.
Ge större mängd mat och börja motionera honom mer :)
Lilla hjärtat!

/Helena och Aite

Mitt internet fungerar inte!

Och jag blir tokig!!! Sitter på pappas dator nu. Jag måste verkligen försöka fixa mitt internet. Man blir ju helt handikappad. Ursäkta den dåliga uppdateringen iallafall. Men nu vet ni varför :P

Helgens bravader

I lördags så blev det alternativ 2. Det vill säga att jag for till kojan och var ute hela dagen :)
Det var otroligt härligt. Toppenväder! Jag och Aite gick ner på sjön och kikade ner i vattenhålet som pappa hade borrat upp :) Aite tyckte att det var en väldigt intressant vattenskål. Det märks verkligen att han är lycklig när han får vara ute. Han fick något slags frispel mitt på sjön.. Han sprang som en tok, hoppade som en kanin och jagade snön som sprättade upp framför hans tassar :) Gulligt!





  

Uppe med tuppen

Och tuppen i det här fallet är Aite :P Men faktiskt så vaknade jag av mig själv.. Men det berodde inte på att jag hade sovit färdigt, utan det berodde på att jag var extremt kissnödig. Och då tyckte jag synd om Aite som förmodligen också var extremt kissnödig så då var jag tvungen attt kliva upp, kissa och gå ut med Aite. Så nu kan jag knappast gå och sova igen. Känns LITE tungt med tanke på att det är lördag. Menmen.

Idag har jag 3 saker som jag skulle kunna tänka mig att göra:
1. Åka och hälsa på faster och hennes vovvar
2. Åka till kojan och vara i skogen hela dagen
3. Åka ut med längdskidor och Aite runt Heden-spåret

Måste ringa och diskutera med mina päron vad dom tror om de två första alternativen. Men jag tror att jag väntar ett tag, så att jag inte väcker dom :)

Nu ska jag iallafall försöka få i mig lite frukost. Vet inte vad som har hänt, med jag är VÄLDIGT hungrig. Wierd. Brukar ju ha svårt att äta vid den här tiden på dygnet.
Nåväl.

Ny blogg!

Eller okej, namnet är detsamma som den förra bloggen jag hade. Men den är borta. Precis som den tiden i mitt liv då jag skrev. Minnena finns kvar, men inte längre nerskrivna till allas åskådan.

Nu är det nytt och fräscht som gäller. Ny design (har äntligen tagit mig tid att lära mig hur man redigerar den), nya saker att skriva om och ny Helena. Det som är det absolut nyaste är ju naturligtvis mitt livs kärlek. Min ögonsten och mitt skötebarn! Min valp, Aite. Han är grädden på moset, pricken över i:et. Han är det där lilla extra som har fattats mig.

Han finns med i mitt liv nu, och därmed också i min nya fräscha blogg. Han finns till och med i designen ;) Det är han värd tycker jag. Och jag vet att det kommer skrivas en hel del om honom. Alla hans upptåg och påhitt. Så ni som inte är vovveälskare lär tycka att den här bloggen är booooring. Tänkte att det är bäst att förvarna er!

Men naturligtvis så kommer jag berätta även vad som händer i mitt liv.. om mina upptåg och påhitt :)



Enjoy! / Helena

Hej och hå!

Testing testing ;) Måste prova olika teckensnitt

Välkommen till min nya blogg!

RSS 2.0