Anställd!

Idag, efter 2 dagars provjobb, har jag blivit anställd. Det känns grymt bra! Allt har klickat så att säga :) Tills vidare jobbar jag bara extra men efter sommaren var det prat om en eventuell utökning :) hihi. Nu har jag alltså 2 extrajobb. Det betyder pengarpengar. Men faktiskt så är det inte bara pengarpengar jag bryr mig om. Naturligtvis är det viktigt, men lika mycket gör jag det för att jag trivs så bra och för att jag tycker att det är så himla kul! Sånna jobb ska man vara rädd om. Och jag har haft den otroliga turen att hitta två riktigt roliga, utvecklande och bra jobb. Lucky me!

Vad händer mer i mitt liv då? Det har varit full rulle hela veckan känns det som. Det är väl så när man bor ensam med hund antar jag. Jag har hållt på städa, tvätta, baka och fixa och dona. Kan ju också bero på att jag fyller år till helgen och har en del att stå i. Vi ska gå ut på lördag så då måste jag ju fixa massa tills dess. Och så tänkte jag ha födelsedagsfika någon dag nästa vecka så jag måste ju baka lite. Och inte nog med det, nästa vecka börjar ju alla hundkurser. Jag har anmält mig och Aite till valpkurs och nybörjaragility. Hoppashoppashoppas att vi kommer med i båda. Och hoppashoppashoppas att Stina och Oskar också kommer med i båda. Är så kul när känner någon i gruppen :)

Aite då? Jo det rullar för honom. Han fäller seriöst fortfarande lite grann. Men jag vet inte om jag ska försöka få bort det sista eller om jag ska låta det vara? Pratade med en "jappe"-kunnig som sa att jag inte borde försöka få bort pälsen nu om jag ska börja ställa ut honom. Han kan tydligen se lite skabbig och hårlös ut ;) Men jag får väl se. Kanske gör det iallafall. Det blir ju inte utställning förrän om 4 veckor isåfall.

Nu borde jag fortsätta göra något vettigt.. Typ fortsätta med städningen. Men helst av allt skulle jag vilja lägga mig i soffan och sova. NEJ HELENA. Städa!

Ännu en träningskväll

blev det idag :) Jag, Stina, Oskar, Rasmus och Aite for till BHK malmen och övade lite agility. Stina visade även en del om hur man ska föra sin hund på utställning. Tror att jag ska anmäla Aite när NNKK har inofficiell utställning i slutet av maj. Och mest troligt så ska Stina gå med honom då :) Jag tror inte att jag törs nu första gången. Det känns alltid lättare att se någon annan göra det först :) haha.

Imorgon är det full rulle hela dagen. Jag har massor att stå i.
Men det är bara kul :)

Nu ska jag ta en liten kvällsrastning med Aite sen blir det bädden för våran del!

Pirr i magen

Jag fick sånt otroligt pirr i magen nyss.
Det kom ett samtal från ett nummer jag inte kände igen.
Jag svarade och fick veta att jag får komma och provjobba!
Onsdag och torsdag är jag alltså uppbokad, och det känns super!
Jag hoppas att det leder till något mer.
Håller tummarna!

/Helena

Min hund kan mycket

Titta själv, jag har bildbevis ;)

Han kan komma på inkallning:



Han kan ligga på kommando, och stanna kvar:



Han kan "göra som människan", dvs stå & gå på två ben:



Han kan vinka:



Och massor av mer saker naturligtvis :)
Hihi.

Busigt värre







Busbilder på Aite och Oskar :)

Agilityn gick bra idag :) Mycket bättre än förra gången. Nu klarade Aite till och med av att köra banan fast oskar och två andra hundar var där. Fantastiskt ;) Framsteg är alltid kul!

2 slagna hjältar

det är vad vi är. Jag och Aite alltså. Han ligger som en klubbad säl på mattan nedanför soffan och jag ligger som en klubbad säl i soffan. Vi har hållt i gång både igår och idag och varit ute i skogen hela dagarna. Nu ska vi ta igen oss lite, sen måste vi få i oss någon mat och ikväll ska jag och Stina ta med alla pojkarna till BHK malmen och träna lite agility :) Jag ska försöka fota lite så får ni se Stinas pojkar också.

Jag har faktiskt anmält mig och Aite till valpkurs också. Den startar 3:e maj. Stina ska också gå den med sin Oskar. Det skiljer bara 9 dagar mellan Aite och Oskar :P fränt. Det kommer nog säkert bli kul. Något nytt lär man ju sig alltid och det är ju superbra för Aite att få träffa andra hundar. Är bara lite orolig att han inte kommer vilja göra något annat än att försöka rida mot dom :S nånå, det löser sig.

Det var allt från oss just nu!
/ Helena&Aite

Dagens bild:

Välkommen helgen!

Det ska faktiskt bli riktigt skönt nu med helg. När jag inte jobbar så tycker jag inte att det är så stor skillnad men nu när jag har jobbat hela den här veckan och lite förra också så har helgerna haft mycket större betydelse. Och den här helgen är hela familjen hemma också så det är skoj :)

Jag har faktiskt inga direkta planer för den här helgen, men jag vet vad jag vill och behöver göra. Här är min vill göra och bör göra lista för helgen:

Jag vill:
- åka till kojan
- träna agility med Aite
- ta långa promenader med Aite
- ta sovmorgon till åtminstone 08:00
- äta god mat
- kolla en bra film
- göra sommarfint på balkongen

Jag bör:
- sätta upp nya rullgardiner
- städa lägenheten
- tvätta massor av kläder
- söka komvuxutbildningar

Förhoppningsvis har jag gjort flera saker på både vill och bör listan, utan att det känns som att jag har stressat. För när det är helg så ska man ändå passa på att ta det lugnt och göra saker som man vill. Är vädret bra så ska jag iallafall ta långa promenader med Aite. Det är något av det bästa som finns. Rena rama terapin.

Nu när jag ändå är inne på Aite så kan jag ju berätta att han är kräsen igen. Han har matvägrat för fulla muggar. Ikväll så åt han för första gången på två dagar. Jag måste verkligen försöka hitta ett foder som han tycker om.. Men det verkar svårt. Han tycker om det ett tag sen vill han inte ha det längre.

Nu ska jag göra som Aite, nämligen lägga mig och vila. Tänkte kika om det är något intressant på TV. Sen blir det kanske att åka en vända till Leipojärvi och glo på systers kycklingar igen. Har ju inte sett dem på en vecka, och tydligen så växer dunbollarna så det knakar. Så ser mina planer ut.

/Helena




Haha, under tiden jag skrev "/Helena" så ringde syster. Så nu sätter jag mig i bilen och brassar dit (råkar nämligen alltid köra som en dåre efter den vägen)

En hektisk onsdag

Idag har det varit full rulle från 06:20 tills nu. Jag har nog inte suttit ner mycket på dessa femton timmarna. Jag började dagen som jag alltid brukar. Upp och kissa, sen ut och gå en långpromenad med Aite. Efter det blev det dusch och fix sen for jag och lämnade Aite hos mamma & pappa, innan jag åkte till jobbet. På jobbet har det också varit massor att göra hela dagen. Och efter jobbet for jag på Apoteket. Nu ikväll har jag tvättat kläder och handlat mat. Äntligen har jag fått lägga mig ner i soffan :) Jag har datorn i famnen och kollar efterlyst. Mys.

Imorgon är det nog samma visa.. Förhoppningsvis är det liiite lugnare. Jag tänkte försöka hinna med att följa med Stina på trivselkväll hos NNKK :) Hade varit kul. Jag var ju och tränade agility med henne i söndags. Vi hade med Aite, och hennes pudlar Oskar och Rasmus. Oskar och Rasmus var jätteduktiga, men Aite var bara intresserad av att jucka mot dom och jaga dom, och inte av själva träningen. Så till slut fick Stina ta iväg hennes pojkar. Då kunde Aite koncentrera sig.. voivoi, denna könsdrift :P Hoppas det lugnar ner sig snart. Hur som helst så var Aite duktigare än jag hade vågat hoppas på (när inga andra hundar var i närheten) :) Han förstod ganska direkt vad det var frågan om. Han hoppade, både på höjden och längden, och han sprang genom tunnel och körde slalom. Det var iallafall väldigt kul och lärorikt! :)

Nu ska jag kolla efterlyst en stund till sen måste jag gå och sova så jag orkar upp imorgon :)
/Helena

När man inte orkar..

.. då gör man helt enkelt inte det. Jag ska berätta mer om agilityn, och min frisyr måste jag ju lägga upp en bild på. Men jag har inte orkat. Igår somnade jag i soffan strax efter åtta. Jag vaknade klockan elva av att tv:n var på, och hunden ville ut och kissa. Så jag klev upp, gick ut med Aite och sen la jag mig raklång i sängen och slocknade på 3 röda. Herregud, då är man slut. Egentligen vet jag inte ens varför? Men man har väl sina perioder antar jag.

Nu ska jag inte ödsla nå mer tid av min lunch till datorn. Jag ska gå ut och äta lunch med min Elin Larsson. Hon jobbar på Mondo idag så det passar perfekt :) Då har vi lunch samtidigt. Spa 4 You och Mondo går ut och lunchar ;)

Det är faktiskt bara skönt att inte få veta, för egentligen vill jag inte det. Det spelar ingen roll och det ger inte mig någonting. Eller jo, många skratt har jag ju faktiskt fått. HAHA. Jag fortsätter njuta.

När man inte kan sova..

Igår efter att jag hade varit och hälsat på i Leipo så var jag inte ett dugg trött. Kanske berodde det på att jag sov ett bra tag igår på dagen i kojan? Först låg jag och halvsov i en solstol sen blev allergin så jobbig så jag gick in och la mig en stund. Hata snömögel!

Iallafall så var det otroligt skönt att köra bil till och från Leipojärvi igår så jag kände för att fortsätta köra. Jag for hem och lämnade Aite sen åkte jag ut med bilen. Jag lyssnade musik så där jättehögt så man inte hör sig själv när man sjunger med i låtarna. Det var otroligt härligt :) Längesen jag gjorde det. Jag har alltid brukat ha bilen som min tillflyktsort.. ända sen epa-tiden. Så lyssnade jag dessutom på gammal epa-musik :P haha

Nu håller jag på städa. Ska fortsätta en stund, sen tänkte jag sätta mig på balkongen och bara mysa på. Man får ju passa på nu när det är så himla fint väder. Jag jobbar hela nästa vecka så då blir det ju inge sol för min del.

Ni får en bild på fin-Aite:

Brunbränd, agility och kycklingar!

Ja, så vill jag sammanfatta det här inlägget.
Jag kan ju börja med att avslöja att min systers nya husdjur alltså är kycklingar!
Dom var hemskt söta, se själv:





Det andra jag vill avslöja är att jag, Helena, tydligen KAN bli brun. Jag har ju alltid haft väldigt svårt att få färg.. Jag brukar bara bränna mig och kanske bli liiiiite brun. Eller lite mindre vit kanske man ska säga. Men nu under våren så har jag ju varit ute rätt mycket, och faktiskt blivit lite brun. Alla timmar som jag har legat och sovit i en solstol i tjautjas har gett resultat! Helt fantastiskt. Dock så är det ju inte särskilt snyggt att bara vara brun i ansiktet och kritvit på resten av kroppen. Jag får nog lägga mig i solariumet så att jag inte skrämmer slag på folk.. :P

Slutligen vill jag säga att jag mest troligt ska premiärträna Aite i agility imorgon :) Det blir nog kul. Berättar mer imorgon isåfall!

Nu ska jag duscha medan Aite sover. Han är helt däckad. Vi har varit ute heeela dagen. Stackars hund ;) Ikväll tänkte jag åka och hälsa på syster och hennes sambo i Leipojärvi. Jag måste gulla lite mer med kycklingarna.

/ Helena & Aite

En resumé

Eftersom jag är hemskt trött så orkar jag inte skriva något avancerat inlägg utan jag skriver bara i korthet om dagen. Hemskt kort, en liten resumé bara:

Vakna - Snooza 10 min - 1 timmes promenad m. Aite - Dusch - Frukost - Fix - Jobb - Lunch - Jobb - Middag - Prova nya kläderna - Göra i ordning paket av kläderna som inte passade - Handla lite - TV - Kolla på min systers nya husdjur (!) - Busa lite med Aite - Kvällspromenad - Datorn - Sova!

Min systers nya husdjur är hemskt söta. Och dom är faktiskt inte sååå himla konstiga. Hon har ju alltid tyckt om konstiga djur.. Typ spindlar, grodor, ålar, kräftor, getter och allt annat som inte heter Hund eller Katt. Jag tänker inte berätta vad de nya husdjuren är för något. Det ska ni få SE istället. Imorgon! hihi.

Nu ska jag och Aite gå och sova. Eller.. Aite ligger redan och sover. Vi ska nämligen upp tidigt imorgon igen. Det blir att åka till kojan i Tjautjas, hihi! Det lär nog vara en av de sista helgerna man kan fara dit innan föret blir för dåligt med skoter. Och man måste ha antingen båt eller skoter för att ta sig dit så.. Godnatt!

Jobbelijobb

Jag har lunch nu :) ska tillbaka om en liten stund bara, börjar två igen :)

Igår var jag i Haparandra med min mor. Det var en mycket bra dag måste jag säga. Jag shoppade en del nödvändiga saker.. och kanske en och annan onödig också. Hehe.

Hojja va stressad jag känner mig. Man borde inte sitta vid datorn på lunchen. Man borde sova. Men det hinns inte.

Nu ska jag gulla med min hund som ska spendera eftermiddagen hos mamma och pappa :) Hejdå!

Aite som tidningsmodell?

Jajemen, eller nästan. Hehe.
Jag skickade ju in bilder på Aite till tidningen Härliga Hund när de annonserade om söta valpbilder. Och gissa vad jag gick och köpte idag? Jo, deras specialtidning "Allt om valpar". Och vem fanns där på sidan 93? AITE! hihi. Så här ser det ut:



Stolt matte! ;)

Idag har jag ju då som sagt haft en dag fyllt av trevligheter. Frissa och fotvård. Jag måste lägga upp en bild från frissan vid senare tillfälle. Jag vill inte fota nu, är inte allt för fräsch i övrigt :P Det blev iallafall blonda slingor och röda effekter. Så kortade jag det i nacken men behöll längden på sidorna. Luggen blev i två olika längder; en kort underlugg och en längre överlugg. Om man nu kan kalla det över och underlugg? Haha. Hur som helst så tror jag att jag är nöjd.. Det är alltid så himla svårt att känna om man är nöjd eller inte just efter frissan. Speciellt när man har gjort stora förändringar. Möjligtvis så hade jag vilja ha ännu mer slingor, så att det hade blivit riktigt blont. Jag får väl känna efter och se om det är något jag måste förändra. Frisyren är jag då väldigt nöjd med :) Så himla lättskött!

Jag har beställt en del kläder idag också faktiskt. Det är kläder som jag kommer få i födelsedagspresent av mamma och pappa. Hihi. Det är roligare att beställa när man vet att någon annan betalar. Då behöver man inte tänka såååå himla praktiskt hela tiden. Utan man kan beställa den där söta väskan med nitar, även fast det mest är en partyväska. Och man kan beställa den där superläckra kavajen, trots att den kostar 499:-.

Nu ska jag läsa "Allt om valpar"!
/Helena

Diskpaus

Jag håller på städa. Det är inge vidare roligt. Jag har världens skallebank, ousch. Så jag tog en paus, mitt i diskandet. Jag måste dammsuga också. Det dras in svinmycket grus och annan skit när det är så grisigt ute. Det är typ.. sand i hela hallen. Och ändå dammsög jag ju för någon dag sen bara :S Jobbigt.

Jag började fundera på om jag kanske ska ändra designen på bloggen? Det är ju rätt roligt.. Jag tycker att den är rätt söt som den är nu. Men det hade varit kul med lite mer färg nu till vår och sommar :) Det tåls att tänkas på.. kanske fixar det efter att jag har städat klart.

Bäst jag fortsätter nu. Eller, först en alvedon sen fortsätta.

Frissa, fotvård och massage. Lyx!



Aite och matte! hihi.

På den där bilden ser min hårfärg riktigt lysande och snygg ut. Men det är inte ens i närheten av hur det ser ut i verkligheten. Det är så himla urtvättat och slitet. Bläh. Tur att jag ska till frissan imorgon. Jag har längtat i typ tre veckor, och äntligen ska jag förändra. Tror att jag ska bli blond igen. Det är så fräscht till sommaren, och så slipper man hålla på färga hela tiden för att få det att se bra ut. Tror att jag ska ändra frisyren på något sätt också, men jag vet inte hur ännu. Ska höra vad frissan har för förslag :) Jag får lägga in en bild på nyfriserade och förhoppningsvis snygga Helena imorgon.

Jag hade något annat att göra imorgon också.. måste kolla almanackan. Just ja, jag ska på fotvård hos Glada fötter. Det ska bli skönt :) I och för sig har jag rätt fina fötter, jag brukar ta väl hand om dem, men det blir ändå kul att få lite extra fina fötter nu när man börjar visa dem mer. Det är alltid kul att göra sånna här saker. Det känns så lyxigt och helt underbart. Tur att man har snälla päron som gav presentkort på det i julklapp ;)

Faktiskt så ska jag på massage också, om två veckor. Det räcker inte med den jag fick igår ;) Måste till ett proffs också. Jag har så himla ont i ryggen och nacken till och från.. Nu är det ändå lite bättre, men garanterat så har jag väldans ont om två veckor. Så det passar perfekt. Det är dock lite synd att det är så dåligt med massage-tider. För när jag ringde och bokade så kunde jag inte vrida huvudet utan att det gjortde ont, och ändå fick jag tid först 4 veckor från dagen jag ringde. Nåväl.

På torsdag ska jag och mamma eventuellt åka till Happis och shoppa :) Jag är inte i behov av något speciellt.. kanske ett par sommarskor bara. Men Aite däremot är i behov av lite mer grejer. Måste köpa godis, nå tuggben och så tänkte jag kolla på ett regntäcke till honom. Allt finns ju här i Gällivare, men det är billigare på djurmagazinet.

Nu ska jag gå ut med hårbollen, hejdåå!

PS.
Good luck. Once a cheater, always a cheater.
Jag njuter & kommer fortsätta njuta, på alla sätt och vis
!

Bilder!

Jag lovade att lägga upp några bilder på min snygghund så här kommer de:









Mer bilder kommer väl eftersom :) Det är roligast så!

/Helena & Aite

En sån dag..

..en sån överlevnadskickoffsdag.
Nej, inte riktigt :P Men om det är någon som älskar pistvakt lika mycket som mig så förstår ni. Och det ungefär så jag känner att jag borde säga idag. Men jag skulle nog säga att det var en rolig dag. Eller rolig är fel ord, en skrattretande dag. Jag har fått mig ett och annat gott skratt. Och jag gillar att skratta så detta har enligt mig varit en bra dag. En skööön dag kanske jag också skulle vilja kalla det? ;) Fniss.

Vad har jag då skrattat åt? Jo allt möjligt. Jag skrattade efter min sköna förmiddag. Då skrattade jag i och för sig inte ironiskt, utan snarare för att det var great. Jag har skrattat åt att min bloggstatistik har skjutit i höjden idag. Typ, tredubblats. HAHA. Det är faktiskt hemsk skrattretande men ändå en smula skoj på riktigt :P Och jag har skrattat åt min hund. Han är frän. Han har jagat dammkorn idag igen. Jag har även garvat tillsammans med Simon. Han behövde påminnas om en del saker som han hade glömt bort. Alltid lika kul ;)

Så överlag skulle jag kalla detta för en mycket underhållande måndag!

Ikväll tänkte jag lägga upp några ursöta bilder på min Aite!
Men jag måste åka hem till mor & far och hämta dom först.
Nu ska jag promenera till Ica och handla lite mat. Min kyl är tom.

/ Helena

Opps

                                         

En liten lista

Det är ju populärt att skriva listor på bloggen, så jag måste väl också lägga in en :)
Men faktiskt så tycker jag att det är rätt bra ibland. Man lär sig mycket om den som skriver.

Nämn något som gjorde dig glad igår:

Att sitta ute på balkongen och äta lunch, det gjorde att jag fick ett riktigt lyckorus.
Vad gjorde du kl 08 i morse?
Låg i sängen och funderade på att kliva upp.
Vad gjorde du för 15 min sedan?
Körde bil, tror jag :) Från mamma och pappa hem till mig.            
Det sista du sa högt?

"Jaa, ta den då, hämta Ankan!" sa jag nog till Aite för typ 2 minuter sen :P haha
Det senaste någon sa till dig:
"Ja, vi hörs, hejdå!" Sa pappa innan jag for :)
Vad har du druckit idag?
Vatten, drickyoghurt, mjölk och läsk.
Vad var det senaste du åt?
Några nötter med BBQ-smak hos mamma och pappa.
Vad var det senaste du köpte?
Oj.. det måste nog ha varit något igår.. typ en drink på krogen? Nej det betalade inte jag för. Då var det nog godis till högskoleprovet.
Vad är det för färg på din ytterdörr?
Den är en sån där tung, tjock lägenhetsdörr. Mörkbrun och ful.
Vad är det för väder hos dig nu?
Mulet, men varmt. Slaskigt!
Godaste glassmaken?
Jag älskar sån där vaniljglass med typ cheesecakesmak. Det är ju små bitar i den. Mums!
Tror du på kärlek vid första ögonkastet?
Ja, jag tror att man kan bli kär i någons utseende men sen kan ju insidan vara mindre attraktiv.
Sover du tungt?
Nej, jag vaknar av minsta lilla.. Typ att Aite går upp och dricker vatten, eller att telefonen vibrerar. Det är sällan jag inte vaknar.
Drömmer du mardrömmar?
Det händer väl. Men tack och lov inte särskilt ofta. Och sen jag skaffade Aite är det inte alls lika läskigt. Då brukar jag gosa lite med honom innan jag försöker somna om. Min lilla vakthund!
Trivs du med ditt jobb?
Ja absolut. Trist att det bara är ett extrajobb, men jag trivs jättebra.
Favoritklädsel?
Leggins och någon lång mjuk slapp tröja. Det ska vara bekvämt. Jag älskar ju mina mjukisar och min instruktörströja från Fysioterapin också..-
Vad ser du om du tittar till höger?
Sofforna, soffbordet, tv:n.. min stora gröna, sköna matta och min hund som ligger på min stora gröna, sköna matta! :)
Vad gör dig glad just nu?

Att det fortfarande är ljust ute :) Man blir inte lika trött och less då.
Vad ska du göra härnäst?
Tänkte ta en dusch och sen kolla "50 first dates" som går på tv klockan nio :)
Vad förstår du inte?
Lustig fråga. Det finns nog mycket jag inte förstår :P Jag förstår inte hur man ska tänka för att klara fysiken, jag förstår inte hur man gör när man deklarerar. Jag förstår inte hur man kan sjunka så lågt och vara tillsammans med någon som är otrogen mot en. Och jag förstår inte varför en del människor har så svårt för att säga sanningen :) Det är en svår värld vi lever i ;)
Höger el vänsterhänt?
Högerhänt
Humör just nu?
Rätt bra ändå :) Lite smått irriterad men det börjar lägga sig.
Favoritgodis?
Allt som är surt :) Sura nappar, sura remmar och de där röd/gula dödskallarna.
Kläder just nu?
Mina favvo-mjukisar och fysioterapi-tröjan.
Sommarplaner?
Jag har inga planer ännu. Jag ska väl iallafall försöka jobba.. Men det hade ju varit kul att åka på någon liten resa också :) Jag vill hitta på saker i sommar känner jag. Det hade varit kul att åka på roadtrip. Och luleåkalaset är ju en klassiker.
Hur många kuddar sover du med?
Förut sov jag med tre, men nu har jag gått ner till två :P
Spelar du ngt instrument?
Nja.. spelar och spelar. Jag kan väl några små trudelutter på piano, fiol, cello och gitarr. Men det är bara basic och inget märkvärdigt.
Morgon eller nattmänniska?
Morgon!!! Jag älskar tidiga mornar. Det är så härligt att gå ut och promenera med Aite när solen just håller på gå upp, och jag är så himla effektiv på morgonen. Jag får alltid massa gjort.
Vad är viktigast för dig?
Familjen, vänner och hunden.
Är du kittlig?
Lite ;)
Snarkar du?
Det händer nog, speciellt när jag är förkyld eller när det är allergisäsong.
Stjärntecken?
Oxe
Äckligaste insekten?
Jag HATAR alla insekter. Allt från myggor till skalbaggar och myror. BLÄÄÄH.  
Stökigt el välstädat?
Välstädat, helt klart. Men ibland måste man få vara slö och låta det förfalla lite.
Vad längtar du mest efter just nu?
Oj.. jag vet inte om jag längtar efter något speciellt? Betyder det att jag är rätt nöjd just nu? Hm. Men ett jobb längtar jag nog efter litegrann.

Fredag 9/4

Min bror har köpt en systemkamera som är suuperbra :) Jag har bett honom fota min lilla modell så mycket han orkar nu innan han åker hem till Umeå. Så nu har vi något att se fram emot, supersnygga bilder på Aite :) Ska lägga upp några när han har laddat in dem på datorn.

Nu ska jag och Aite gå ut på en prommis i slasket. Usch vad jobbigt det är. Tur att jag har gummistövlar. Efter promenaden ska Aite få middag och jag ska duscha för ikväll ska jag gå ut och käka :) Mums.

Imorgon är det dags för högskoleprovet. Jag har en känsla av att det kommer gå åt skogen. Kommer aldrig klara av att förbättra mitt resultat. Jag har ju inte hållt på med sånt där på ett år snart. Men jag ska göra mitt bästa iallafall. Önskar att jag hade hunnit plugga till den men icket. Nåväl.. önska mig lycka till, det lär behövas!

Gråskala

Förvirring

Nu tror jag att jag och Aite har träffat alla grannhundarna :)
Imorse träffade vi nämligen 2 dvärgcollies som också bor på området.
Så nu tror jag att jag har koll på alla vovvar här omkring.
Det är faktiskt väldigt kul, för nästan alla är småhundar.
Så Aite törs ju hälsa och busa lite med alla :)

Just nu ligger Aite och sover. Sömntutan. Jag gav honom en sån där aktiveringsleksak men han höll på med den i typ 5 minuter sen gick han och la sig. Men det är rätt skönt. För jag  måste verkligen kolla på utbildningar nu. Jag är helt förvirrad. Vet inte alls vad och om jag ska läsa och ansökan ska vara inne om 10 dagar. Det lutar ju iallafall åt någon utbildning med djur. Men jag vet inte? Finns ju annat som är intressant också. Hojja vad svårt. Jag ska nog iallafall söka veterinär i första hand igen. Jag vet ju att jag inte kommer in på det, men hoppas kan man ju alltid (håller tummarna för högskoleprovet på lördag!!!) Egentligen vet jag inte om det är det jag vill bli. Men det hade varit som någon slags triumf att bara veta att jag kan bli det om jag vill. Nåväl. Jag måste ta mig en rejäl funderare, eftersom mitt andrahandsval är lika viktigt som mitt förstahandsval.

Så jag har ju det jag gör i veckan. Söka utbildningar och söka jobb, plugga till högskoleprovet. Det som är det jävligaste är ju att jag alltid är ute i sista minuten. Min storebror är här i veckan och pappa ska ta lite ledigt så hela familjen lär vara en hel del i kojan. Och jag vill ju med. Men jag borde inte sitta ute i solen och steka. Jag borde sitta inne vid datorn och fundera. Men man kanske kan fundera.. i solen? Med datorn i famnen? ;)

Nu ska jag fundera vidare. Jag ska skriva för och emot listor. Jag är en list-människa. Älskar att skriva listor. Allt blir så tydligt då. Sen ska jag och Aite promenera till mamma och pappa. Jag ska diskutera mina val med dom.. Och så ska vi äta TJÄLKNÖL med POTATISGRATÄNG! MUUUUMS! Aite lär också får det till middag idag ;)

Ett inlägg blir som så fattigt utan en bild, så här får ni en från igår när jag och Aite var ute och promenerade längs skoterspåren ute i skogen i Tjautjasjaure:

Påsken 2010

Ja, då var den över.
Lägger in en bild på världens snyggaste påskkärring, Aite!

RSS 2.0